پرش به محتوا

قم

از ویکی‌گفتاورد

قُم هشتمین شهر بزرگ ایران، در ۱۲۵ کیلومتری جنوب تهران؛ مدفن فاطمه معصومه دختر موسی کاظم، به طور سنتی محل اقامت بسیاری از روحانیون بلندپایهٔ شیعه بوده و بزرگ‌ترین حوزه علمیهٔ ایران و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیهٔ ایران در این شهر قرار دارد.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • «قم مرا به یاد ایوب در استانبول می‌اندازد. ایوب یکی از مکان‌های مذهبی در استانبول است، ولی جای تحصیلِ علوم دینی نیست. شدت عقاید مذهبی در قم خیلی عمیق بود و این حس هنوز هم با من هست. تجربه خیلی باشکوه و عظیمی بود. قم برای من نماد یکی از جنبه‌های اسلام است. می‌خواستم آن را با جزئیات و در شکوه و ابهت کامل ببینم. این شهر به هر حال یکی از مکان‌های بسیار مذهبی است.»
  • «قم بزرگترین مرکز نشر آثار و معارف اسلام و تشیع در جهان است.»
  • «امروز نیز حوزه علمیه قم، بزرگترین مرکز نشر آثار اسلام و تشیع و مهمترین مرجعِ دانش فقه و اصول، تفسیر، کلام و فلسفه و سایر علوم اسلامی است؛ بگونه‌ای که هیچ مرکزی را در دنیا به این جامعیت نداریم.»
  • «مراجع عظام تقلید تنها مرجع امور فقهی مردم نیستند بلکه مورد رجوع مردم در همه امور هستند و خواست مردم متوجه آنان است، بنابراین بایستی بگونه‌ای تدبیر شود که امکان آگاهی از دیدگاه ارزشمند آنان، مسایل و رهنمودهایی که اعلام می‌کنند فراهم شود.»
  • «نجف، واتیکان شیعه در جهان است و نه قم... همه مراقد امامان و بزرگان شیعه، اینجا در عراق هستند و در ایران تنها مرقد یک امام وجود دارد که او را امام غریب می‌خوانند. علاوه بر این، حوزه علمیه مرکزی همیشه در عراق بوده است. نجف اشرف، پایه است و این تفاوت بزرگ میان ایران و عراق است...»
  • « پیامبر (ص) در معراج، زمانی که به قم رسیدند نورانیت عجیبی دیدند، همچنین ابلیس را در این شهر می‌بینند و خطاب به ابلیس می‌فرماید: «قم» تا ابلیس از این شهر دور شود؛ به همین دلیل این شهر، قم نام گرفت.»

وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]