اسراء و معراج
ظاهر
(تغییرمسیر از معراج)
اسراء و معراج در عقیدهٔ اسلامی، دو بخش از یک سفر شبانهٔ (سِیر) پیامبر اسلام، محمد در طول یک شب در حدود سال ۶۲۱م صورت گرفت. به دو شکلِ مادّی-جسمانی با معنوی توصیف شده، که طرح کوتاهی از سرگذشتِ این رویداد در قرآن، سورهٔ الاسراء و دیگر گفتهها در حدیث بیان شده است.
درباره
[ویرایش]- «پاک و منزّه است خدایی که بندهاش را در یک شب، از مسجد الحرام به مسجد الاقصی -که گرداگردش را پربرکت ساختهایم- برد، تا برخی از آیات خود را به او نشان دهیم؛ چرا که او شنوا و بیناست. (۱)»
- قرآن، سورهٔ اسراء
- «در زندگی هر شاعر آسمانی و هنرمند اصیل شبی هست که او را به ملکوت آسمان بار میدهند تا در آنجا به مقدار چشمی که از دیده بینای عشق وام گرفته است با سرچشمه خیر و جمال و حقیقت که وجود لایزال حضرت حق است دیدار کند و آیات کبرای الهی را که اوصاف جمال و جلال اوست بی حجاب بنگرد این شب فرخنده را عاشقان شب وصال خواندهاند که همان شب معراج و لیله القدر است.»
- حسین الهی قمشهای (مقالات-ص ۵۵)]
- «انتقال پیامبر از مسجدالحرام به مسجدالاقصی به مثابه ارتباط و هماهنگی با حلقه تمدنی و دینی جهانی و نیز کامل شدن آن است... مسجدالاقصی رمزی برای جهانی بودن اسلامی است و خارج شدن آن از دست مسلمانان به معنای انزوا و عقبنشینی اسلامی است. به همین سبب این مسجد نقشی اساسی در اسلام دارد بلکه از ارکان اسلام است و هیچ انسان مسلمان و مؤمنی جایز نیست که لحظهای ساکت بماند و برای بازگرداندن این مسجد مبارک و دور داشتن آن از یهودی شدن تلاش و کوششی نکند.».