ناصر آقایی

از ویکی‌گفتاورد

ناصر آقایی (۸ فوریه ۱۹۴۶) (۱۹ بهمن ۱۳۲۵) بازیگر و دانشگاهی ایرانی است. در قم زاده شد. از دانشکدهٔ هنرهای دراماتیک در رشتهٔ تئاتر دانش‌آموخته شد سپس مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه ایالتی فلوریدا و دکتری را از دانشگاه واریک انگلستان گرفت. از سال ۱۹۶۱م/ ۱۳۴۰ش به تئاتر و از ۱۹۷۳م/ ۱۳۵۲ش به سینما وارد شد، در چند مجموعهٔ تلویزیونی نیز نقش آفرید. به نویسندگی هنری و ترجمه نیز پرداخته‌است.[۱]

گفتاوردها[ویرایش]

  • [چقدر به روز تولد می‌اندیشید و تا چه حد روزهای تولد را می‌شمارید؟] من از حالا برای صد و بیست سال دوم برنامه‌ریزی می‌کنم. چون صد و بیست سال اول که قطعی است. اما برنامهٔ مشخصی برای صد و بیست سال دوم ندارم فعلاً. امیدوارم برنامه مناسبی طراحی کنم و از آن هم عبور کنم.
  • هر شغلی یک دوره‌ای دارد به غیر از کار بازیگری که حد و مرز ندارد. اگر ۱۲۰ سالتان هم باشد و شوق‌اش را داشته باشید، می‌توانید باز هم بازی کنید.
  • خالق یک اثر هیچ وقت اثرش را شاهکار نمی‌نامد چون همواره حس می‌کند از آن بهتر هم می‌تواند کار کند.
  • [اگر بخواهید به عنوان یک هنرمند کهنه‌کار درباره حرفه‌تان سخنی بگویید، چه می‌گویید؟] شناخت، تجربه، اشتیاق. شناخت به این معنی که برای انجام کار باید روی همه جزییات‌اش مطالعه کنی، تجربه پس از اینکه مطالعه کردی به کمک می‌آید تا بتوانی دست‌آوردهای قدیم‌ات را استفاده کنی و آنچه پیدا کردی پیاده کنی. اشتیاق این است که حوصله داشته باشی تا آن کار را به سرانجام برسانی، هرچقدر که زمان ببرد. هر کدام از سه جنبه نباشد شخص در وسط کار ممکن است متوقف شود.
    • ۹ مارس ۲۰۱۷/ ۱۹ اسفند ۱۳۹۵، مصاحبه با «هنر آنلاین»[۲]
  • سینما حرفهٔ بی‌رحمی است. افرادی که در سینما پول‌سازند، پول هنگفتی داده‌اند تا چهره شوند، اما هر چیزی تاریخ انقضا دارد.
    • ۲۹ مارس ۲۰۱۹/ ۹ فروردین ۱۳۹۸، مصاحبه با «هنر آنلاین»[۳]

منابع[ویرایش]

  1. امید، جمال. فرهنگ سینمای ایران. تهران: نگاه، ۱۳۷۷ش-۱۹۹۸م. ۱۸. شابک ‎۹۶۴۶۱۷۴۸۹۲. 
  2. «بازیگری حد و مرز ندارد / ناصر آقایی در سالروز 70 سالگی» (مصاحبه). هنر آنلاین، ۱۹ اسفند ۱۳۹۵. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۵ مارس ۲۰۲۲. 
  3. «سینما حرفه بی‌رحمی است / من به بازی فکر می‌کنم و کارم تجارت نیست / با ناصر آقایی از اجرای نمایشنامه‌ای نوشته شهید بهشتی تا "اشباح" و سفره هفت‌سین» (مصاحبه). هنر آنلاین، ۹ فروردین ۱۳۹۸. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۵ مارس ۲۰۲۲. 

پیوند به بیرون[ویرایش]

ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ