نصرت‌الله مسلمیان

از ویکی‌گفتاورد

نصرت‌الله مسلمیان (زاده ۲۷ آبان ۱۳۳۰ شهر سلماس) از هنرمندان نوگرای نقاشی معاصر ایران است. آثار وی در نمایشگاه‌های زیادی از جمله برن، لندن، ژنو و موزه مریدین نیویورک به نمایش گذاشته شده‌است. از افتخارات او جایزه اول «بینال نقاشی پکن ۲۰۰۳» در سال ۱۳۸۲ و جایزه اول نمایشگاه نخستین دوسالانه بین‌المللی نقاشی جهان اسلام در سال ۱۳۷۹ است. مسلمیان عضو هیئت مؤسس و هیئت مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران بوده‌است.

گفتاوردهایی دربارهٔ او[ویرایش]

  • «در اثری از نصرت‌الله مسلمیان که در برابر من است به عمل نقاشی اندیشیده شده‌است و نقاشی اندیشیده شده‌است پیش و بیش از آنکه نقاشی به عنوان یک عمل صورت گرفته باشد؛ یعنی نقاشی به آن چیزی که نقاشی هست و باید باشد مربوط شده‌است. استحکام خط و رنگ مورد سؤال قرار گرفته‌است و ماهیت اساسی عمل نقاشی مورد سؤال قرار گرفته‌است. بی سبب نیست که ما نقاشی را در حضور این اثر می‌اندیشیم نه به نقاشی بلکه به نقاشی را. آن چیز آن پدیده که نقاشی است انگار نخستین بار بر ما اشراق کرده‌است. بر ما تابیده‌است. هر اثر هنری نو و نه مدرن یا تنها مدرن بلکه نو در نقاشی باید ما را دوباره با پدیده نقاشی آشنا کند. ما خط را برای اولین بار می‌بینیم. در طلوع اثر نو در هنر ما در سپیده دم پیدایش آن هنر قرار می‌گیریم. انگار قرار است پدیده نقاشی برای اولین بار بوجود آید.»
  • «آثار او نمایانگر این اند که چگونه یک تصویر می‌تواند پیام‌های وجودی و احساسی را تسخیر کند. نقاشی‌های او پیچیده‌اند و همواره نمودی از آزمون‌های تکنیکی و شیوه‌های متنوع اند؛ جایی که دو رویکرد فیگوراتیو و آبستره با هم تلاقی می‌کنند. ساختار نقاشی مسلمیان هیچ گونه تبعیتی از قاعده ای تثبیت شده و قراردادی نمی‌کند بلکه آرایشی استنتاجی است که در تصاویر یک مرحله یا مراحل متنوع تداوم می‌یابد و به تدریج تغییر شکل می‌دهد. این ترادیسی به وسیله فردیت وی فراهم می‌شود که بی شک متأثر از تغییر و تحولات زمینه ای و خصایص زمان است.»
    • حمید سوری، بهنام کامرانی، فصل‌نامهٔ هنر فردا[۲]

منابع[ویرایش]

  1. براهنی، رضا. گزارش به نسل بی‌فردا. تهران: نشر مرکز، ۱۳۷۴. ۲۲۸. شابک ‎۹۶۴۳۰۵۰۷۹۳. 
  2. سوری، حمید و بهنام کامرانی. «مسلمیان در گام‌های مختلف». هنر فردا، ش. ۷+۲۸ (زمستان ۱۳۹۰): ۱۶.

پیوند به بیرون[ویرایش]

ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ