پیتر سینگر
ظاهر
پیتر آلبرت دیوید سینگر (به انگلیسی: Peter Singer) (زادهٔ ۶ ژوئیهٔ ۱۹۴۶) یکی از فیلسوفان معاصر استرالیا و استاد دانشگاه پرینستون در ایالات متحدهٔ آمریکا است.
گفتاوردها
[ویرایش]- «هدف ما در خیریه این است که با هزینه ای که میکنیم سلامت، بهداشت، امکان تحصیل و مواردی مشابه را برای انسانهایی دیگر فراهم کنیم؛ چرا که باور داریم در این وضعیت آنها از زندگی خود لذت بیشتری میبرند و شاد میشوند. به همین شکل میتوانیم بپرسیم چگونه میتوان درد و رنج حیوانات را کاهش داد. مثلاً آیا تجربه درد و رنج یک مرغ، با تجربه درد و رنج یک گاو یکی است؟ آیا گاو به دلیل داشتن مغز بزرگتر، ظرفیت شناختی بیشتری دارد و در نتیجه درد بیشتری تحمل میکند؟ این پرسشها در حال حاضر پاسخی قابل اعتنا نیافتهاند. علاوه بر اینها در حال حاضر، میتوانیم به درد و رنج حیوانات وحشی در طبیعت فکر کنیم. آیا باید جلوی دریده شدن جانداران توسط جانداران دیگر را نیز گرفت؟ مثلاً با حیوانات شکارچی مانند گرگ و شیر چه کنیم؟ بگذاریم دیگر جانداران را بخورند؟ دخالت کردن در طبیعت و به هم زدن چرخه زیستی نیز بسیار مهم است. منتقدان خواهند گفت که کاهش رنج و درد حیواناتی که در حیات وحش زندگی میکنند، تنها ارزش موجود ما نیست. باید به طبیعت به مثابه چرخه زیستی توجه کنیم. این بحث نسبتاً جدید است و فیلسوفهای اخلاق نیز وارد آن شدهاند. به نظرم در این مسئله بهطور ویژه، کار خاصی نمیتوانیم انجام دهیم.»
- سخنرانی در موزه تاریخ طبیعی وین، ۱۸ ژوئن ۲۰۱۶[۱]
- «به نظر من پیشرفت بسیار زیادی در ۴۰ سال گذشته یعنی از زمان انتشار کتاب «آزادی حیوانات» حاصل شدهاست. در حال حاضر تعداد حیوانهایی که در آزمایشهای پزشکی به کار میروند، بسیار کمتر از حیوانهایی است که برای خورد و خوراک از آنها استفاده میشود. در حالی که سالانه ۱۰۰ میلیون حیوان در آزمایشها و تحقیقات به کار میروند، حدود ۶۰ میلیارد حیوان سالانه در صنعت تغذیه کشته میشوند و این عدد منهای حیوانهایی است که از آب صید میشوند. تمرکز بر مشکلات دامداری صنعتی و تشویق به گیاهخواری به این دلیل است که تعداد جاندارانی که در این صنعت کشته میشوند با هیچ صنعت دیگری مقایسه شدنی نیست. ۴۰ سال پیش شکنجه کردن حیوانات در دامداری صنعتی، بدرفتاری با آنها، نگهداری آنها در قفسهای کوچک، جدا کردن حیوانات از پدر و مادرهایشان در سنین پایین بیش از امروز متداول بودهاست. خوشبختانه در این خصوص گامهای موفقیتآمیزی برداشته شدهاست. نگهداری حیوانات در وضعیت مناسب یا مزرعه یا جایی که بتوانند آزادانه در آنجا زندگی کنند و از زندگی خود لذت ببرند، هدفی است که در حال نزدیک شدن به آن هستیم.»
- سخنرانی در موزه تاریخ طبیعی وین، ۱۸ ژوئن ۲۰۱۶[۱]
دربارهٔ او
[ویرایش]- «سینگر مروج حقوق حیوانات نیست؛ او مروج رفاه حیوانات است.»
منابع
[ویرایش]- ↑ ۱٫۰ ۱٫۱ «برداشت انسانها از درد و رنج حیوانها: سخنرانی پروفسور پیتر سینگر (استاد اخلاق زیستی دانشگاه پرینستون آمریکا) به مناسبت چهلمین سال انتشار کتابش آزادی حیوانات»، ترجمهٔ زهیر باقری نوع پرست، روزنامه ایران، شمارهٔ ۶۲۵۷، ۲۱ تیرماه ۱۳۹۵، صفحهٔ ۱۵.
- ↑ گری فرانسیون و آنا چارلتون، «چرا نگهداری از حیواناتِ خانگی اساساً غیراخلاقی است؟» ترجمهٔ امیر قاجارگر نشر در وبسایت ایان در تاریخ ۸ سپتامبر ۲۰۱۶ با عنوان The case against pets، ترجمه و بازنشر در وبسایت ترجمان، ۲۵ دی ۱۳۹۵.