یوسف بن علوی
ظاهر
یوسف بن علوی (۱۹۴۵، صلاله) سیاستمدار و دیپلمات پیشین عُمّانی است؛ وزیر امور خارجهٔ عمّان از دسامبر ۱۹۸۲.
گفتاوردها
[ویرایش]- «بدون شک کشورهای اسلامی باید با در اولویت قرار دادن عامل همبستگی و هماهنگی، منافع آینده را پیریزی کنند.»
- ۲۷ مه ۲۰۰۳/ ۶ خرداد ۱۳۸۲؛ [۱]
- «سیاستهای استراتژیک آمریکا، قرار گرفتن در کنار اسراییل برای تضمین امنیت و حمایت از این دولت است.»
- «با توجه به حمایتهای همه جانبهٔ آمریکا از اسراییل، گفتوگو میان فلسطینیها و اسراییلیها نه تنها مشکل میباشد، بلکه عملاً غیرممکن شده است.»
- «تا زمانی که اسراییل از سوی کشورهای دیگر حمایت میشود، فلسطینیها نیز باید از سوی اعراب حمایت شوند.»
- «تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی فرصت تاریخی خواهد بود برای کشورهای خاورمیانه که براساس آن خاورمیانهای جدید تشکیل دهند.»
- ۴ اکتبر ۲۰۰۳/ ۱۲ مهر ۱۳۸۲؛ [۲]
- «وسعت یک کشور تنها با موقعیت جغرافیایی و ساکنان آن اندازهگیری نمیشود بلکه قدرت و توان اقتصادی نیز در این زمینه بسیار مهم است.»
- «این یک واقعیتی است که ایران با تمامی کشورهای منطقه منافع متقابل دارد و روابط تاریخی عمیقی نیز بین کشورهای حوزه خلیج فارس برقراری است و ما خواهان حفظ این رابطه برادرانه هستیم.»
- «دفتر نمایندگی اسراییل در عمان که سال ۲۰۰۰ بسته شد تنها زمانی بازگشایی میشود که اسراییل از تمامی سرزمینهای اشغالی در سوریه لبنان و فلسطین عقبنشینی کند… ما به تعهدات خود در خصوص برقراری رابطه با اسراییل در صورت ایجاد صلح کامل و فراگیر پایبند هستیم… اسراییل به یکی از همسایههای کشورهای عربی تبدیل شده؛ لذا باید به آن اطمینان بدهیم در صورت عقبنشینی از سرزمینهای اشغالی و برقراری صلح روابط ما نیز طبیعی خواهد شد.»
- ۳ اکتبر ۲۰۰۵/ ۱۱ مهر ۱۳۸۴؛ [۳]
- «ما مسائل فلسطین را تحلیل کردیم و از پایتختی قدس شریف و برپایی دولت فلسطین حمایت میکنیم.»
- «باید همواره خلیج فارس و دریای عمان، دریایی باز برای کشتیرانی بینالمللی باشد و آن را به عنوان جولانگاه ناوها نمیپذیریم… هیچگونه تمرکز نیروهای نظامی دریایی خارجی در این مناطق امن را به هیچ عنوان قبول نمیکنیم و آن را خلاف قوانین بینالمللی میدانیم.»
- ۱۳ ژانویه ۲۰۱۰/۲۳ دی ۱۳۸۸؛ [۴]
- «عمانیها همه عرباند، ما بر اساس فرقه یا مذهب تفکیک نشدهایم. این بخشی از فرهنگ شهروندی ما است و این مبنایی است که بر اساس آن ساختار نهادها را ایجاد کردهایم، یعنی همان مردم عمان».
- «به نفع ما کشورهای خلیج نیست که علیه کشوری مانند ایران متحد شویم. چرا؟ زیرا این کار پیامدهای منفی شدیدی بر همه طرفها خواهد داشت؛ بنابراین این تنوع در روابط [کشورهای خلیج] با ایران شاید به نفع هر دو طرف باشد.»
- «ما معتقد نیستیم که به هیچ شکلی از مناقشه نیاز داریم، ما در روابط خارجی به گفتگو معتقدیم. هنگامی که اختلاف عقیده وجود دارد، گفتگو مورد نیاز است، و به این دلیل است که این گفتگو در جریان است.
- دربارهٔ روابط ایران و عربستان سعودی: «ما هیچ نقش میانجیگری در این زمینه ایفا نمیکنیم. اختلافات میان پادشاهی عربستان سعودی و ایران برای هر دو طرف مشخص است، و آنها میتوانند به تفاهم برسند و بنابراین این مسئله نیازی به میانجیگری ندارد… باید بپذیریم که حل و فصل اختلافات دیدگاهی عقیدتی دشوار است.»
- «مهمترین مسئله، مرتبط کردن منافع مردم است و نه دولتها.»
- ۱۰ نوامبر ۲۰۱۴/ ۱۹ آبان ۱۳۹۳؛ [۵]
- «روابط دو کشور [ایران و عمان] نه تنها بر مبنای مناسبات دیپلماتیک، بلکه روابطی دوستانه، مستحکم و برادرانه بوده و علاقه به توسعهٔ روابط با ایران نه تنها یک تعارف دیپلماتیک، بلکه یک باور در تمام حاکمیت عمان است.»
- ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۷/ ۲۱ تیر ۱۳۹۶؛ [۶]
پیوند به بیرون
[ویرایش]منابع
[ویرایش]- ↑ «وزیر مشاور در امور خارجی عمان: به همبستگی نیاز داریم». ایسنا. ۶ خرداد ۱۳۸۲.
- ↑ «وزیر امور خارجهٔ عمان: سیاستهای آمریکا بر تأمین امنیت و حمایت از اسراییل قرار است». ایسنا. ۱۲ مهر ۱۳۸۲.
- ↑ «وزیر امور خارجه عمان: هیچ خطری از سوی ایران احساس نمیکنیم ایران و اروپا باید از طریق مذاکره به توافق برسند». ایسنا. ۱۱ مهر ۱۳۸۴.
- ↑ «وزیر خارجه عمان: ایران و عمان در تحلیل و تفسیر بسیاری از مسائل همنظر هستند نمیپذیریم خلیج فارس و دریای عمان جولانگاه ناوهای خارجی باشد». ایسنا. ۲۳ دی ۱۳۸۸.
- ↑ «وزیر خارجه عمان: خصومت با ایران در جهت منافع کشورهای عربی خلیج نیست». شرق پارسی. ۱۰ نوامبر ۲۰۱۴.
- ↑ «دکتر روحانی در دیدار وزیر مسئول در امور خارجی عمان». پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری. ۲۱ تیر ۱۳۹۶.