پرش به محتوا

جولیان هاکسلی

از ویکی‌گفتاورد

سر جولیان سورل هاکسلی (به انگلیسی: Sir Julian Sorell Huxley) ‏ (۲۲ ژوئن ۱۸۸۷–۱۹۷۵) زیست‌شناس، انسان‌گرا، بین‌الملل‌گرا و فیلسوف بریتانیایی که در توسعه دانش رویان‌شناسی نوین، بسیار تأثیرگذار بود.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • «شواهدی وجود دارد که سیاه‌پوستان در مقایسه با مغول‌ها یا اروپایی‌ها محصولاتی بدوی‌تر در تکامل انسانی هستند و بنابراین باید انتظار داشت که هم به‌لحاظ بدنی و هم به‌لحاظ فکری کمتر پیشرفته باشند.»

دربارهٔ او

[ویرایش]
  • «او زیست‌شناسِ عصر ویکتوریا بود که به‌خاطر دفاع همه‌جانبه‌اش از نظریهٔ تکامل، لقب سگِ انگلیسیِ داروین را به او داده بودند. جولی‌ین هاکسلی، مدافع اومانیسم تکاملی که خودش آن را دین بدون وحی نامید، با برخی دیدگاه‌های هکل ازجمله طرف‌داری از اصلاح نژادی موافق بود.»
  • «در سال ۱۹۳۵ اکسلی اعتراف کرده بود که مفهوم نژاد به زبان علمی تعریف‌پذیر نیست. او هیچ‌گاه از عقیدهٔ به اصلاح نژادی چشم نپوشید؛ اما پس از جنگ جهانی دوم چیز زیادی دربارهٔ این موضوع از او شنیده نشد. علمی که غربی‌ها را انسان‌هایی برتر به حساب می‌آورد، جعلی بود. درعین‌حال چیزی که دیدگاه هاکسلی را عوض کرد، انقلابی علمی نبود؛ بلکه ظهور نازیسم بود که نشان داد چه چیزی با حمایتِ نژادپرستیِ هکلی صورت گرفته است.»

منابع

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ نقل از جان گری، «ملحدان جدید از چه می‌ترسند؟»، ترجمهٔ مهدی رعنایی، سایت ترجمان، برگرفته از Guardian، شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴، کد مطلب: ۷۲۷۵.