پرش به محتوا

فرهاد آئیش

از ویکی‌گفتاورد
(تغییرمسیر از فرهاد آییش)

فرهاد حشمتی عقدایی شهرت‌یافته به فرهاد آئیش (۱۸ سپتامبر ۱۹۵۲) (۲۷ شهریور ۱۳۳۱) بازیگر ایرانی است. در شمیران زاده و در تهران بزرگ شد و تحصیل کرد. تحصیلات عالیه خود را در ایالات متحده ادامه داد، در ۱۹۸۰م/ ۱۳۵۹ش کارشناسی فیلم و تلویزیون از دانشگاه کالیفرنیا و کارشناسی ارشد در عکاسی را از همان دانشگاه در ۱۹۸۴م/ ۱۳۶۳ش گرفت. سپس به تئاتر گروید و فعالیت خود را در این زمینه از سال ۱۹۹۲م / ۱۳۷۱ش با نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی و بازیگری در آمریکا آغاز کرد. در ۱۹۹۷م/ ۱۳۷۶ش به ایران بازگشت و از همان سال به بازیگری در تئاتر، سینما و تلویزیون ایرانی مشغول شد.

خوشبختی به معنای ثروت یا سایر دارایی‌های بیرونی نیست. آدم باید از درون شاد باشد و از لحظات بودن در کنار نزدیکانش لذت ببرد.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • من اصولاً خیلی آدم خاطره‌بازی نیستم. دلیلش هم این است که خدا را شاکر هستم. حتی زمانی که زندگی سخت می‌شود و سخت می‌گذرد، باز هم سعی می‌کنم خوشحال باشم و در لحظه زندگی کنم. گذشته برای من خیلی معنایی ندارد و مرور کردن آن حس تازه‌ای به من نمی‌بخشد. به همین دلیل خیلی کاری با نوستالژی ندارم.
  • معتقدم سفر واقعاً آدم را پخته می‌کند و جلوهٔ جدیدی از زندگی را به تو نشان می‌دهد. من عاشق سفر کردن هستم.
  • من خوشبختی را امری خیلی عجیب‌وغریب یا خارق‌العاده که دست‌یافتنی نباشد، نمی‌دانم. معتقدم خوشبختی در دل آدم است. یک امر درونی است، نه یک امر بیرونی. کافی است قناعت را بلد باشیم و در حال زندگی کنیم.
  • خوشبختی به معنای ثروت یا سایر دارایی‌های بیرونی نیست. آدم باید از درون شاد باشد و از لحظات بودن در کنار نزدیکانش لذت ببرد.
  • برای آرامش در زندگی باید بیاموزیم که یک چیزهایی را نبینیم و نشنویم.
    • ۱۲ مارس ۲۰۱۶/ ۲۲ اسفند ۱۳۹۴، مصاحبه با هفته‌نامهٔ «سلامت»[۱]
  • آدمی هستم که در خلوت خودم زندگی می‌کنم. می‌ترسم به دنیایی بروم که ذهنم مریض شود.
  • عاشق موتور هستم. عشقی که من به موتور دارم یک عشقی است که در حافظهٔ ژنتیک من نقش بسته‌است. من با آن عجین هستم. فکر می‌کنم رابطه من با موتور شباهتی به رابطهٔ یک انسان با وسیلهٔ نقلیه ندارد. حس می‌کنم رابطه من با موتور مثل ارتباط انسان‌های اولیه با اسب باشد.
    • ۲۷ خرداد ۱۴۰۰/ ۱۷ ژوئن ۲۰۲۱، مصاحبه با روزنامهٔ «همشهری»[۲]

منابع

[ویرایش]
  1. محبوبه ریاستی. «و این راز خوشبختی ماست» (مصاحبه). SALAMAT.IR، ۲۲ اسفند ۱۳۹۴–۱۲ مارس ۲۰۱۶. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۳ مارس ۲۰۲۲. 
  2. الناز عباسیان. «گفتگو با فرهاد آییش و تجربه بازی در فیلم کیمیایی» (مصاحبه). همشهری، ۲۷ خرداد ۱۴۰۰–۱۷ ژوئن ۲۰۲۱. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۳ مارس ۲۰۲۲. 

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ
فرهاد آئیش
موجود است.