پرش به محتوا

آرشام پارسی

از ویکی‌گفتاورد

آرشام پارسی (۲۰ سپتامبر ۱۹۸۰) (۲۹ شهریور ۱۳۵۹) کنشگر حقوق دگرباشان جنسی ایرانی-کانادایی است. در سال ۲۰۰۷م/۱۳۸۸ش، سازمان دگرباشان جنسی ایرانی در تورنتو، کانادا، بنیان گذاشت.

همجنسگراها بیمار نیستند، جامعه بیمار است که آن‌ها را مشکل‌دار کرده و این مردم هستند که به آنها فشار می‌آورند.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • می‌گویند امروز همجنس‌گراها زیاد شده‌اند. در حالیکه این چیزی نیست که برایش تبلیغ شده باشد و بعد آمار گرفته شود که زیاد شده. این چیزی است که با فرد به دنیا می‌آید. زیاد شدن این‌ها به این دلیل است که آشکارسازی می‌شود… آشکارسازی بیشتر شده و مردم فکر می‌کنند آنها بیشتر شده‌اند.
  • شما [همجنس‌گرای ایرانی] همیشه باید مواظب باشید کسی نفهمد. در طول روز مدام باید فیلم بازی کنید. اگر هنرپیشهٔ سینما یک ساعت در روز فیلم بازی می‌کند، همجنسگرای ایرانی باید ۲۴ ساعته فیلم بازی کند. جلوی خواهر، مادر، معلم، همسایه و… تنها تعداد معدودی هستند که می‌توانند این را راحت بیان کنند. یکی از شرایطی که همجنسگرا منزوی می‌شود همین است. یک «گی» مجبور می‌شود تنها با چند دوست «گی» ارتباط داشته باشد و با دیگران معذب است. خوشبختانه نسل جوان جامعه ما بسیار راحت‌تر این را می‌پذیرد تا نسل قبل تر.
  • ما جامعه‌ای داریم که اندیشه‌های مردسالارانه زیاد دارد. حتی زن‌ها این اندیشه را دارند… گی‌ها مردسالار نیستند. گی‌ها درست است که خودشان مرد هستند و با مردها ارتباط دارند اما نورم‌ها یا اجتماعی مردسالاری را ندارند.
  • آمار کسانی که همجنسگرا هستند و رفته‌اند تغییر جنسیت داده‌اند زیاد است. چرا؟ چون در سن بلوغ می‌بیند که یک مرد است و گرایش به مرد دارد. در نتیجه فکر می‌کند تنها راه اینست که من یک زن شوم. خود را در قالبی می‌برد تا زن باشد. ممکن است آرایش کند، حالت زنانه بگیرد، طرز صحبت کردن خود را تغییر دهد. این را خودش نخواسته، جامعه او را مجبور کرده‌است. من همیشه گفته‌ام که همجنسگراها بیمار نیستند، جامعه بیمار است که آنها را مشکل‌دار کرده و این مردم هستند که به آنها فشار می‌آورند.
    • ۹ ژوئن ۲۰۰۷/ ۱۹ خرداد ۱۳۸۶؛ مصاحبه با «دویچه وله»[۱]

منابع

[ویرایش]
  1. «تابوی دگرباشی جنسی» (مصاحبه). دویچه وله، ۹ ژوئن ۲۰۰۷. 

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ