عید فطر
ظاهر
عید فطر روز اول ماه شوال و پایان ماه رمضان است. عید فطر از مهمترین جشنها و اعیاد مسلمانان است.
گفتاوردها
[ویرایش]- «فرصتهایی مثل رمضان فرصت تصفیهٔ روح و پالایش درون است. عید سعید فطر مبارک باشد و هر روزتان عید و پرشادمانی باشد. خواجه شیراز چه زیبا گفته است: ساقی بیار باده که ماه صیام رفت/در ده قدح که موسم ناموس و نام رفت....»
- «عید فطر، عید ایستادگی و پایداری است. عید فطر، عید تهذیب نفس با چشمه زلال تسلیم و عبودیت است. عید فطر پایان یک مبارزه دائمی در طول یک ماه در برابر هواهای نفسانی است .»
- «عید فطر، عید بازگشت به فطرت پاک انسانی و عید یکپارچگی امت اسلامی در راستای سپاس و ستایش از خداوند سبحان و شکر همه خوبیها و مکارم اخلاقی و عید خالص شدن روح و جسم و دوری از تعصبات، خشونت و افراط گرایی است؛ تا انسان در مسیر تعالی و قرب به خداوند شکوفا شود.»
- «در عید فطر انسان مسلمان پس از انجام مسوولیت شرعی روزه ماه رمضان، چنین روزی را جشن میگیرد، زیرا موفق به اطاعت خدای سبحان و انجام تکلیف روزه که خدا بر او نهاده، شده است. امیرالمؤمنین (علیه السلام) از عید فطر چنین یاد میکند: «این روز برای آن که خدا روزه و قیام او به عبادت را پذیرفته است، عید است و هر روزی که خدا در آن معصیت نشود، عید است.» بنابراین چنین عیدی که جشن اطاعت و توفیق به اطاعت است، باید به گونهای برگزار شود که تمام جزئیات آن مطابق روح اطاعت از خدا باشد. کسی که در چنین مناسبتی معصیت خدا را مرتکب میشود، از مفهوم و روح عید به دور است.»
- «روزه یک سو شد و عید آمد و دلها برخاست/می ز خمخانه به جوش آمد و میباید خواست.»
- «مژده دهید عاشقان عید وصال میرسد/ز آنک ندید هیچکس خود رمضان و عید نی.»
- «به حاجی مرحوم (حاجی میرزا آقاسی)عرض کردند بین علما در رویت هلال شوال اختلاف است، گروهی مدعیند که ماه را دیدهاند و فردا عید رمضان است و جمعی اصرار دارند که فردا سلخ ماه صیام است، توپچی حیران مانده است تا چه کند؟ حاجی -البته پس از استخاره- فرمودند: "عیبی ندارد، بفرمایید توپ را در کند، اما یواش!".»
- «رمضان گر خوش است و ماه خداست/رفتنش را تو چرا گیری عید؟!»
- «عید فطر دارای مفهوم معنوی ویژهای است، به گونهای که سبب تقویت ایمان میشود و به همین دلیل این تحربیات را نمیتوان با پول و مادیات ارزش گذاری کرد، بلکه چنین تجربههایی انسان را از درون مستحکم میکند.»
- «بعد از یکماه روزه گرفتن همه مسلمانان به عید فطر میرسند. چقدر زیبا است انتخاب این نام برای عید فطر یعنی میخواهد نشان بدهد که بعد از یکماه روزه گرفتن انسان میشکفد، درون انسان میشکفد و همانگونه که یک دانه موانع را برای رشد پس میزند و به نور میرسد، عید فطر روزی است که جوانه وجود انسان خاکها و موانع رشد و تکامل را پس میزند و به نور و به خدا میرسد، اگر روزگار درستی باشد…»
منابع
[ویرایش]- ↑ «عيد سعيد فطر مبارك صد حيف و صد شكر». ایسنا. ۱۳ آبان ۱۳۸۴.
- ↑ http://www.president.ir/fa/70470
- ↑ http://www.rouhani.ir/event.php?event_id=545
- ↑ http://www.bayynat.ir/index/?state=es&gid=50
- ↑ http://ganjoor.net/hafez/ghazal/sh20/
- ↑ http://ganjoor.net/moulavi/shams/ghazalsh/sh2471/
- ↑ سعیدی سیرجانی، علیاکبر (1352). آشوب یادها. یغما، سال ، شماره9، ص 542.
- ↑ http://in.sputniknews.com/russia/20150717/1015141849.html
- ↑ «مشروح مذاکرات > مجلس شورای اسلامی > دوره یک > جلسه یکصد و هشتاد و چهار». مجلس شورای اسلامی، دوره ۱ جلسه ۱۸۴، ۱۳۶۰/۰۵/۰۴.