کشور
ظاهر
(تغییرمسیر از وطن)
کشور در تقسیمات جهانی، محدودهای از کره زمین است که در آن یک ملت زندگی میکنند و نام آن نیز در سازمان ملل متحد به ثبت رسیده است. میهن (وطن) رای مفهوم محل جغرافیای فرهنگی یک گروه قومی که دارای سابقهای طولانی و ارتباط فرهنگی عمیق با کشوری که در آن با یک هویت ملی خاص آغاز شده است، اطلاق میشود. سرزمین نیز ممکن است به عنوان یک وطن، سرزمین مادری، و یا کشور مادر نامیده شود.
گفتاوردها
[ویرایش]- «اگر این لباس [لباس روحانیّت] مانع فعالیت مبارزاتی من برای دفاع از وطن شود، بهسرعت آن را از تن درمیآورم.»
- «کسی که از کشور خود دفاع نکند لایق آن و زندگی در آن نیست.»
- «اگر دنیا وطن همگی است پس این جنگها و آدمکشی ها برای چی است؟ و اگر هر ملتی برای خود وطنی است، پس چراغی که به خانه روا است به مسجد حرام است.»
- محمد مصدق، بدون منبع
- «وطن نسبت به خدمتگزاران خود حقشناس است».[۳]
- سردر معبد «پانتئون» پاریس.
- من اساساً وطنپرست نیستم. فکر میکنم وطن آدم نه جایی است که به دنیا آمده بلکه سرزمینی است که به او مکانی برای ماندن، کار کردن و تشکیل زندگی میدهد.
- سهراب شهید ثالث، ژوئیه ۱۹۹۸/ مرداد ۱۳۷۷؛ مصاحبه با مجلهٔ فیلم، شمارهٔ ۲۲۳[۴]
- نژادها، اقوام، فرهنگها، سیاست، اقتصاد، خشونت و جهل بشری، این کرهٔ کوچک خاکی که در هستی غباری بیش نیست را، به قطعاتی به نام کشور تقسیم کردهاست.
- محسن مخملباف، ۹ فوریه ۲۰۰۳/ ۲۰ بهمن ۱۳۸۱؛ مصاحبه با «علی راضی»[۵]
منابع
[ویرایش]- ↑ http://www.imam-sadr.com/اندیشه/نمایش-اندیشه/tabid/108/ArticleId/5560/کاش-میتوانستم-همهٔ-محرومان-را-نجات-دهم.aspx
- ↑ http://www.sana.sy/السيد-الدكتور-بشار-حافظ-الأسد-يؤدي-الق-2.html
- ↑ نیاکی، جعفر و پوراندخت حسینزاده. نسرین اقتداری. بابل (شهر زیبای مازندران). ج. ۱. چاپ دوم. تهران: نشر سالمی، ۱۳۸۳. ۴۲۶. شابک ۹۶۴-۶۹۴۷-۷۴-۳.
- ↑ «سینمای شهید ثالث، زیباییشناسی ملال و روزمرگی». یورنیوز، ۳۰ ژوئن ۲۰۱۶. بایگانیشده از نسخهٔ اصلی در ۱۷ مه ۲۰۲۲.
- ↑ «گفتگو: بسیار سفر باید تا پخته شود خامی». وبسایت رسمی خانه فیلم مخملباف، ۹ فوریه ۲۰۰۳. بایگانیشده از نسخهٔ اصلی در ۶ ژوئن ۲۰۲۲.