حملات ۱۱ سپتامبر
ظاهر
حملات ۱۱ سپتامبر (بیشتر در انگلیسی با ۹/۱۱ نشان داده میشود) عبارت است از سلسله حملات انتحاری که در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، توسط القاعده در خاک ایالات متحده آمریکا انجام شد.
درباره
[ویرایش]- «به نظر من پس از حملات ۱۱ سپتامبر، کاملاً احساس میکردید که فضای ترس از اسلام وجود دارد – البته نه در مورد مسلمانان، بلکه در مورد خود اسلام. مثلاً، گروهی دارید که دست به اقدامات تروریستی میزند و با اسلام هم مرتبط است. خوب، در چنین شرایطی همیشه از این عبارت استفاده میکنید: «گروه اسلام گرای تندرو». به نظر من این رویکرد راهگشا نیست. این گروه تنها یک گروه تندرو یا یک گروه خشن است؛ این مسئله لزوماً ربطی به اسلام ندارد. شما نباید از همان واژگانی که گروههای افراطی استفاده میکنند و میخواهند اسلام با را به آن وصل کنند، استفاده کنید. به اعتقاد من تمایز بین این دو هنوز شکل نگرفته است. فکر میکنم اکنون در میان رسانهها چیزی تحت عنوان اسلامهراسی وجود دارد و همین است که همیشه تروریسم را به شکلی به اسلام مرتبط میکند.»
- «تنها با قدرت نظامی و اقتصادی نمیتوان معضلات بینالمللی را حل و فصل کرد.»
- «اگر پس از حادثهٔ ۱۱ سپتامبر جهان غرب به این نتیجه رسیده باید که صرفاً با اتکاء به قدرت نظامی و اقتصادی قادر به حل مسائل جهانی نخواهند بود، موفقیت بزرگی حاصل شده است.»
- «قبل از پرداختن به راهحل مقابله با تروریزم، تعریف تروریزم، شناخت عوامل پیدایش تروریزم و انگیزهٔ کسانی که حاضر میشوند با دست زدن به عملیات انتحاری، زندگی خود را قربانی کنند، بیشتر مهم است.»
- حسن روحانی ۱۲ نوامبر ۲۰۰۱/ ۲۱ آبان ۱۳۸۰ «در ملاقات با ریکاردو سسا، سفیر کشور ایتالیا» [۲]
- «افغانستان مدت زیادی پیش از واقعه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ قربانی تروریزم شده بود.»
- حامد کرزی مصاحبه اش با روزنامه روسی "ایزویستیا"
- «در غرب گروهها، احزاب و جریانهای فکری هستند که با اهداف سیاسی مشخصی تلاش میکنند حملهای بی رحمانه علیه اسلام داشته باشند. این فقط برای این روزها نیست و از قبل هم وجود داشته است. هدفشان این است که بگویند اسلام یک دین طرفدار خشونت و کشتار است. برای مثال اگر به اندیشههای مطرح شده در مقاله «جنگ تمدنها» اثر هانتینگتون توجه کنیم همین فلسفه و دیدگاه غلط را ترویج میکند. این مطلب زمانی بیان شد که هنوز حوادث ۱۱ سپتامبر اتفاق نیفتاده بود.»
- «لابی صهیونیستها فراوان و روی بخشهای مهمی از سیاستهای آمریکا بسیار تأثیرگذار هستند. ملت آمریکا حق دارد از سیاستمداران خود بپرسد خسارت فاجعه دهشتناک، چندشآور و زشت تروریستی بیستم شهریور [۱۱ سپتامبر] چقدر تحت تأثیر فعالیت تروریستها بود و چقدر عامل آن، سیاستهای نادرستی بود که سیاستمداران آمریکایی در دنیا اتخاذ کردهاند. ملت آمریکا حق دارد سؤال کند چرا سردمداران این کشور، منافع ملت خود را در پای سیاستهای نادرست نیروهای فشار و سرکوبگر و تروریست در دنیا صرف میکنند. »
- محمد خاتمی ۱۱ فوریه ۲۰۰۲/ ۲۲ بهمن ۱۳۸۰؛ «در مراسم بزرگداشت آغاز بیست وچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی» [۴]
- «در فاجعه ۱۱ سپتامبر دو جنایت رخ داده؛ یکی کشتن مردم بیگناه و دیگری آن که این جنایت به نام اسلام صورت گرفت. تروریست، بشری فاقد اخلاقیات است که به بهشت نخواهد رفت.»
- محمد خاتمی ۹ سپتامبر ۲۰۰۶/ ۱۸ شهریور ۱۳۸۵؛ «کنفرانس خبری در واشنگتن» [۵]
- «۱۱ سپتامبر همه چیز را تحت تأثیر قرار داد و این امر دو دلیل داشت. اول اینکه تروریستهایی که زندگی بیگناهان را به خطر انداختند، جنایت شان را به نام اسلام مرتکب شدند و اسلامی را که خواهان شفقت مهر، همدلی و حرمت انسان است را تحریف کردند. سپس آنهایی که سیاستهایی جنگ افروزانه را دنبال میکردند، بهانهای برای جنایاتشان در شعلهور کردن نوعی اسلامستیزی و اسلامهراسی در غرب بهدست آوردند تا سیاستهای توسعه طلبانهشان را توجیه کنند.»
- محمد خاتمی ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۶ /۸ مهر ۱۳۸۵؛ «مصاحبه با با روزنامهٔ لوموند» [۶]
منابع
[ویرایش]- ↑ http://www.sharqparsi.com/2014/06/article17487
- ↑ «دبیرشورای امنیت ملی: جمهوری اسلامی ایران بر همکاری با سازمان ملل متحد در ریشهکن کردن تروریسم مصمم است». ایسنا، ۲۱ آبان ۱۳۸۰.
- ↑ http://gate.ahram.org.eg/NewsContent/13/70/698471/الشارع-السياسى/أخبار/شيخ-الأزهر-مصر-ليس-فيها-شيعة-وصراع-تركيا-وإيران-سي.aspx
- ↑ «خاتمی: جهان داوری کند». روزنامهٔ خراسان. ۲۳ بهمن ۱۳۸۰.
- ↑ «خاتمی درگفتوگوباایسنا: *برخورد تمدنها یک وهم است *خودخواهان متعصب اهل گفتوگو نیستند *دورغپردازی و تحلیلهای غلط دربارهٔ سفرم به آمریکا، درایران صورت گرفت». ایسنا. ۱۸ شهریور ۱۳۸۵.
- ↑ «خاتمی: *این غرب است که باید اعتمادسازی کند *راهی جز مذاکرهوتفاهم دربحث هستهای وجود ندارد *اسلام دین خردوعدالت و معرف حق انسان برای حاکمیت برسرنوشتش است». ایسنا. ۸ مهر ۱۳۸۵.