پرش به محتوا

یارسان

از ویکی‌گفتاورد

یارسان، اهل حق، کاکائی دینی ترکیبی است که توسط سلطان سهاک در اواخر قرن چهاردهم میلادی در غرب ایران تأسیس شد. تعداد کل پیروان یارسانیسم در ایران و عراق کمی بیش از نیم میلیون نفر تخمین زده می‌شود که اکثراً کردهایی از قبایل گوران، سنجابی، کلهر، زنگنه و جلالوند هستند. مناطق ترکی یارسانی نیز در ایران وجود دارد.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • در ایران امروزین به غیر از مذهب رسمی که اسلام شیعهٔ ولایت فقیهی است، پیروان دیگر مذاهب به حاشیه رانده شده و مورد هتاکی قرار گرفته‌اند، در این رابطه پیروان آیین یاری بیش از بقیه تحت فشار و سرکوب رژیم اسلامی قرار دارند. هدف ما بنیانگذاری حکومتی دمکراتیک در ایران است که بر اصل جدایی دین از حکومت تأسیس شده باشد، به این خاطر که عموماً ترکیب جمعیتی این کشور به ویژه در کردستان، با هرگونه اعتقاد مذهبی و ملی، به دور از تبعیض در کنار هم زندگی کنند و به تمامی اعتقادات با کمال احترام نگریسته شود.
  • یارسان‌ها، بخشی اصیل از کردها هستد، به خصوص در کردستان ایران که به علت تبعیضی آیینی از کردهای دیگر بیشتر مورد فشار و محدودیت هستند و از سوی رژیم اسلامی ایران مورد اهانت قرار می‌گیرند، اما مقاومت و مقابلهٔ آنان، توطئه و فشارهای رژیم، برای ترک آیین مقدس خود را ناکام گذاشته‌اند.

منابع

[ویرایش]
  1. «پیام مصطفی هجری به مناسبت عید خاوندکار». کوردستان میدیا، ۱۷ آبان ۱۳۹۳. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۶ آوریل ۲۰۲۲. 
  2. «پیام تبریک مصطفی هجری دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران به مناسبت جشن خاونکار». کوردستان میدیا، ۷ آبان ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۶ آوریل ۲۰۲۲. 

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
یارسان
دارد.