پرش به محتوا

جلال مقامی

از ویکی‌گفتاورد

جلال مقامی(۲ مرداد ۱۳۲۰ - ۵ آبان ۱۴۰۱)(۲۴ ژوئیه ۱۹۴۱ - ۲۷ اکتبر ۲۰۲۲) صداپیشه و بازیگر ایرانی بود. او زادهٔ کاشان، دیپلم‌گرفتهٔ دبیرستان در تهران؛ در دوران دبیرستان به دعوت حیدر صارمی وارد دنیای دوبله شد و کار خود را از ۱۳۳۷ آغاز کرد و تا ۱۳۹۳ ادامه داد و در این مدت فیلم‌ها، سریال‌ها و برنامه‌های بسیاری را صداپیشگی نمود.[۱]

گفتاوردها

[ویرایش]
  • من معتقدم دوبله راهکارهای مختلفی دارد و اگر یک مقدار حوصله کنیم و علاقه نشان دهیم می‌توانیم کارهای خاصی اجرا کنیم؛ یعنی می‌توان فیلم‌های فارسی را با گویش‌های مختلف و فیلم‌های خارجی را باکلاس و کاراکترهای خاص اجرا کرد. متأسفانه برخی حوصله ندارند.
  • راستش را بخواهید نمی‌خواهم شعاری صحبت کنم اما من وطنم را با هیچ‌کجای دنیا عوض نمی‌کنم. یک هفته که از ایران دور می‌مانم دلتنگ اینجا می‌شوم و ایران را با تمام مشکلاتش دوست دارم.
    • ۱۵ فوریه ۲۰۲۲/ ۱۷ مرداد ۱۳۹۸؛ مصاحبه با «جام جم»[۲]
  • آرزویم سلامتی برای تمام مردم جهان است، چه بهتر از این که همه مردم جهان سلامت باشند و به هم روی خوش نشان بدهند و با هم اختلاف نداشته باشند و برای همدیگر خیر بخواهند… دوست دارم همه با روی گشاده با هم برخورد کنیم، همه آدم‌ها در سراسر دنیا. عمر خیلی کوتاه است، خیال نکنیم فعلاً وقت داریم، خیر. زمان مثل برق می‌گذرد. بنده که الان در این‌جا افتاده‌ام احساس می‌کنم مثلاً دو ماه پیش بود که برنامه اجرا می‌کردم و برای خودم بر و بیایی داشتم. زندگی همین است، می‌گذرد و برای هیچ‌کس صبر نمی‌کند.
    • ۱۵ فوریه ۲۰۲۲/ ۲۶ بهمن ۱۴۰۰؛ مصاحبه با «ایسنا»[۳]

منابع

[ویرایش]
  1. امید، جمال. فرهنگ سینمای ایران. تهران: نگاه، ۱۳۷۷ش-۱۹۹۸م. ۴۲۴. شابک ‎۹۶۴۶۱۷۴۸۹۲. 
  2. «مردم می‌گفتند صدای آقای دیدنی‌ها». جام جم، ۱۷ مرداد ۱۳۹۸. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۱۱ ژوئن ۲۰۲۲. 
  3. «جلال مقامی: زمان مثل برق می‌گذرد پس قدر بدانیم». ایسنا، ۲۶ بهمن ۱۴۰۰. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۱۱ ژوئن ۲۰۲۲. 

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ