روح‌الله مفیدی

از ویکی‌گفتاورد

روح‌الله مفیدی نصرآبادی (۲۹ ژوئیه ۱۹۲۹-۲۰۲۲) (۷ مرداد ۱۳۰۸-۱۴۰۱) بازیگر و چهره‌پرداز ایرانی است. زادهٔ یزد، فوق دیپلم رشتهٔ هواشناسی؛ از سال ۱۹۴۸م/۱۳۲۷ش به بازیگری در تئاتر، از ۱۹۵۱م/ ۱۳۳۰ش به سینما و از ۱۹۶۵م/ ۱۳۴۴ش به تلویزیون درآمد و نقش‌های بسیاری آفرید.[۱]

گفتاوردها[ویرایش]

  • به نظر من هر کس هدفش معلوم باشد و با خودش روراست باشد حتماً به جاهای خوبی می‌رسد.
  • کارگردان خوب می‌تواند از بازیگر ضعیف طوری بازی بگیرد که به جایزه برسد، کارگردان بد هم بازیگر خوب را بد نشان می‌دهد؛ یعنی همه چیز به انتخاب درست مربوط می‌شود.
  • وقتی وارد دنیای هنر شدم هدفم نه پول بود نه شهرت. راستش را بخواهید فقط دوست دارم مردم شاد باشند… زمان ما مثل امروز به بازیگری نگاه نمی‌شد. کسانی کار می‌کردند که عاشق بازی و نمایش بودند نه اینکه بیایند معروف شوند. نگاه‌ها به قدری بد بود که تا کسی عاشق نبود اصلاً نمی‌توانست به این فضا بیاید. رسانه هم مثل امروز همه گیر نشده بود که چهره شدن و معروفیت دغدغه مان باشد. این‌ها سال‌ها بعد اتفاق افتاد.
  • در این هفتاد سالی که کار کردم همیشه مواظب بودم مردم من را به خوبی بشناسند چون فقط ما هنرمندان هستیم که می‌توانیم به مردم نشان دهیم دنیای هنر مقدس است و این‌ها با شعار دادن قابل باور نمی‌شود بلکه باید در رفتارمان معلوم شود که چه تفکری داریم.
  • در دهه‌های ۲۰ و ۳۰ [۱۹۴۰-۱۹۵۰م] مردم تصوری از بازیگری نداشتند و نمی‌دانستند هنر چیست اول بد می‌دانستند بعد باید اگر زورت می‌رسید راضی شان می‌کردی که آن تصوری که دارند اشتباه است.
  • شنیده‌ام عده ای پول دستی می‌دهند به امید اینکه مشهور شوند اما بدانند هم پولشان می‌رود و هم در کنار ستاره‌های امروز شانسی برای شهرت ندارند.
  • در زمانی که کار می‌کردم هر روز نوروزم بود. بهار و طبیعت و سر سبزی حال آدم را خوب می‌کند اما امروز که همه موهایم سپید شده فهمیدم آدم خوب حالش همیشه خوب است حتی اگر با بدی‌های زندگی امتحان شود.
    • ۲۹ مارس ۲۰۱۶ /۱۰ فروردین ۱۳۹۵؛ مصاحبه با خبرگزاری «مهر»[۲][۳]

منابع[ویرایش]

  1. امید، جمال. فرهنگ سینمای ایران. تهران: نگاه، ۱۳۷۷ش-۱۹۹۸م. ۴۲۴. شابک ‎۹۶۴۶۱۷۴۸۹۲. 
  2. «روح‌الله مفیدی در گفتگو با مهر - ۱معروف به «گریمور هاونگی» بودم/ نگذاشتم فرزندانم بازیگر شوند». مهر، ۱۰ فروردین ۱۳۹۵. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۱۱ ژوئن ۲۰۲۲. 
  3. «آدم خوب همیشه حالش خوب است/ ماجرای پسربچه تپل و اکبر عبدی». مهر، ۱۰ فروردین ۱۳۹۵. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۱۱ ژوئن ۲۰۲۲. 

پیوند به بیرون[ویرایش]

ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ