پرش به محتوا

پاورقی

از ویکی‌گفتاورد

پاورقی (فرانسوی: feuillet، انگلیسی: Feuilleton) در اصل به گونه‌ای از ضمایم مطبوعاتی گفته می‌شود.

گفتاوردها دربارهٔ آن

[ویرایش]
  • «عده ای فکر می‌کنند پاورقی نویسی مرده‌است، اما من معتقدم که پاورقی نویسی نمرده بلکه فقط تغییر شکل داده‌است. امروز پاورقی نویسی مخاطبان میلیونی دارد، آن هم با سریال‌هایی که از تلویزیون پخش می‌شود. به نظر می‌رسد در دنیای امروز، تلویزیون‌های ایرانی و جهانی پاورقی نویسی را از مجلات گرفته و اسمش را سریال گذاشته‌اند، در واقع سریال همان پاورقی نویسی مطبوعات است. در گذشته سریال‌ها، هفتگی در مجلات منتشر می‌شد، اما الان هر شب آنها می‌توانند به تلویزیون بیایند.»
  • «بسیاری از نویسندگان مشهور جهان نظیر داستایوفسکی، تولستوی، چارلز دیکنز، بالزاک، رومن رولان، سامرست موام، جک لندن، هوگو و… ابتدا آثارشان به صورت پاورقی در روزنامه‌ها و مجلات منتشر می‌شد و بعد به صورت کتاب در اختیار علاقه مندان قرار می‌گرفت؛ بنابراین پاورقی نویسی را نویسندگان بزرگ جهان پایه‌ریزی کردند و به راستی یک پاورقی نویس باید از آنچنان قدرت قلم برخوردار باشد که خواننده را از یک هفته به هفته دیگر بکشاند.»
  • «اصولا پاورقی بر اساس زندگی خانوادگی آدم‌ها و به خصوص با دستمایه عشق است.»

منابع

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
پاورقی
دارد.
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ «جنازه کتاب را بر دوش گرفته‌ایم:گفت وگو با ر. اعتمادی دربارهٔ پاورقی نویسی مجازی و مکتوب»، روزنامه اعتماد، شمارهٔ ۳۴۴۳، ۲۸ دی ماه ۱۳۹۴، صفحهٔ ۸.