پرش به محتوا

استرالیا

از ویکی‌گفتاورد

استرالیا با نام رسمی مشترک المنافع استرالیا، کشور‌ی است متشکل از سرزمین اصلی قارهٔ استرالیا، جزیرهٔ تاسمانی و جزایر کوچک متعدد دیگر است.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • استرالیا کشور عجیبی است. کوچک‌ترین قارّه و بزرگترین جزیرهٔ جهان خوانده شده‌است… نوترین کشور است، زیرا تا دویست سال پیش، یعنی پیش از مهاجرت اروپائیان، دست‌نخورده‌ترین سرزمین بود. به این علّت جانوران و گیاهانی که در آن یافت می‌شوند، در نوع خود بی‌نظیرند، و بومیان ساکن آن هنوز به روش ابتدایی چند هزار سال پیش زندگی می‌کنند و بعضی دیگر پوست حیوان پوشش آن‌هاست… کشوری است چوپانی - زراعتی که بالاترین رقم گاو و گوسفند را دارد… اما از لحاظ معدن نیز، که عبارت باشد از طلا و سرب و زنک و اورانیوم، خالی از غنایی نیست…
  • گمان می‌کنم که استرالیا یکی از نمونه‌های بارز تلاش انسانی را در برابر چشم می‌نهد… اراده و پشتکار بشر، نظم و علم، بدیع‌ترین نشانه‌های خود را در این جزیرهٔ غول‌آسا به نمایش گذارده که در زمانی کمتر از دویست سال، آن را به پایهٔ آراسته‌ترین کشورهای دنیا رسانیده‌است.
  • سیدنی… شهری گسترده… می‌شود گفت که یک روستای شهروَش است. مکانی در میان آب، با خلیجک‌هایی که به درونش راه یافته‌اند، ترکیبی است از آب و خاک، طبیعت و صنعت؛ در حاشیهٔ شهر صخره‌های غول‌آسای واتسونز بِی، به شما خبر از هزاران سال پیش می‌دهند. در عین حال، معروف است که تعداد اتومبیل در این شهر از تعداد آدم‌ها بیشتر است.

درباره

[ویرایش]
  • «پرچم: پرچم استرالیا آبی‌رنگ است و در یک چهارم بالای سمت چپ آن پرچم انگلستان دیده می‌شود، در زیر پرچم انگلستان ستارهٔ بزرگ و درخشانی دیده می‌شود که نام «ستارهٔ مشترک المنافع» را بدان داده‌اند. در سمت راست پرچم استرالیا پنج ستاره دیده می‌شوند که نشان‌دهندهٔ موقعیت صورت فلکی «صلیب جنوبی» می‌باشند. در شب صلیب جنوبی در آسمان دیده می‌شود.»
    • رسول خیراندیش در اثرش چاپ ۱۳۷۰/ ۱۹۹۱م[۲]

منابع

[ویرایش]
  1. اسلامی ندوشن، محمدعلی. بازتاب‌ها. تهران: آرمان، ۱۳۸۲ش. ۱۵، ۱۶. شابک ‎۹۶۴۷۶۲۴۰۲۶. 
  2. خیراندیش، رسول و سیاوش شایان. ریشه‌یابی نام و پرچم کشورها. انتشارات کویر، ۱۳۷۰/. ص۴۲.