پرش به محتوا

آفرین عبیسی

از ویکی‌گفتاورد

اشرف عُبِیْسی معروف به آفرین (۱۳ مارس ۱۹۵۲) (۲۲ اسفند ۱۳۳۰) بازیگر ایرانی است. در تهران یا لاهیجان زاده شده و همان‌جا تحصیلات متوسطهٔ خود را پایان برد. او همسر سینماگر و کارگردان، ایرج صادق‌پور (درگذشتهٔ ۱۹۹۱م/ ۱۳۶۹ش) بوده‌است و به واسطهٔ او به دنیای سینما از سال ۱۹۷۰م/ ۱۳۴۹ش وارد شد.[۱]

زیبایی در بازیگری یک بخش است اما مهم‌تر از زیبایی خود فرد است. بازیگری این نیست که پول بگیرید و جلوی دوربین بروید. بازیگری شکل و شمایل، زیبایی و قیافه و جوانی نیست بلکه انسانیت است. بازیگر باید الگوی اخلاق جامعه باشد. زیبایی شاید یک بخش از بازیگری باشد اما همه چیز نیست بلکه بخش کوچکی از بازیگری است.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • حجاب امری اجباری نیست، بلکه امری خواستنی و ایمانی است که به ایمان و باور فرد ربط دارد، چون تا زمانی که فرد مورد نظر تنها به شکلی ظاهری حجاب را رعایت کنند اتفاقی مثبت رقم نمی‌خورد و ما شاهد تاثیرات مثبت این پوشش در آدم‌ها نیستیم، اما وقتی باور و ایمان حرف اول را در این میان می‌زند بحث فرق می‌کند.
    • ۱۷ اکتبر ۲۰۱۵/ ۲۵ مهر ۱۳۹۴، مصاحبه با خبرگزاری «ایکنا»[۲]
  • زیبایی در بازیگری یک بخش است اما مهم‌تر از زیبایی خود فرد است. بازیگری این نیست که پول بگیرید و جلوی دوربین بروید. بازیگری شکل و شمایل، زیبایی و قیافه و جوانی نیست بلکه انسانیت است. بازیگر باید الگوی اخلاق جامعه باشد. زیبایی شاید یک بخش از بازیگری باشد اما همه چیز نیست بلکه بخش کوچکی از بازیگری است.
  • همه چیز پول نیست که هر کاری را به خاطر آن بازی کنم. همین که من جلوی دوربین بیایم و دو سکانس بازی کنم و پولم بگیرم که نشد بازیگری… این مهم است که خودت چه انتخابی کنی. باید در بازیگری تا جایی پیش رفت که به شرفت کاری نداشته باشند… بدون شک شخصیت بیرونی هر بازیگر در آثاری که بازی می‌کند مؤثر است. وقتی بازیگری بدون در نظر گرفتن شخصیت اجتماعی اش هر کاری انجام دهد نمی‌تواند در بسیاری از نقش‌ها باورپذیر شود.
  • وقتی منِ بازیگر نقش یک مادر را باورپذیر بازی کنم و در بیرون از فضای بازی هم با اخلاق باشم دختران کشورم به خانواده و مادر شدن علاقه‌مند می‌شوند. یک بازیگر به شدت می‌تواند در جامعه خود تأثیرگذار باشد… بزرگترین دارایی هر انسان خانواده وی است و بازیگران هم باید به این نکته برسند که بازیگری بالاترین آزمون زندگی آنها است.
  • خداوند می‌فرماید راه راست برو و راست بگو تا همه چیز خوب مقدر شود و من سعی کردم اینگونه رفتار کنم. کارگردان اصلی همه ما خداوند است. وقتی این را باور دارم به نقش‌های کوچکی که ممکن است به من پیشنهاد نشود اعتنایی نمی‌کنم. من همواره با همین امید و توسل به خدا زندگی کرده‌ام و می‌دانم کارگردان اصلی روزی بهترین نقش را برای من انتخاب کرده و سر راه زندگی ام قرار خواهد داد...
    • ۱۷ دسامبر ۲۰۱۷/ ۲۶ آذر ۱۳۹۶ مصاحبه با خبرگزاری «میزان»[۳]

نوشتارهای وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. امید، جمال. فرهنگ سینمای ایران. تهران: نگاه، ۱۳۷۷ش-۱۹۹۸م. ۱۶. شابک ‎۹۶۴۶۱۷۴۸۹۲. 
  2. «آفرین عبیسی:حجاب را با تمام وجودم درک کرده‌ام» (مصاحبه). ایکنا، ۲۵ مهر ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۴ مارس ۲۰۲۲. 
  3. «نمی‌توانستم در سینمای فاسد قبل از انقلاب دوام بیاورم و خداحافظی کردم/پدر و مادر در سینمای ایران فراموش شده» (مصاحبه). خبرگزاری میزان، ۲۶ آذر ۱۳۹۶. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۴ مارس ۲۰۲۲. 

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ
آفرین عبیسی
موجود است.