پرش به محتوا

هوبرت درایفوس

از ویکی‌گفتاورد
به نظر می‌رسد که هر چه بیشتر از شبکه استفاده کنیم، گرایش بیشتری به وجود خواهد آمد که ما را به درون دنیایی غیرواقعی، تنها و بی‌معنای آنهایی می‌کشاند که می‌خواهند از همه دردسرهایی که بدن میراث بر آن است بگریزند.

هوبرت دریفوس (به انگلیسی: Hubert Dreyfus) (زادهٔ ۱۵ اکتبر ۱۹۲۹-درگذشت ۲۲ آوریل ۲۰۱۷) فیلسوف آمریکایی است.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • «انسان‌ها تنها به تغییراتی پاسخ می‌دهند که مناسبت با بدن‌ها و علایق‌شان داشته باشد، بنابراین جای شگفتی نیست که هیچ‌کس نمی‌تواند کامپیوتری را برنامه‌ریزی کند که به مواردِ دارایِ مناسبت پاسخ دهد.»
    • نگاهی فلسفی به اینترنت، ۲۰۰۱[۱]
  • «شکست پروژه‌های هوش مصنوعی نظیر پروژهٔ لنات باید توجه ما را به این موضوع جلب کند که بدن‌های ما چقدر در فرایند ادراک مهم‌اند. در واقع، شکل زندگی ما بوسیله موجوداتی متجسد مانند خودِ ما و برای موجوداتی نظیرِ خودِ ما سازماندهی می‌شود: مخلوقاتی با بدن‌هایی که دست و پا و بیرون و درون دارند.»
    • نگاهی فلسفی به اینترنت، ۲۰۰۱[۲]
  • «علائق متجسد ما آنقدر دنیای ما را اشغال می‌کنند که ما متوجه شیوه‌ای نیستیم که بدن ما طی آن، ما را به درک آن قادر می‌کند. ما تنها هنگامی متوجه آن می‌شویم که سردرگمی را هنگام انتقال به دنیایی بیگانه که مخلوقاتی با بدن‌هایی کاملاً متفاوت _ مثلاً کروی یا گازی _ آن را سامان داده‌اند تجربه کنیم، یا سردرگمی عاجزانه چنین مخلوقات بیگانه‌ای را که به دنیای ما آورده شده‌اند مشاهده کنیم.»
    • نگاهی فلسفی به اینترنت، ۲۰۰۱[۳]
  • «اگر ما ادراک متجسد مبتنی بر شعور عام‌مان از دنیا را کنار بگذاریم، همچنانکه استفاده از کامپیوترها ما را به انجام این کار وامی‌دارد، مجبوریم کارها را به شیوه کامپیوتر انجام دهیم و اطلاعات مربوط را با جایگزینی معناشناسی با همبستگی‌هایِ بینِ خطوطِ ناخوانای صوری، مکان‌یابی کنیم. به این ترتیب در حال حاضر یک صنعت کامل بازیابی اطلاعات وقف توسعه دادن پیماینده‌های شبکه و موتورهای جستجویی شده است که سعی دارند درکی انسانی از مناسبت اطلاعات را تنها با استفاده از پردازشِ نمادهایِ بی‌معنایی که در دسترس کامپیوتراند، شبیه‌سازی کنند.»
    • نگاهی فلسفی به اینترنت، ۲۰۰۱[۴]
  • «استفاده از شبکه درگیری فرد را در دنیای فیزیکی و اجتماعی کاهش می‌دهد. این امر به نوبه خود درک فرد از واقعیت و از معنای زندگی خودش را کاهش می‌دهد. در حقیقت به نظر می‌رسد که هر چه بیشتر از شبکه استفاده کنیم، گرایش بیشتری به وجود خواهد آمد که ما را به درون دنیایی غیرواقعی، تنها و بی‌معنای آنهایی می‌کشاند که می‌خواهند از همه دردسرهایی که بدن میراث بر آن است بگریزند.»
    • نگاهی فلسفی به اینترنت، ۲۰۰۱[۵]

جستارهای وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
  1. هیوبرت ال. دریفوس، نگاهی فلسفی به اینترنت: آنچه اینترنت نمی‌تواند انجام دهد، ترجمهٔ علی ملائکه، انتشارات گام نو، ۱۳۸۳، صفحهٔ ۳۹.
  2. دریفوس، نگاهی فلسفی به اینترنت، صفحهٔ ۴۱.
  3. دریفوس، نگاهی فلسفی به اینترنت، صفحهٔ ۴۱.
  4. دریفوس، نگاهی فلسفی به اینترنت، صفحهٔ ۴۲.
  5. دریفوس، نگاهی فلسفی به اینترنت، صفحهٔ ۱۶۱.