پرش به محتوا

فؤاد روحانی

از ویکی‌گفتاورد

فؤاد روحانی (۲۳ اکتبر ۱۹۰۷، تهران - ۳۰ ژانویه ۲۰۰۴، لندن) مترجم ایرانی، کارشناس ارشد مسایل نفت و از شخصیت‌های مؤثر در تأسیس سازمان اوپک بود و طی سال‌های ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۴ دبیر کلی اوپک را نیز از سوی ایران بر عهده داشت.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • «دواعی و موجبات جعل در آن اعصار فراوان بوده و چه بسا که جاعلین نه برای کسب شهرت، یا از راه بدخواهی و خبث، بلکه برای کسب مثوبات اخروی و ترویج معتقدات خود به جعل می‌پرداختند. این طبقه که باید آنان را جاعلین با حسن نیت نام نهاد آنچه را که خود به حقانیت آن ایمان داشتند، در قالب احادیث و اخبار و کلمات انبیاء و ائمه و اولیاء می‌ریختند و بی‌محابا به آن بزرگان نسبت می‌دادند تا در نفوس مردم بیشتر جایگزین گردد و از این رهگذر ابداً دغدغه‌ای به دل راه نمی‌دادند و دست‌خوش ملامت وجدان نمی‌شدند. به اغلب احتمال جعل و تخلیط در آثار عطار نیز به همین نحو و از ناحیه هواداران متعصب مذهب تشیع حاصل شده است.»
    • در مقدمه‌ای بر مقدمات الهی نامه عطار[۱]

دربارهٔ او

[ویرایش]
  • «مقاله‌هایی که در روزنامه کیهان منتشر کردم، بی‌درنگ واکنش شرکت نفت انگلیس را برانگیخت. این واکنش از طرف دوست حقوق‌دانم فؤاد روحانی ظاهر شد که یک روز عصر به دیدنم آمد. چهره روحانی طوری بود که انگار هیچ وقت جوان نبوده است. با وجودی که ۳۵ سال بیشتر نداشت، موهایش به کلی سفید شده بود و او از این موضوع، همراه با عینکی که به دقت انتخاب کرده بود، استفاده می‌کرد تا چنین بنمایاند که نسبت به سنش خردمندتر است. روش‌هایی را در پیش گرفته بود که این تأثیر را بیشتر کند، از جمله عادت به مطالعه در حال قدم زدن- تا اینکه یک ماشین به او زد و کم مانده بود کشته شود.»

منابع

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
  1. مقدمات الهی نامه، به تصحیح فؤاد روحانی، تهران: انتشارات زوّار، صفحهٔ ۱۲.
  2. نقل از کتاب «خون و نفت» منوچهر فرمانفرماییان در «هریمن برای آشتی دادن آمد»، روزنامه دنیای اقتصاد، شمارهٔ ۱۹۸۰، ۹ دی ۱۳۸۸، کد خبر: DEN-589103.