سید محمدکاظم شریعتمداری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌گفتاورد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Wayiran (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
Tanhabot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ربات: زیباسازی
خط ۱: خط ۱:
'''[[W:سید محمدکاظم شریعتمداری|آیت الله سید محمّدکاظم شریعتمداری]]''' (زاده ۱۵ دی ۱۲۸۴ - مرگ ۱۴ فروردین ۱۳۶۵ تهران) در [[تبریز]] متولد شد.
'''[[W:سید محمدکاظم شریعتمداری|آیت الله سید محمّدکاظم شریعتمداری]]''' (زاده ۱۵ دی ۱۲۸۴ - مرگ ۱۴ فروردین ۱۳۶۵ تهران) در [[تبریز]] متولد شد.


==منبع‌دار==
== منبع‌دار ==
*«روشنتر بگویم وقتی نظر اکثریت ملت را بی‌اعتبار کردیم، بدان توجهی ننمودیم، یعنی به جمهوری اسلامی بی‌توجهی کرده‌ایم و این جمهور و اکثریت را نپذیرفته‌ایم. لذا وقتی که جمهوری اسلامی بی‌اعتبار شد، مسلماً قانونی که در دست تصویب است[قانون اساسی] تماماً بی‌اعتبار می‌شود. یعنی از اعتبار عمومی و حاکمیت ملی برخوردار نیست... نباید رأی ملت را بی‌اعتبار کنند و بگویند خیر ملت کسی نیست و هر چه هست فقیه‌ است و او باید کار کند و او همه‌کاره‌ است. این طرز تفکر و این طرز قانونگذاری و این طرز عمل به نظر ما درست نیست و به اساس لطمه می‌زند و همه‌چیز را بی‌اعتبار می‌سازد و مسلماً نتیجه خوبی هم در آینده نخواهد داشت.»
* «روشنتر بگویم وقتی نظر اکثریت ملت را بی‌اعتبار کردیم، بدان توجهی ننمودیم، یعنی به جمهوری اسلامی بی‌توجهی کرده‌ایم و این جمهور و اکثریت را نپذیرفته‌ایم. لذا وقتی که جمهوری اسلامی بی‌اعتبار شد، مسلماً قانونی که در دست تصویب است[قانون اساسی] تماماً بی‌اعتبار می‌شود. یعنی از اعتبار عمومی و حاکمیت ملی برخوردار نیست... نباید رأی ملت را بی‌اعتبار کنند و بگویند خیر ملت کسی نیست و هر چه هست فقیه‌ است و او باید کار کند و او همه‌کاره‌ است. این طرز تفکر و این طرز قانونگذاری و این طرز عمل به نظر ما درست نیست و به اساس لطمه می‌زند و همه‌چیز را بی‌اعتبار می‌سازد و مسلماً نتیجه خوبی هم در آینده نخواهد داشت.»
**منبع: سید محمدکاظم شریعتمداری، مصاحبه با روزنامه بامداد، ۲۶ مهرماه ۱۳۵۸.
** منبع: سید محمدکاظم شریعتمداری، مصاحبه با روزنامه بامداد، ۲۶ مهرماه ۱۳۵۸.


== درباره او ==
== درباره او ==
*«آیت‌الله العظمی شریعتمداری از همان اوایل ورود به قم، نظر به این‌که در آذربایجان مرجعیّت داشتند، خود یکی از مراجع سرشناس بودند و در اعداد سایر مراجع، گذشته از تشکیل حوزهٔ درس خارج، به رسیدگی امور طلاب حوزه و پاسخ استفتائات که مقلدان‌شان می‌نمودند، اشتغال داشتند.»
* «آیت‌الله العظمی شریعتمداری از همان اوایل ورود به قم، نظر به این‌که در آذربایجان مرجعیّت داشتند، خود یکی از مراجع سرشناس بودند و در اعداد سایر مراجع، گذشته از تشکیل حوزهٔ درس خارج، به رسیدگی امور طلاب حوزه و پاسخ استفتائات که مقلدان‌شان می‌نمودند، اشتغال داشتند.»
**[[علی دوانی]]، مورخ معاصر
** [[علی دوانی]]، مورخ معاصر


*«آیت‌الله العظمی شریعتمداری از بدو ورود به قم مورد توجه خاص حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی بود و در بسیاری از امور، طرف مشورت ایشان قرار می‌گرفت و در زمان حیات ایشان، حوزهٔ درس مرتب و شهریهٔ منظم داشت.»
* «آیت‌الله العظمی شریعتمداری از بدو ورود به قم مورد توجه خاص حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی بود و در بسیاری از امور، طرف مشورت ایشان قرار می‌گرفت و در زمان حیات ایشان، حوزهٔ درس مرتب و شهریهٔ منظم داشت.»
**[[عقیقی بخشایشی]]
** [[عقیقی بخشایشی]]


*«ایشان [آیت‌الله شریعتمداری] یک درس خصوصی در مقبرهٔ آیت‌الله حجّت شروع کرده بودند که امثال آقای ناصر مکارم و آقای سیّدموسی صدر و آقای سیّدموسی شبیری زنجانی و حتی مرحوم آقامصطفی خمینی هم به درس ایشان می‌رفتند.»
* «ایشان [آیت‌الله شریعتمداری] یک درس خصوصی در مقبرهٔ آیت‌الله حجّت شروع کرده بودند که امثال آقای ناصر مکارم و آقای سیّدموسی صدر و آقای سیّدموسی شبیری زنجانی و حتی مرحوم آقامصطفی خمینی هم به درس ایشان می‌رفتند.»
**[[علی حجّتی کرمانی]]
** [[علی حجّتی کرمانی]]


{{شعر}}
{{شعر}}
خط ۱۹: خط ۱۹:
{{ب|در آن‌جـا، امامت به نـزد حـکـیم است|در این‌جـا، به نـزد شـریـعـتـمـداری.}}
{{ب|در آن‌جـا، امامت به نـزد حـکـیم است|در این‌جـا، به نـزد شـریـعـتـمـداری.}}
{{پایان شعر}}
{{پایان شعر}}
*[[شهریار]]
* [[شهریار]]
== پیوند به بیرون ==
== پیوند به بیرون ==
{{ویکی‌پدیا}}
{{ویکی‌پدیا}}

نسخهٔ ‏۸ دسامبر ۲۰۱۰، ساعت ۱۹:۲۴

آیت الله سید محمّدکاظم شریعتمداری (زاده ۱۵ دی ۱۲۸۴ - مرگ ۱۴ فروردین ۱۳۶۵ تهران) در تبریز متولد شد.

منبع‌دار

  • «روشنتر بگویم وقتی نظر اکثریت ملت را بی‌اعتبار کردیم، بدان توجهی ننمودیم، یعنی به جمهوری اسلامی بی‌توجهی کرده‌ایم و این جمهور و اکثریت را نپذیرفته‌ایم. لذا وقتی که جمهوری اسلامی بی‌اعتبار شد، مسلماً قانونی که در دست تصویب است[قانون اساسی] تماماً بی‌اعتبار می‌شود. یعنی از اعتبار عمومی و حاکمیت ملی برخوردار نیست... نباید رأی ملت را بی‌اعتبار کنند و بگویند خیر ملت کسی نیست و هر چه هست فقیه‌ است و او باید کار کند و او همه‌کاره‌ است. این طرز تفکر و این طرز قانونگذاری و این طرز عمل به نظر ما درست نیست و به اساس لطمه می‌زند و همه‌چیز را بی‌اعتبار می‌سازد و مسلماً نتیجه خوبی هم در آینده نخواهد داشت.»
    • منبع: سید محمدکاظم شریعتمداری، مصاحبه با روزنامه بامداد، ۲۶ مهرماه ۱۳۵۸.

درباره او

  • «آیت‌الله العظمی شریعتمداری از همان اوایل ورود به قم، نظر به این‌که در آذربایجان مرجعیّت داشتند، خود یکی از مراجع سرشناس بودند و در اعداد سایر مراجع، گذشته از تشکیل حوزهٔ درس خارج، به رسیدگی امور طلاب حوزه و پاسخ استفتائات که مقلدان‌شان می‌نمودند، اشتغال داشتند.»
  • «آیت‌الله العظمی شریعتمداری از بدو ورود به قم مورد توجه خاص حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی بود و در بسیاری از امور، طرف مشورت ایشان قرار می‌گرفت و در زمان حیات ایشان، حوزهٔ درس مرتب و شهریهٔ منظم داشت.»
  • «ایشان [آیت‌الله شریعتمداری] یک درس خصوصی در مقبرهٔ آیت‌الله حجّت شروع کرده بودند که امثال آقای ناصر مکارم و آقای سیّدموسی صدر و آقای سیّدموسی شبیری زنجانی و حتی مرحوم آقامصطفی خمینی هم به درس ایشان می‌رفتند.»
نـجـف قـلّـهٔ قـاف و قُـم سینـهٔ قـاف      گر این هر دو یک مهد دین می‌شماری
در آن‌جـا، امامت به نـزد حـکـیم است      در این‌جـا، به نـزد شـریـعـتـمـداری.

پیوند به بیرون

ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ