ویکی‌گفتاورد:ویکی‌پروژه رده‌بندی

از ویکی‌گفتاورد

این گروه کاری ویکی‌گفتاورد برای هماهنگی میان کاربران ویکی‌گفتاورد فارسی برای هماهنگی بهتر در رده‌بندی صفحه‌ها تشکیل شده‌است.

همکاری‌های جاری[ویرایش]

سیاست‌ها، رهنمودها و روندها[ویرایش]

کارهایی برای کمک به ویکی‌پروژه رده‌بندی[ویرایش]

فراموش نکنید که برای انجام یک رده‌بندی مناسب، حتماً قبل از هر چیز، ویکی‌گفتاورد:رده‌بندی را (اگر نخوانده‌اید) بخوانید.

  1. رده‌بندی اولیه: یکی از رده‌بندی‌های بسیار مفید است. انبوهی از رده‌ها و صفحه‌ها در مقاله‌های رده‌بندی‌نشده و رده‌های رده‌بندی‌نشده و الگوهای رده‌بندی‌نشده وجود دارند که می‌توان آنها را رده‌بندی کرد. مشکلی که وجود دارد، این است که تنوع مطالب در این قسمت‌ها بالاست و ممکن است کاربر نتواند جای دقیق صفحه را در رده مناسب پیدا کند؛ مثلاً، می‌خواهید مننژیت را رده‌بندی کنید، اما نمی‌دانید باید در رده:بیماری‌های ویروسی رده‌بندی کنید یا در رده:بیماری‌های عفونی. در این شرایط بهتر است مقاله را در یک رده عمومی‌تر مثلاً رده:بیماری‌ها قرار دهید. طبعاً بعد از شما، کاربران دیگرِی که تخصص لازم را دارند، آن را در رده مناسب قرار می‌دهند (رده‌بندی تخصصی).
  2. رده‌بندی تخصصی: شما ممکن است در یک یا چند زمینه دارای تخصص باشید و یا در زمینه‌هایی مطالعه کرده باشید؛ بنابراین می‌توانید یک یا چند رده را در نظر بگیرید و صفحاتی را که دیگر کاربران، رده‌بندی اولیه نموده‌اند در رده‌های تخصصی مناسب قرار دهند. مثلاً قبلا یک کاربر مننژیت را در رده:بیماری‌ها قرار داده است؛ چون نمی‌دانسته که باید در رده:بیماری‌های ویروسی قرار بگیرد یا رده:بیماری‌های عفونی. در رده‌بندی تخصصی، شما این صفحه را در رده مناسب قرار می‌دهید. برای این کار بهتر است شما تعدادی رده را در نظر داشته باشید و هرچندوقت‌بک‌بار به آن رده‌ها سر بزنید و مقالات جدیدی که در آن رده‌ها قرار گرفته‌اند را رده‌بندی تخصصی کنید.
  3. رده شکنی: رده‌ها ممکن است با گذشت زمان پر شوند؛ به‌طوری که حتی ممکن است تمام محتویات آنها در یک صفحه قابل رویت نباشد. این رده‌ها را بهتر است به رده‌های کوچکتری تقسیم نمود. البته این کار مستلزم دقت نظر زیادی است.
  4. جستجو-رده‌بندی: ساده‌ترین نوع رده‌بندی است. شما می‌بایست رده‌ای را انتخاب کنید و سپس با استفاده از جستجو در ویکی‌پدیا، مقالاتی را پیدا کنید که باید در آن رده قرار بگیرند.
  5. رده‌بندی موردی: ممکن است به‌صورت موردی به مقاله‌ای برخورد کنید و بدانید که این مقاله را می‌توان در رده یا رده‌هایی جدیدتر رده‌بندی کنید. پس در گشت و گذار خود در ویکی‌پدیا، به رده‌های مقالات هم نظری بیفکنید.
  6. توضیح‌دهی:می‌توانید توضیحات مربوط به رده‌هایی که هم‌اکنون وجود دارند را اضافه کنید. الگوهایی که در این کار می‌تواند کمک زیادی کنند، الگو:اصلی و الگو:رده هستند.

الگوهای مهم[ویرایش]

با افزودن این الگو به صفحهٔ کاربری تان، دیگر کاربران را هم به پیوستن به ما ترغیب کنید.

الگوهای اصلاح رده[ویرایش]

بحث‌ها و نظرخواهی‌ها[ویرایش]

در این قسمت، به بحث‌ها و نظرخواهی‌ها پیوند داده شده است. نظرخواهی‌ها ممکن است در نهایت منجر به تصویب یک روند یا رهنمود شوند و بحث‌ها ممکن است منجر به انتقال یا حذف رده‌ها شوند؛ بنابراین انتظار می‌رود اعضای پروژه در این بخش مشارکت فعالی داشته باشند و نظرات خود را در بحث‌ها و نظرخواهی‌ها اعلام نمایند. یک پیشنهاد بسیار مهم برای اعضای پروژه این است نظرخواهی‌های در جریان را به فهرست تعقیبات خود بیفزایند. همچنین نظرخواهی‌هایی که منجر به اجماع شود، پس از انتقال به بخش نظرخواهی‌های انجام شده، به‌صورت یک رهنمود یا روند درخواهند آمد و بایگانی خواهند شد. یکی از فعالیت‌های مثبت و در عین حال ضروری، می‌تواند تذکر رهنمودها به کاربرانی باشد که عضو پروژه نیستند و بدون اطلاع از این رهنمودها، نوشتارها را رده‌بندی می‌کنند.

نظرخواهی‌های در جریان[ویرایش]

برای نظرخواهی‌های درجریان به ویکی‌گفتاورد:ویکی‌پروژه رده‌بندی/نظرخواهی‌های در جریان مراجعه کنید. پیشنهاد می‌شود این صفحه‌ها را در فهرست پی‌گیری‌های خود قرار دهید.

نظرخواهی‌های انجام‌شده[ویرایش]

ویکی‌گفتاورد:ویکی‌پروژه رده‌بندی/نظرخواهی‌های انجام‌شده

بحث‌ها[ویرایش]

همکاران[ویرایش]

لطفاً برای آگاه کردن دیگران از همکاریتان در این پروژه در این بخش همانند دیگران با ~~~ امضا کنید.