یونان
ظاهر
(تغییرمسیر از هلاس)
یونان با نام رسمی جمهوری هِلِنی و با نام تاریخی هِلاس، کشوری در جنوبشرقی اروپاست.
گفتاوردها
[ویرایش]- «یونان، با پیروی از مقررات به رسمیت شناخته شده بینالمللی، در پی تقویت صلح و عدالت و توسعه روابط دوستانه میان ملتها و دولتها میباشد.»
- قانون اساسی یونان، اصل دوم، ۲[۱]
- «مذهب رسمی یونان مذهب «کلیسای ارتدکس شرقی مسیح» است. کلیسایارتدکس یونان، با به رسمیت شناختن عیسی مسیح به عنوان رئیس آن مذهب، در اصول عقاید به طور کامل با کلیسای بزرگ قسطنطنیه و هر کلیسای مسیحی دیگری که دارای همین اصول عقاید باشد، متحد است و مانند آنها، اصول مقدس حواریون، احکامشرعی شورای کلیسایی و سنتهای مقدس را اکیداً رعایت میکند. کلیسای ارتدوکسشرق مستقل بوده و تحت نظر شورای مقدس کلیسایی، متشکل از استنهای خدام وشورای مقدس دائمی کلیسایی، اداره میشود؛ این شورا از شورای مقدس کلیسایینشأت میگیرد و به موجب منشور کلیسا و طبق مقررات فتوانامه اسقف اعظم مورخ ۲۹ ژوئن ۱۸۵۰ و حکم ۴ دسامبر ۱۹۲۸ شورای کلیسایی تشکیل شده است.»
- قانون اساسی یونان، اصل سوم، ۲[۲]
- «اروپا بدون یونان مانند بچهای بدون گواهی تولد است.»
- «هوای آتن گرم و دمکرده است و به علت رطوبت زیاد غیرقابل تحمل. بر سردر هتلهای لوکس و ممتازش عبارت "با دستگاه تهویه" را به زبانهای گوناگون میبینی، و از این مجمل قیاس مفصل میگیری..»
درباره
[ویرایش]- «پرچم : پرچم یونان از دورنگ آبی و سفید تشکیلشده که نشانهٔ ستیز برای آزادی در نظر گرفته شدهاند. این پرچم در سال ۱۸۲۲م بعد از جنگهای استقلال و پایان بخشیدن به سه قرن استیلای ترکهای عثمانی طراحی شد. علامت صلیب در این پرچم نشانهٔ اعتقاد به مسیحیت است… از سال ۱۹۷۵ به بعد پرچم یونان شامل صلیبی سفید بر زمینهای آبی است. پرچمی که دارای نوارهای آبی و سفید بود (۵ نوار آبی و ۴ نوار سفید) و در گوشهٔ سمت چپ آن صلیب سفیدی بر زمینهٔ آبی نقش بسته، پرچم ویژهٔ نیروی دریایی و هوایی یونان میباشد.»
- رسول خیراندیش در اثرش چاپ ۱۳۷۰/ ۱۹۹۱م[۵]
منابع
[ویرایش]- ↑ http://www.cila.ir/Portal/home/?instruction/2206/2210/2699/قانون%20اساسي%20يونان
- ↑ http://www.cila.ir/Portal/home/?instruction/2206/2210/2699/قانون%20اساسي%20يونان
- ↑ http://www.academia.edu/4098804/CONFERENCE_PAPER_-_What_roots_for_European_values_The_use_and_abuse_of_ancient_democracy_in_the_debate_on_Greece_s_EU_membership_from_Giscard_d_Estaing_to_the_debt_crisis
- ↑ سعیدی سیرجانی، علیاکبر (1352). آشوب یادها. یغما، سال ، شماره9، ص 541.
- ↑ خیراندیش، رسول و سیاوش شایان. ریشهیابی نام و پرچم کشورها. انتشارات کویر، تابستان ۱۳۷۰. ص۲۵۶.