شرق (روزنامه)
ظاهر
(تغییرمسیر از روزنامهٔ شرق)
شرق (نخستین شماره: ۲ شهریور ۱۳۸۲ / ۲۴ اوت ۲۰۰۳) روزنامه و وبگاهی خبری به زبان فارسی و اصلاحگرا در ایران است که در گسترهٔ سراسری پخش و برخط نشر میشود.
درباره
[ویرایش]- «ما، مردم ایران، پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، با تمام توان به صحنه آمدیم تا برای گسترش فرهنگ درجامعه تلاش کنیم. تلاشی که درنهایت میوه آن، روزنامههایی تأثیرگذار، مانند روزنامه «شرق» هستند.»
- محمدجواد حقشناس ۳۱ دسامبر ۲۰۱۲ / ۱۱ دی ۱۳۹۱ [۱]
- «این روزنامه یکی از خواندنیهای موردعلاقهٔ من بوده و حضورش مرا، به امید فردا دلخوش داشته است… تا آنجا که میدانم، چندبار در محاق توقیف افتاده اما پس از آن بیدرنگ منتشر شده. او راهنمای بسیاری از هممیهنانم- از جمله خود من- بوده است… حضورش همیشگی باد و تلاش کارگزارانش، استوار…»
- سیمین بهبهانی ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۲]
- «... هرروز صبح منتظرم تا روزنامه به دستم برسد و بادقت تمام مطالبش را میخوانم… روزنامهٔ مورد اعتمادم…»
- عزتالله انتظامی ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۳]
- «آفتاب همیشه از شرق طلوع میکند. ما هم هرروز منتظر طلوع آفتاب شرق هستیم که روی حقایق نور بپاشد. روزنامه خواندن عادت ما شده! بدون شرق آفتاب کمنور میشود… و حتی عادت کردیم، برای آفتابیشدن، شرق را به اسامی همدیگر بخوانیم… حالا شرق همهگیر شده و آرزو میکنم همیشگی هم بشود. تا روزی فرزندان من دومیلیونامین شمارهاش را ببینند و برایش جشن بگیرند. در کنار بقیه روزنامههای دیگر که با سلایق دیگر همخوان است. چه روز خوبی میشود آن روز! جای من خالی!»
- رضا کیانیان ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۴]
- «شرق و اهالیاش در این سالها کوشیدهاند که گرانجانی کنند و شرف قلم را حتیالامکان پاس دارند. اگر نتوانستند آب بیاورند، حداقل کوزهای نشکستهاند و این تعهد اخلاقی و پایبندی به مسوولیت حرفهای روزنامهنگاری در خور تقدیر است.»
- هادی خانیکی ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۵]
- «شرق در دوران مهرورزی گاهی بهعنوان تنها صدای بازمانده از دوران اصلاحات کوشیده تا جایگاه روشنگری مطبوعات را حفظ کند. با همه تنگی گذرگاه عافیت، جریده نرفت.»
- w:فرهاد توحیدی ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۶]
- «شرقیها هر وقت از من مطلبی خواستند اگر فرصتی داشتم، بیدرنگ اجابت کردم. هربار گفتوگویی با این روزنامه رخ داده، از بهترین برخوردهای رسانهای با من بوده. روزنامه مستقلی مثل شرق، یکی از ارکان فرهنگی- اجتماعی ماست… من همیشه خاطره خوشی دارم از مطالعه این روزنامه و رفتار اهالیاش، چرا که صاحب خبرنگاران حرفهای است و همیشه مقالات و گزارشها و گفتوگوهای وزینی دارد.»
- «شرق قطعاً لوموند، گاردین یا واشینگتنپست نیست و صدالبته که قرار هم نیست باشد. هروقت، از نظر رشد و توسعه d سیاسی جامعه ما هم به پای آن جوامع رسید، شرق هم علیالقاعده میشود گاردین. اما در همین جامعه خودمان و با ویژگیها و مختصاتی که دارد، شرق، انصافاً یک سروگردن از فضای رسانهای جامعهاش بالاتر میایستد.»
- «نخستین و بنیادیترین ویژگی آن، موفقیت در جلب اعتماد عمومی است. اعتماد عمومی را بحق باید بالاترین و مهمترین دستاورد یک رسانه دانست.»
- «بسیاری از مطبوعات و رسانههای دیگر بهعنوان وابسته به مراکز و جریانات سیاسی تلقی میشوند اما «شرق» توانسته با مداومت و ایستادگی روی اخلاق حرفهای بهعنوان یک رسانه مستقل، شناخته شود.»
- «این روزنامه حاضر نیست مثل آبخوردن و صرفاً بهواسطه ملاحظات و انگیزههای سیاسی، هرچه را که خواست به مخالفان و دیگران نسبت دهد.»
- «بزرگترین دستاورد شرق آن است که خوانندگانش به کنار، حتی مخالفان و دشمنانش هم بهدرستی آنچه مینویسد، باور دارند و آشکار یا نهان، به آن استناد میکنند.»
- صادق زیباکلام ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۸]
- «یکی از روزنامههای مورد علاقهام در این بیش از ۳۰ سال ارتباط مستمر با مطبوعات، روزنامهٔ شرق بوده است. اول از همه به خاطر اسمش که باری فرهنگی داشته برای من که کارم با کلمه و اندیشه پیوند دارد. بعد هم لوگو ساده اما شاخص این روزنامه همیشه برایم جذاب بود.»
- سهیل محمودی ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۹]
- «من از طرفداران روزنامهٔ شرق هستم، چیزهای زیادی از این روزنامه آموختم و برای من مانند دانشگاه است.»
- «روزنامهٔ شرق خیلی از حقایق را مینویسد و سرسری از روی موضوعها نمیگذرد، خواننده را گمراه نمیکند و آنها را به فکر وامیدارد.»
- «کسانی که در این روزنامه کار میکنند، مانند ما دوست دارند به نسل جوان کمک کنند و صورت درست یک موضوع را به خوانندگان منتقل کنند.»
- «امید که فرصت گفتوگو در شرق کماکان مهیا باشد و ادبیات و رفتار خشن با متانت روزنامه به مسیر عقلانیت و آرامش گرفتار آید.»
- کریم ارغندهپور ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۱۱]
- «روزنامه شرق با بهرهگیری هوشمندانه از فضای فعال فرهنگی و محیط سالم رسانهای میتوانست علاوهبر اینکه صدای مردم و خواستهای روبهرشد آنان را بازتاب دهد، با تکیه بر مطالبات انسانی و حقوق شهروندی مصرح در قانون اساسی، چشماندازهای جدیدی از جامعه آینده را ترسیم کند که روشنفکران عرصه عمومی بتوانند به نقد خردورزانه و دایمی وضعیت موجود برای رسیدن به گستره صلحاندیشی و رونق محیطزیست و زدودن زنگار خشونت و جهل از چهره جوامع بشری بکوشند و این را وظیفهای مبرم بشناسند. فرض محال نیست که مصالح کشور و منافع مردم، فراتر از دستهبندیهای سیاستبازانه شمرده شود.»
- جواد مجابی ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۱۲]
- «روزنامه شرق که با امیدهایی بزرگ آغاز شد … همینقدر که توانسته است جایگاهی برای بسیاری از جوانان نویسنده بااستعداد و دلسوز ما و خوانندگانی تشنه دانستن و دلزده از خودشیفتگیها و خودکوچکبینیهای این و آن فراهم کند، نعمتی است که قدر آن را باید دانست.»
- ناصر فکوهی ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۱۳]
- «بیگزافه میگویم که شرق همچون برادر بزرگش همشهری آغاز برهه تازه و متفاوتی در عرصه روزنامهنگاری ایران بود. اگر میتوانیم تحول روزنامهنگاری پس از انقلاب را به دو دوره «پیش و پس» از انتشار همشهری تقسیم کنیم، به همان مقیاس میتوان انتشار شرق را آغاز برههای تازه و متفاوت در طعم و تنوع و شکل و شمایل و بستهبندی روزنامه ایرانی بهشمار آورد.»
- «... با مهارتی ستودنی همواره شرقیده است…»
- احمد پورنجاتی ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۱۴]
- «تفاوتها اگر نوآورانه و اصیل باشد، فضای رفتارهای رسانهای، هنجار و ارتباطات را پویا میکند. آیا شرق متفاوت و پایبند به اصالت و خلاقیتِ روزنامهنویسی در سپهر رسانهای ماست؟ پاسخ من مثبت است.»
- «شرق میداند زمان ایستا و منجمد نیست و نباید آن را بهحال خود رها کرد. دستکم باید نهتنها به نیاز حداقلی امروز مخاطبان پرانتظار پاسخ داد، بلکه باید فردا را هم دید. چون امروز، خودِ فرداست.»
- «شرق میداند قدرت کلمه تنها در متقاعدکردن نیست. در همراهیکردن برای رسیدن به درک و دریافت نو به نوست. پس فرهنگ، ادبیات و هنر را قدر مینهد چون میداند از اجاق گذشتگان بهجای خاکستر، باید شعلهها را نگه داشت.»
- «ادبیات شرق، ادبیات روزنامهنویسی «شرق» پویا و ساختارمند و شکل و شمایل صفحاتبرانگیزاننده، متوازن و متین است.»
- فریدون صدیقی ۲۶ آوریل ۲۰۱۴ / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۰ [۱۵]
نوشتارهای وابسته
[ویرایش]پیوند به بیرون
[ویرایش]منابع
[ویرایش]- ↑ «چند سوال بیجواب». شرق. ۱۱ دی ۱۳۹۱.
- ↑ «۱۱سال دوام». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «در آرزوی تداوم». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «طلوع». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «گسترش افق دیدهشدن». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «دیدهبانی جامعه». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «به امید نهاد فرهنگی شدن «شرق»». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «جلب اعتماد عمومی». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «آغاز هزارهسوم «شرق»». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «بیان راستیها و حقایق». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «بیان راستیها و حقایق». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «در جشن ۵۰سالگی «شرق»». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «خود انتقادی، شرط پیشرفت». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «اندر حکایت «افتادن دوهزاری» روزنامه «شرق» !». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.
- ↑ «اصیل و متفاوت». شرق. ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳.