مهدی بامداد

از ویکی‌گفتاورد
[مهدی بامداد] با چه شوقی در سن و سال کهولت دنبال عکس و مطلب برای کتاب‌های خود بود. بهر دری می‌زد تا عکس و مطلبی از رجال قرون ۱۲–۱۳ و ۱۴ بدست آورد. عمری را در این راه سپری کرده بود و رجال دوره قاجار را بخوبی می‌شناخت و اگر عکسی ناشناخته در این کتابخانه بود بخوبی می‌دانست که بچه کسی متعلق است. قدرت‌الله روشنی (زعفرانلو)

مهدی بامداد (۱۸۹۷، مشهد - ۱۹۷۳، تهران)، مورخ، محقق، نویسنده و رجال‌شناس برجسته ایرانی در دوران معاصر و از پیشگامان رجال‌نویسی به شیوه نوین در ایران بود.

گفتاوردها[ویرایش]

  • «هر چه بیشتر در کارنامه رجال خود می‌نگریم به این نتیجه نزدیک‌تر می‌شویم که به استثنای چند نفر، نیست در شهر نگاری که دل از ما ببرد.»
    • شرح حال رجال ایران در قرن ۱۲ و ۱۳ و ۱۴ هجری[۱]

دربارهٔ او[ویرایش]

  • «مرحوم مهدی بامداد که شش جلد تاریخ رجال ایران را نوشته است مردی فاضل، پرکار و زحمتکش بود. سعادتی بود که خود این محقق بزرگوار را مرتب در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد می‌دیدم و شاهد بودم که با چه شوقی در سن و سال کهولت دنبال عکس و مطلب برای کتاب‌های خود بود. بهر دری می‌زد تا عکس و مطلبی از رجال قرون ۱۲–۱۳ و ۱۴ بدست آورد. عمری را در این راه سپری کرده بود و رجال دوره قاجار را بخوبی می‌شناخت و اگر عکسی ناشناخته در این کتابخانه بود بخوبی می‌دانست که بچه کسی متعلق است. حسین محبوبی اردکانی دربارهٔ مهدی بامداد می‌گفت من هنوز بپای مهدی بامداد نرسیده‌ام که روزانه هیجده ساعت مطالعه و کار می‌کند. این خود کوشش و فعالیت این شخص را نشان می‌داد.»

منابع[ویرایش]

ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
  1. به نقل از مهرداد خدیر، «گفتاری به بهانه سالروز قتل تأثیرگذارترین صدر اعظم تاریخ ایران»، سایت عصر ایران، ۲۰ دی ۱۳۹۳، کد خبر: ۳۷۵۵۹۵
  2. به نقل از سفرنامه خراسان و کرمان، تألیف غلامحسین افضل‌الملک؛ باهتمام قدرت‌الله روشنی (زعفرانلو)، تهران: انتشارات توس، صفحهٔ ۶.