پرش به محتوا

خوزستان

از ویکی‌گفتاورد

در این صفحه نقل قول هایی در مورد استان خوزستان،(ایران)نوشته شده است.

گفتاورد

[ویرایش]
  • «با توجه به شناختی که از خرمشهر و خوزستان دارم، تاسف می‌خورم که از ظرفیت فوق‌العاده بالای آن استفاده نمی‌شود. خوزستان از نظر موقعیت، از نظر ثروت، از نظر کشاورزی، از نظر دامداری و از نظر شیلات ثروتمندترین استان جهان است. این درحالی است که کالیفرنیا، با این‌که یک ایالت در آمریکاست، اما به اندازه یک کشور ثروت دارد و در مقایسه با خیلی از کشورها، از ثروت بالاتری برخوردار است. آن هم در شرایطی که حتی یک میلیونیوم خوزستانِ ما نفت و گاز ندارد. کالیفرنیا یک رودخانه به نام مالهالند دارد؛ همان منطقه‌ای که کارگردانانی چون رومن پولانسکی و دیوید لینچ به ترتیب فیلم‌هایی به نام «محله چینی‌ها» و «جاده مالهالند» را آنجا ساختند. بحث اینجاست که رودخانه مالهالند، شعبه دهمِ رود کارونِ ما نمی‌شود. پسته و خرمایی اطراف سن‌دیه‌گو و پالم اسپرینگ دارد که از نظر کیفیت یک میلیونیوم پسته و یک‌میلیاردیوم خرمای ما نیست.»
  • «دقت داشته باشید که منبع گرما، از انعکاس تابش نور خورشید بر زمین است. اما در ماهشهر نمی‌توانیم دمای ۶۷ درجه داشته باشیم چون رطوبت بسیار بالای هوا، مانع از آن می‌شود که آفتاب به‌طور مستقیم به زمین بتابد اما به‌طورکلی این بندر به‌خاطر باد گرمی که از روی ماسه‌های ربع‌الخالی به این سمت می‌آید، مستعد گرماست و واقعاً اگر خلیج‌فارس در این منطقه نبود و رطوبت هوا پایین بود، حتی موزهای بنادر نیز روی درخت خشک می‌شدند!»
  • «البته اگر هوای این استان بعضی از روزها غیرقابل‌تحمل می‌شود به‌خاطر توأم‌شدن گرما، شرجی دریا، دود کارخانه‌ها و مواد عفنی فاضلاب‌ها و ریزگردهایی است که به این استان و ۲۳ استان دیگر کشور وارد می‌شوند.»
  • «شهرهای صنعتی این استان کارخانه‌هایی دارند که عین کوره‌های آجرپزی قدیم در هوا دود می‌کنند، فاضلاب یا به زمین می‌ریزد یا در شهرهای ساحلی، مانند بندر ماهشهر، مستقیم وارد دریا می‌شود. همه اینها دست‌به‌دست هم داده که چنین هوای آلوده و غیرقابل‌تحملی را در بعضی از روزها، مردم استان خوزستان شاهد باشند. .»
  • «یا خوزستان را آباد می‌کنم یا در زیر خرابه‌های شوش جان می‌دهم.»
    • رضا پهلوی
  • «خوزستان نیاز به ترحم ندارد، فقط حقی را که شایسته آن است می‌طلبد، شهروندان خوزستانی می‌خواهند بدانند علت این همه تبعیض چیست؟ چرا ما مناطق محروم باید تاوان پیشرفت و توسعه چند استان نورچشمی را بپردازیم؟»
    • «سیدشریف حسینی» نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ایران
  • «رزوی این روزهای مردم خوزستان رسیدن گرد و خاک به تهران است تا شاید مسئولان به خاطر مرکزنشینان رحمی به حال مردم خوزستان کنند. از قول مردم استان‌های جنوبی، از قول کودکان معصومی که به انواع بیماری‌های تنفسی مبتلا شده‌اند و از قول دلیرمردان شیمیایی دفاع مقدس که با رنج نفس می‌کشند، به همه کسانی که می‌توانستند کاری کنند و نکردند می‌گوییم در آخرت همه ما شرمنده این مردم خواهیم بود.»
    • «سیدشریف حسینی» نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ایران
  • «از کدام مشکلات بگویم؟ از پرونده مفاسد اقتصادی موسوم به «سادات» بگویم که با داشتن ۱۲۰ هزار شاکی و مالباخته، بعد از ۵ سال همچنان بلاتکلیف است؛ از نگرانی کارگران تصفیه شکر، لوله سازی اهواز، توسعه نیشکر و یا لوله سازی خوزستان بگویم که ۱۵ ماه است حقوق نگرفته‌اند و برای مسئولان آن قدر عادی شده که بی تفاوت از کنار آن می‌گذرند؛ یا از زنان و مردانی بگویم که در خوزستانی که بر دریایی از ثروت خوابیده است، بن چهار عدد نان بین آن‌ها توزیع می‌شود. آری بن چهار عدد نان، یعنی فقر یعنی بیکاری.»
    • «سیدشریف حسینی» نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ایران
  • «تراژدی دردناکی است مظلومیت نقطه به نقطه خوزستان، محرومیت از همه سوی خوزستان جاری است، فرقی ندارد منطقه «فالح» در ایذه یا«کوت شیخ» در خرمشهر، «منصوره» در شادگان یا «رفیع» در دشت آزادگان، «سرآسیاب» در باغملک یا «کوی علوی»، «حصیرآباد» و «کوت عبدا...» در اهواز باشد.»
    • «سیدشریف حسینی» نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ایران
  • «یکی گفتا که در اقصای کشمیر// ز شیرینی نباشد هیچ تقصیر// یکی گفتا سزای بزم شاهان// شکر نامی است در شهر سپاهان// به شکر بر ز شیرینیش بیداد// وزو شکر به خوزستان به فریاد»
  • «از من سؤال کردند که چرا اوّلین دیدارِ مردمی از خوزستان است. از این سؤال متعجّبم ... خوزستان، نه به دلیل اینکه استان ِمرزی و نه به دلیل اینکه استانِ زرخیز است و نه به دلیل معادنش، سرزمین حاصلخیزش، راه‌های استراتژیکش و نهرهایش، بلکه به خاطر مردم غیورش. استان خوزستان یعنی مردم مقاومی که ۸ سال نه در برابر صدامیان که در برابر جهان نیز ایستادند و پیروز شدند... جای جای این استان به عنوان تربت پاک برای ملت ایران است.»

منابع

[ویرایش]
  • روزنامه خراسان مورخ سه‌شنبه ۱۳۸۹/۰۴/۲۹ *شماره انتشار ۱۷۶۰۳ *گزارش قطره اشکی برای خوزستان
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
خوزستان
دارد.