اسحاق خانزادی
ظاهر
اسحاق خانزادی (۱۱ ژوئیه ۱۹۵۰) (۲۰ تیر ۱۳۲۹) صدابردار ایرانی است. زادهٔ شهرک کیلان در دماوند، شرق تهران؛ دیپلمگرفتهٔ دبیرستان؛ حرفهٔ صداگذاری سینمایی را از سال ۱۹۶۴م/ ۱۳۴۳ش در «استدیو عصر طلایی» آغاز کرد و از ۱۹۶۵م/ ۱۳۴۴ش در واحد صدا و زیر نظر روبیک منصوری و از ۱۹۷۱م/ ۱۳۵۰ش در امور سینمایی وزارت فرهنگ و هنر ادامه داد. تحصیلات خود را در حین حرفهاش کامل کرد. همچنین در چند فیلم سینمایی نقش آفرید.[۱]
گفتاوردها
[ویرایش]- من سیاهبازی بلد نیستم و سعی کردم که همواره صادق زندگی کنم و اگر میخواستم پولدار باشم، راههای آن خیلی ساده بود؛ ایمان و مردمداری پدر من بسیار معروف بودهاست و مسجد فاجان شهر کیلان را پدربزرگ من ساخت و در مسیر زندگی خود هیچ وقت شعار ندادم و همیشه با کار خوب جواب دیگران را دادم.
- ۲ اوت ۲۰۱۸/ ۱۱ مرداد ۱۳۹۷، مصاحبه با «دماوندم آرزوست»[۲]
- تصورم بر این است که هیچ فردی در جهان بهاندازه من در این زمینه فعالیت نداشتهاست و من بالغ بر ۱۳۰۴ فیلم و سریالهای مطرح تلویزیون … را صدابرداری کردهام…
- اگر امروز هم کاری انجام میدهم همان عشق و حس در پروژه وجود دارد و گاه شب تا صبح به این فکر میکنم که باید چه کنم که اثر به بهترین شکل ممکن تولید شود. در این مقطع زمانی و با تمام تجربهای که دارم اما هنوز هم وقتی میخواهم کاری انجام دهم تمام تن و بدنم میلرزد تا زمانی که نخستین پلان را بگیریم و کمی به آرامش برسم. وقتشناسی نخستین درسی بود که در این مسیر چراغ راه خود کردم. زمانی که شما تصمیم میگیرید که در وادی هنر قدم بزنید، نباید با ژست و ادا و اصول کار کنید بلکه باید کاری کنید که همه از آن تعریف و تمجید کنند و مانند توپ صدا کند.
- سینما که فقط هنرپیشه نیست. سینما طراحی صحنه و لباس دارد، صدابرداری و صداگذاری دارد، نورپردازی دارد، پسازآن اثر وارد لابراتوار میشود و مراحل بعدی.
- پشتکار، یادگیری و طی کردن دورههای آموزشی با استادان بنام رمز موفقیت من بود.
- صدابردار باید دارای گوش شنوا باشد و بهخوبی انواع اصوات را بشنود و درک کند. بسیاری از گوشها همهچیز را بهخوبی نمیشنوند. خیلی از صدابردارها برای شنیدن انواع صداها در فواصل گوناگون تربیتشدهاند. تأثیری که صدا بر کار انسان و حتی خلقوخو میگذارد قابلتوجه است.
- ۲۷ اکتبر ۲۰۱۹/ ۵ آبان ۱۳۹۸، مصاحبه با «هنرآنلاین»[۳]
منابع
[ویرایش]- ↑ امید، جمال. فرهنگ سینمای ایران. تهران: نگاه، ۱۳۷۷ش-۱۹۹۸م. ۱۵۹. شابک ۹۶۴۶۱۷۴۸۹۲.
- ↑ «۱۳۰۴ فیلم؛ حاصل تلاشهای شبانهروزی خانزادی در سینمای ایران/ دیدار با رزمندگان کیلانی در جبهههای جنگ/ احترام به نام «دماوند» در جنگ نفتکشها+ تصاویر». دماوندم آرزوست، ۱۱ مرداد ۱۳۹۷.
- ↑ «تنها ثروتم آرشیو کاملی از دهه 20 تاکنون است / هیچ فردی در جهان بهاندازه من در زمینه صدابرداری و صداگذاری فعالیت نداشته / روایت اسحاق خانزادی از همکاری با شهیدثالث، لاموریس، بیضایی و ضبط شعار "مرگ بر شاه" در تهران». هنرآنلاین، ۵ آبان ۱۳۹۸.