پرش به محتوا

محسن رضایی

از ویکی‌گفتاورد
نباید کاری کنیم که عدالت در مقابل عدالت قرار گیرد. جمهوریت در مقابل اسلامیت نظام قرار گیرد. جمهوری اسلامی در مقابل آزادی قرار گیرد. نظام در مقابل انقلاب اسلامی قرار گیرد و ادامه انقلاب اسلامی در حصارهای سیاست زندانی شود و یا دینداری در مقابل اخلاق قرار داده شود. ادامه این وضعیت ما را به سوی فروپاشی می‌برد. -تصویری از محسن رضایی

محسن رضایی سیاست‌مدار ایرانی و فرماندهٔ پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است. وی هم‌اکنون دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و نامزد دورهٔ دهم ریاست جمهوری ایران است. رضایی از اعضای کلیدی جناح موسوم به اصول‌گرا است. رضایی در ابتدای پیروزی انقلاب از افراد پایه‌گذار سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بود و پس از آن وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و به مدت شانزده سال از ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۶ فرماندهی این نهاد را بر عهده داشت.وی از اوایل انقلاب به طور مخفیانه با سازمان مجاهدین خلق در ارتباط بود در ادامه حاشیه جدیدی علیه ایشان اوج گرفت که مسعود رجوی تکذیب کرد

گفتاوردها

[ویرایش]
  • «درس‌های بزرگی در این حوادث برای ملتی که می‌خواهد به الگویی برای دیگران تبدیل شود و پایه‌های یک تمدن جدیدی را بگذارد، وجود دارد. به کار گرفتن این درس‌ها برای ساختن آینده سرمایه بزرگی است که به بهای سنگینی به دست آمده است. به همین دلیل، باید این درس‌ها را پاس بداریم و با صبر و حوصله به مطالعه آنها بپردازیم تا در طراحی راه آینده ایران اسلامی، بتوانیم از آن بهره کافی بگیریم».
    • منبع: نامهٔ محسن رضایی خطاب به ملت پس از انتخابات، ۲۱ تیر ۱۳۸۸.
  • «امروزه جامعه ایران و نیروهای طرفدار جمهوری اسلامی دچار اختلافات شده‌است. خانواده انقلاب را تهمت باران می‌کنند. عده‌ای به برخی از اعضای این خانواده منافقین جدید لقب می‌دهند. عده‌ای دیگر بخشی از این خانواده را به عنوان خوارج لقب می‌دهند. آیا این یک توطئه نیست که نیروهای طرفدار نظام را به جان هم بیندازند و یک فروپاشی درونی صورت بدهند؟ من معتقدم پشت سر این فتنه یک توطئه‌است».
    • منبع: نامهٔ محسن رضایی خطاب به ملت پس از انتخابات، ۲۱ تیر ۱۳۸۸.
  • «اما نکته مهمی که می‌خواهم به آن بپردازم، شرایط تاریخی، منطقه‌ای و بین‌المللی ایران است. شرایط تاریخی ایران نشان می‌دهد موقعیتی که در آن هستیم، پس از سیصد سال به دست آمده و در آن فرصت‌هایی است که اگر از دست برود، ممکن است تا سیصد سال دیگر تکرار نشود؛ بنابراین، امانتی از همه آن نسل‌هاست که در اختیار ماست و پر مسلم است که نباید به آن خیانت کنیم. نادیده گرفتن چنین موقعیت تاریخی و تعقیب منافع شخصی و گروهی و جناحی خود در چنین شرایطی خیانتی بزرگ به صدها میلیون ایرانی است که در سه قرن آینده می‌آیند و می‌روند».
    • منبع: نامهٔ محسن رضایی خطاب به ملت پس از انتخابات، ۲۱ تیر ۱۳۸۸.
  • «مهمترین وحدت در شرایط امروز وحدت مفهومی و ارزشی است. وحدت کلمه‌است. نباید کاری کنیم که عدالت در مقابل عدالت قرار گیرد. جمهوریت در مقابل اسلامیت نظام قرار گیرد. جمهوری اسلامی در مقابل آزادی قرار گیرد. نظام در مقابل انقلاب اسلامی قرار گیرد و ادامه انقلاب اسلامی در حصارهای سیاست زندانی شود و یا دینداری در مقابل اخلاق قرار داده شود. ادامه این وضعیت ما را به سوی فروپاشی می‌برد».
    • منبع: نامهٔ محسن رضایی خطاب به ملت پس از انتخابات، ۲۱ تیر ۱۳۸۸.
  • «در اوج اقتدار جمهوری اسلامی در داخل ایران و منطقه و در زمانی که دولت بوش و صهیونیستها نتوانستند از طریق جنگ و تحریم به تنهایی کاری انجام دهند، به فکر انفجار از داخل افتادند تا با کمک آن ایران را ابتدا ضعیف سازند و سپس با کمک تحریم‌های جدید و احیاناً حمله از بیرون ایران را تسلیم کنند.»
    • منبع: نامهٔ محسن رضایی خطاب به ملت پس از انتخابات، ۲۱ تیر ۱۳۸۸.
  • «ملت در این دوره از انتخابات نشان دادند که برای خودشان ارزش فوق‌العاده‌ای قائلند و اگر این پدیده که هر کس رای را ناموس خود بداند بسیار با ارزش است و این نشان از بلوغ سیاسی مردم در انقلاب اسلامی ما است. این نشانگر این است که مردم ارزش بسیاری برای رای‌شان قائل هستند که لازم است در کنار شور و هیجان موجود در فضای سیاسی قانون را مد نظر قرار داد».
    • منبع: سخنان محسن رضایی در برنامهٔ گفتگوی ویژهٔ شبکه دو، ۲۲ خرداد ۱۳۸۸.

روزنامه شرق، شماره ۲۸۱۱، ۵ اسفند ۱۳۹۵[۱]

[ویرایش]
  • «من در این مسیر دو هدف داشتم؛ اولین هدفم خدمت به مردم بوده و دومین هدفم اینکه بتوانم ایران را تا آنجایی که ممکن است، به جایگاه واقعی‌اش برسانم. هرکاری توانستم انجام داده‌ام. راهم یک راه ثابت و روشنی است که در ۴۵ سال فعالیت سیاسی‌ام، ثابت بوده است. در برابر گروه‌های سیاسی مختلفی که آمده‌اند و رفته‌اند، در همین مسیر مانده‌ام و حرکت کرده‌ام. در این سال‌ها هر کجا خطر و مشکل جدی‌ای احساس می‌کردم، می‌رفتم آنجا حاضر می‌شدم. شاید یکی از دلایلی که من از سیاست شروع کردم، بعد وارد نهاد اطلاعاتی کشور شدم و سپس وارد سپاه شدم و دوباره به عالم سیاست بازگشتم و دو، سه سالی است که دوباره لباس نظامی به تن کردم هم به همین دلیل باشد. به‌هرحال این فرازونشیب‌های فعالیتی من، همگی با یک انگیزه بوده است و آن اینکه من هرکجا ضرورتی می‌دیدم و احساس می‌کردم که از عهده انجام آن برمی‌آیم، آنجا وارد شده‌ام.»
  • «موفقیت بعدی خودم را در دوران هشت سال دفاع مقدس می‌دانم که تقریباً از جوانان گمنام کشور که کسی روی‌شان حسابی باز نمی‌کرد، ژنرال‌های بزرگی درست شد.»
  • «شرکت در انتخابات، یعنی کسی که کاندیدا می‌شود و در انتخابات و رأی‌گیری شرکت می‌کند.»
  • «من معیارهای مشخص و معینی دارم؛ مبنای من ارزش‌های انقلاب و قانون است. ولایت، امامت، وحدت، انسجام ملی، قانون و مقررات کشور مبانی اقدامات و مواضع من را شکل می‌دهد. در زمان امام من با امام بودم، آن موقع اصلاح‌طلبان خودشان را بیشتر به امام نزدیک نشان می‌دادند و نزدیکی من به امام به معنای اصلاح‌طلب‌بودن من نبود؛ به معنای انقلابی‌بودن من بود. بعد از امام من به مقام معظم رهبری اقتدا کردم و حالا که اصولگرایان به رهبری نزدیک‌ترند نباید تعبیر شود که من جناحی هستم؛ درحالی‌که من انقلابی هستم؛ من با امام هستم.»
  • «وقتی قانون محور است، من که به قانون اعتقاد دارم اعتراض خود را باید قانونی پیگیر شوم.»
  • «من آشتی ملی را یک بی‌قانونی و انحراف می‌دانم، ولی معتقد به وحدت و انسجام ملی پیرامون ارزش‌های انقلاب و قانون هستم.»
  • «ورود به نیروهای مسلح به این معناست که شما مسئولیتی برعهده بگیری و شغل پیدا کنی. من به این معنا وارد نیروهای مسلح نشده‌ام. لباس‌پوشیدن یک شغل نیست؛ یک ماهیت و هویت است.»

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ