پرش به محتوا

داریوش فرهنگ

از ویکی‌گفتاورد

داریوش فرهنگ درخشانی (۲۸ دسامبر ۱۹۴۷) (۶ آذر ۱۳۲۶) بازیگر ایرانی است. زادهٔ آبادان، خوزستان، دانش‌آموختهٔ رشتهٔ کارگردانی از دانشکدهٔ هنرهای دراماتیک؛ از سال ۱۹۶۹م/ ۱۳۴۸ش به تئاتر، از ۱۹۸۱م/ ۱۳۶۰ش به سینما و از ۱۹۸۳م/ ۱۳۶۲ش به تلویزیون درآمد. به کارگردانی و فیلمنامه‌نویسی نیز پرداخت.[۱]

گفتاوردها

[ویرایش]
  • من اگر نقشی را دوست نداشته باشم حتی اگر میلیاردها میلیارد دستمزد به من پیشنهاد دهند بازی نخواهم کرد.
  • ملاک یک فیلم نباید فروش باشد بلکه کیفیت، رشد، تعالی، معرفت و کمالات کار هنر باید معیار باشد. کار هنر تبلیغ کمالات و زیبایی‌هاست. کار هنر تبلیغ مکانی بهتر برای زیستن و همچنین نزدیک کردن تمام افکار و سلیقه‌های مردم در مسائل مشترک است که می‌تواند مردم را به شوق بیاورد تا به زندگی امید و اشتیاق پیدا کنند.
    • ۲۲ اوت ۲۰۱۷/ ۳۱ مرداد ۱۳۹۶؛ مصاحبه با «ایسنا»[۲]
  • معمولاً در آغاز کارِ بازیگری و کارگردانی، افراد دست به تقلید زده اما پس از گذشت مدتی، از تقلیدِ دیگران دور شده و از خود تقلید می‌کنند. به مرور زمان و با صیقل خوردن، دیگر از خودتان هم تقلید نمی‌کنید و هر آنچه را احساس و فکرتان درست بداند انجام می‌دهید.
  • تا زمانی‌که بشر به قصه و قصه گفتن نیاز دارد، سینما نیز ادامه خواهد داشت. حتی فیلم‌های علمی تخیلی نیز داستان کلاسیک دارند که در آن تعادل، توازن و تناسب وجود دارد.
    • ۲۰ ژوئن ۲۰۱۶/ ۳۱ خرداد ۱۳۹۵؛ سخنرانی در برنامهٔ سینماتک، خانهٔ هنرمندان ایران[۳]

منابع

[ویرایش]
  1. امید، جمال. فرهنگ سینمای ایران. تهران: نگاه، ۱۳۷۷ش-۱۹۹۸م. ۳۲۶. شابک ‎۹۶۴۶۱۷۴۸۹۲. 
  2. «داریوش فرهنگ: پاس گل را به بازیگر می‌دهند». ایسنا، ۳۱ مرداد ۱۳۹۶. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۶ مه ۲۰۲۲. 
  3. «داریوش فرهنگ: قصد داشتم با ساخت "سلطان و شبان" جریان‌سازی کنم». نسیم، ۱ تیر ۱۳۹۵. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۶ مه ۲۰۲۲. 

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ