پرش به محتوا

رضا منصوری

از ویکی‌گفتاورد

رضا منصوری، فیزیکدان ایرانی و استاد دانشکدهٔ فیزیک دانشگاه صنعتی شریف است.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • «تبختر تاریخی به ما اجازه نمی‌دهد بپذیریم که کشوری عقب مانده هستیم. از طرف دیگر بهت حاصل از برخورد ما با پیشرفتهای کشورهای صنعتی از صد و پنجاه سال پیش تا کنون ضربهٔ سنگینی به پیکره جامعه ما زده است. این است که هر وقت بتوانیم درد خود را با خیالپردازی تسکین می‌دهیم. بسیاری از مسوولان و مدیران کشور ما ترجیح می‌دهند کذبی پخش شود که مردم را آرامش دهد و دردهای ناشی از عقده پیشرفت را تسکین دهد تا اینکه حقیقت پخش بشود و مردم را به درد آورد. معمولاً استدلال این است که نباید خوش‌بینی و امید را از مردم گرفت. غافل از اینکه امید کاذب بسیار زیان آور تر است و تسکین دردهای اجتماعی با پخش کذب زیانی بیش از پخش مواد مخدر دارد. [...] جامعه هیچگاه از این طریق به پیچیدگیهای راه پیشرفت و رفع عقب ماندگی دست نخواهد یافت. همواره به ساده انگاری روی خواهد آورد و در نتیجه پس از چند نسل متوجه تخدیر خود خواهد شد و خدا نکند که دست به انتقام بردارد.»
    • ایران۱۴۲۷
  • «هم‌اکنون پرسش‌های بسیار زیاد و مهمی مطرح است. مهم‌ترین پرسش این است این عالمی که ما هم‌اکنون مشاهده می‌کنیم، چیست و چگونه پدید آمده است. منتها زمانی که می‌خواهیم به چنین پرسش‌های ساده و مهمی پاسخ دهیم، پرسش‌های بسیار دیگری نیز برای ما مطرح می‌شود، از جمله اینکه چرا چگالی کیهان مقدار فعلی است، چرا کهکشان‌ها این قدر از هم فاصله دارند یا چه عواملی بر شکل و ویژگی‌های کهکشان‌ها تأثیر می‌گذارد؟ چرا متوسط جرم ستارگان هم اندازه خورشید است و ستارگان بسیار بزرگ‌تر از خورشید یا بسیار کوچک‌تر نداریم؟»[۱]
  • «بشر همیشه دوست داشت بداند آیا در جایی دیگر موجودات هوشمندی شبیه انسان هستند.»
  • «بسیاری از مفاهیم علم نجوم را می‌توان برای همه مردم بیان کرد و نیازی به استفاده از اصطلاح‌های دشوار و تخصصی نیست. کمتر علمی است که بتوان آن را بدون استفاده از واژه‌های تخصصی برای مردم بیان کرد و مردم هم به معنای آن پی ببرند. علم نجوم با داشتن چنین ویژگی‌هایی، موجب برانگیخته‌شدن اشتیاق به دانستن در مردم می‌شود.»
  • «باید این باور را به جامعه منتقل کرد که تصمیم‌گیری‌ها تا جایی که امکان دارد، باید مبتنی بر داده‌های علمی باشد، به‌ویژه فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌های دولت‌ها باید بر مبنای علم باشد.»
  • «دولتی که بر مبنای خرافات یا شبه‌علم تصمیم می‌گیرد، به ملت و کشورش خیانت می‌کند.»
  • «رفتار پدری که در موضوعات مهم خانواده مانند ازدواج، براساس خرافات (مثلا بر مبنای اینکه قمر در عقرب است یا نه) تصمیم می‌گیرد، به حال خانواده مضر است و باید با آن مقابله کرد و به آنان آگاهی داد که این باورها اشتباه است.»

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ