سینمای ایران
پرش به ناوبری
پرش به جستجو
| ||
---|---|---|
سیاست و حکومت
تاریخ جغرافیا موضوعات گوناگون ![]() |
||
گفتاوردها[ویرایش]
- «سینمای ایران مثل یک باغ است، در این باغ باید اجازه دهیم همهجور محصولی وجود داشته باشد. باید این مجموعه را یکجوری کمک کنیم که خاصیت باغبودنش را داشته باشد. تماشاگری هم که به این باغ میآید؛ محصول خودش را پیدا میکند.»
- ابراهیم مختاری در مصاحبه با شرق؛ چاپ ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶/ ۲۷ آوریل ۲۰۱۷[۱]
- «کشور ما کشوری است با تاریخ چند هزار ساله با افسانههای کهن و با شخصیتهای بزرگ و با ادبیات و شعر غنی که متأسفانه نشانهای از اینها در فیلمهای ما منعکس نیست.. من به عنوان یک تماشاگر با دیدن این فیلمها احساس غرور و افتخار نمیکنم؛ فیلمهایی که در آن چهرهای مفلوک و عقب مانده از ما به تصویر میکشند.»
- پرویز کیمیاوی (۱۶ مارس ۲۰۰۱/ ۲۶ اسفند ۱۳۷۹) [۲]
- «ضعف سینمای ما فیلمنامه هست، ولی نه آنقدر که گفته میشود. فیلمنامه هم بخشی از مشکلات است، ولی مسئله اصلی نیست. مشکل سینمای ما حضور برخی از تهیهکنندههای بیسواد است که فیلمنامه برایشان اهمیتی ندارد. بیشتر تمایل دارند کلیشههایی را که جواب پس دادهاند، به کار بگیرند تا فیلمشان بفروشد. البته پیدایش شبکه خانگی باعث شد ساخت آثار نازل در سینما کمتر شود.»
- «دو اشکال بزرگ در حوزه مباحث سینمایی [ایران] وجود دارد؛ اول محدود بودن ترجمهها از کتابها و مقالاتی است که به مباحث جدید میپردازند و دوم، نگارش کتابها و متون درسی و آموزشیِ متعدد برای حوزه سینما.»
- «واضح است که انتشار کتابهای فنی و تکنیکی، جز اهالی آن فنون، مخاطبان گستردهای نخواهند داشت. از این رو ناشران ترجیح میدهند کتابهایی را چاپ کنند که مردم عادی را هم بتوانند مخاطب قرار دهند. در نتیجه بیوگرافیها، نقد فیلمها و گفتگو با فیلمسازان محتوای عمده کتابهای سینمایی را تشکیل داده است.»
- «متأسفانه از دستاندرکاران سینما، حتی آنهایی که در حوزه تألیف فعّال هستند، احساس نیاز نمیکنند و این اساساً یک خلأ جدّی است که سبب شده سینمای با سوادی نداشتهباشیم و صرفاً سینمایمان، سینمای خوش قریحهها باشد.»
- «صنعت سینما در ایران تعریف اشتباهی دارد. تعریف آن پخشکردن تولید است و تنها سینمایی که صنعت دارد، سینمای آمریکاست... ما غیرصنعتی عمل میکنیم. قوانین سینمای صنعتی را رعایت نمیکنیم.»
- «به نظرم سینمای ایران نهتنها در منطقه خاورمیانه، بلکه در سراسر دنیا تأثیرگذار بوده است. اگر نگاه دقیقی به سینمای خاورمیانه و کشورهای همسایه ایران همچون ترکیه بیندازیم، درمییابیم که سینمای این مناطق با درخشش سینمای ایران در جهان، شروع به فعالیت جدی در این زمینه کردند...»
- «سینما همانطور که میتواند در قلمرو فلسفه یا موضوعات اجتماعی حرکت کند، میتواند گفتمانی سیاسی را نیز نمایندگی کند اما بهطور کلی در فضاهایی که رسانههای شفافتر و صریحتری میتوانند مسایل سیاسی را تبیین کنند، از سینما بهعنوان یک تریبون سیاسی کمتر استفاده میشود چون سینما، رسانه رمز و اشارات مبهم است، گفتاری صریح نیست مثل یک بیانیه یا مانیفست. طبیعتاً در فضاهای آزاد که در آن احزاب و افراد گفتمانی را نمایندگی میکنند، اگر بتوانند اظهارنظر صریح داشته باشند کمتر بهدنبال بیان سینمایی میروند.»
- «اگر در جامعه، آزادی بهقدر کافی باشد که افراد بتوانند شفاف و صریح گفتوگو کنند، نیازی نیست به سمت بیان اشارهای در هنر بروند؛ بنابراین برای طرح گفتمانهای سیاسی در جایی اگر عدهای به سمت سینما میروند، حتماً نگرانیای بابت طرح علنی عقایدشان دارند.»
- «سینما هنر است. هنری پرطرفدار، وابسته به اقتصاد و تاثیرگذار؛ و همین خصوصیات، تعاریف و کاربردهای متفاوتی برای آن به وجود آورده است. سینما بهلحاظ هنری تفاوت چندانی با سایر هنرها از جمله نقاشی، خطاطی، مجسمهسازی و... ندارد. همانطور که از نقاشی و خطاطی بهویژه گرافیک، میتوان بهعنوان ابزار سیاسی و تبلیغاتی استفاده کرد، از سینما هم با توجه به گستردگی مخاطبان آن، میتوان به همین منظور بهره جست.»
- «سینما میتواند بار سیاست را بر دوش بکشد. در غرب اغلب اوقات ماجرا سیاسی بوده و هست، در هند همینطور. در ایران هم قبل و بعد از انقلاب گاهی سعی شده از سینما بهرهبرداری سیاسی شود. بسیاری از اوقات سینما، کارکرد سیاسی دارد.»
- «فکر نمیکنم سینما بتواند در حقیقت صلح و صفای سیاسی به وجود بیاورد اما میتواند مُبلغ یک تفکر سیاسی باشد. در عین حال میتواند معضلات موجود را بیان و مشکلات را منعکس کند و محرکی شود و جامعه را بر آن دارد که در پی حل این مشکلات و معضلات برآیند.»
- «من مخالف این هستم که بگوییم سینمای ایران، چهره سیاهی از آسیبهای اجتماعی نمایش داده است چراکه ما واقعیتها را برای نشان دادن میسازیم.»
- «کسی نمیخواهد جامعه را زشت نشان بدهد بلکه سینماگران در تلاشند واقعیتها را با زبانی اخلاقی بازگو کنند و اگر از سوی مردم مورد استقبال قرار میگیرند به همین خاطر است.»
- «یکی از بامزهترین چیزهایی که در این مملکت با آن روبهرو هستیم این است که دیکتاتورترین آدمهایی که در زمینه سینما و رسانه میشناسیم ادعای لیبرالیشان میشود. یعنی یک لیبرالیسم خاص ایران داریم ...ظاهرا یک گروه اشرافزاده مسلمان هم پیدا شدند.»
منابع[ویرایش]
- ↑ «حقیقت، از دریچه واقعیت». روزنامهٔ شرق. ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶.
- ↑ «پرویز کیمیاوی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران: تصویری که سینمای ما از جامعه ایران در آن سوی مرزها نشان میدهد، تصویری بیمارگونه است». ایسنا.
- ↑ http://www.sharghdaily.ir/News/95651/مشکل-سینمای-ما-بیسوادی-برخی-تهیهکنندگان-است
- ↑ http://www.ibna.ir/vdcjmie8tuqeymz.fsfu.html
- ↑ http://www.ibna.ir/vdcjmie8tuqeymz.fsfu.html
- ↑ http://www.ibna.ir/vdcjmie8tuqeymz.fsfu.html
- ↑ http://www.sharghdaily.ir/News/70785/عدهای-تافته-جدابافتهاند
- ↑ http://www.sharghdaily.ir/News/35410/سینمای-ایران--بازهم-در-جهان-خواهد-درخشید
- ↑ http://www.sharghdaily.ir/News/35584/سینما،-سفیر-فرهنگی-ملل
- ↑ http://www.sharghdaily.ir/News/35584/سینما،-سفیر-فرهنگی-ملل
- ↑ http://www.sharghdaily.ir/News/35584/سینما،-سفیر-فرهنگی-ملل
- ↑ http://www.sharghdaily.ir/News/35584/سینما،-سفیر-فرهنگی-ملل
- ↑ http://www.sharghdaily.ir/News/35584/سینما،-سفیر-فرهنگی-ملل
- ↑ http://www.sharghdaily.ir/News/71245/تلویزیون-نسبت-به-مسئله-دختران-بیتفاوت-است
- ↑ http://www.sharghdaily.ir/News/71245/تلویزیون-نسبت-به-مسئله-دختران-بیتفاوت-است
- ↑ «بهروز افخمی: «کن» جشنواره دگرباشهاست». fardanews.com. ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵. بازبینیشده در ۳۱-۰۱-۲۰۱۷.