پرش به محتوا

ویکی‌گفتاورد:هاگل/راهنما

از ویکی‌گفتاورد
شکلِ ۱: نمایی از محیطِ کاربری هاگِل به زبان فارسی (نسخهٔ ۳٫۱٫۱۸)

هاگِل (به انگلیسی: Huggle) یک برنامهٔ کاربردی ویندوز برای رویارویی با خرابکاری‌ها در ویکی‌گفتاورد است که به‌زبانِ ویژوال بیسیک دات‌نت نوشته شده است. این برنامه به‌دست Gurch (بحث • مشارکت‌ها • انتقال‌ها • بسته شود • بسته‌شدن‌ها • اختیارات • آمار  • آمار پیشرفته) گسترش یافت. هرکسی می‌تواند هاگل را بارگیری کند، اما برای استفاده از آن در ویکی‌پدیای فارسی دسترسیِ شما به واگردانی لازم است.

ورود

[ویرایش]

پس از دانلودِ برنامه و نصبِ آن روی رایانهٔ خودتان، آنرا اجرا کنید. زبان را برروی Persian و پروژه را برروی fa.wikiquote قرار دهید و سپس نامِ کاربری و رمزِ عبورِ ربات خود را وارد کرده و دکمهٔ ورود را بفشارید. اگر مشکلی نباشد (بلاک شدنِ برنامه بدستِ فایروالِ رایانهٔ شما یا سرعتِ کمِ اینترنتِ شما) به بخشِ کاربری هدایت خواهید شد.

بخشِ کاربری

[ویرایش]

بخشِ کاربری شاملِ سه بخشِ منو، آیکون‌ها و پنجره‌ها است.

آغاز به گشت‌زنی

[ویرایش]

برای آغازِ گشت‌زنی باید به گزینه‌های موجود در پنجرهٔ default که بالا، سمتِ چپ قرار دارد دقت کنید(شکلِ ۱). هر گزینه، دربرگیرندهٔ تغییرِ تازه‌ای است که در مقالات ایجاد شده و در اصل، فهرستِ تغییراتِ اخیر است. در آنجا بر روی هر گزینه‌ای که کلیلک کنید، تغییراتِ آن بشکلِ خودکار در پنجرهٔ اصلی (میانی) نمایش می‌یابد و تاریخچهٔ صفحه نیز در پنجرهٔ سمتِ راست بالا نمایش داده خواهد شد(شکلِ ۱).

برچسبِ گشت زدن

[ویرایش]
شکلِ ۲:آیکونِ برچسبِ گشت برروی مقاله.

اگر تغییراتِ ایجاد شده در مقاله مطلوب بود، بر روی نخستین آیکونِ رنگی کلیک می‌کنید و آن صفحه بشکلِ خودکار برچسبِ گشت خواهد خورد(شکلِ ۲).

واگردان کردن به‌همراهِ هشدار به نویسنده

[ویرایش]

اگر تغییرات بر پایهٔ اصولِ واگردانی بود، آنگاه باید مقاله را به بهترین تغییرِ موجود برگردانید و توضیحی نیز برای ویرایشگر بگذارید. این بخش نیاز به توجه و دقتِ زیادی از سوی شما دارد و مسئولیتِ هرگونه تغییری با شما است. برای اینکار بر روی لوگوی دوم (واگردانی ویرایش و هشدار به کاربر) کلیک می‌کنید.

با اینکار، مقاله واگردان شده و یک مطلبِ آگاه‌کننده نیز برای کاربر یا آی‌پی فرستاده خواهد شد. برای مثال: عکس‌های نمونه‌پیام و روند را ببینید.

نمونه‌پیام: نمونه‌پیامِ فرستاده شده برای آی‌پی یا کاربر به‌منظورِ آگاهی‌رسانی به وی.


روند: روندِ نمایش یافتنِ تغییراتِ انجام شده از سوی شما در صفحهٔ تغییراتِ اخیر. (بصورت خودکار انجام می‌شود)

بهتر است پس از انجامِ تغییر برروی صفحه، تغییراتِ انجام گرفته را دوباره بررسی کنید و از انجامِ درستِ کار اطمینان پیدا کنید.

واگردان کردن بدونِ هشدار به نویسنده

[ویرایش]

اگر تغییرات بر پایهٔ اصولِ واگردانی بود، آنگاه می‌توانید مقاله را بدونِ هشدار برای نویسنده نیز به بهترین تغییرِ موجود برگردانید. برای اینکار بر روی لوگوی سوم از سمتِ راست (واگردانی ویرایش) کلیک می‌کنید و دلیلِ واگردانی (خلاصه‌ویرایش) را نیز برای افزوده شدن به ویرایشتان ضمیمه می‌کنید.

پیامِ خوش‌آمد به کاربرِ تازه

[ویرایش]

پیامِ خوش‌آمد به کاربرِ تازه را می‌توانید با فشردنِ پنجمین آیکونِ رنگی از سمتِ راست بفرستید.

نکات مهم در استفاده از هاگل

[ویرایش]
شکلِ ۱: نمایی از محیطِ کاربری هاگِل به زبان فارسی (نسخهٔ ۳٫۱٫۱۸)
  1. از زمانی که نرم‌افزار هاگل فعال می‌شود ویرایش‌هایی که بعد از آن ساعت در ویکی‌گفتاورد اتفاق می‌افتد را می‌تواند برای بررسی نشان دهد. مثلاً اگر هاگل را ساعت ۱۲:۰۱ اجرا کنید ویرایش‌های ساعت ۱۱:۰۰ یا ویرایش‌های روزهای قبل برای بررسی و گشت‌زنی به شما نشان نمی‌دهد.
  2. بر پایهٔ گشت‌زنی کاربران هاگل، نرم‌افزار فهرست سفید و سیاه تهیه می‌کند که ویرایشگران را بر پایهٔ آن امتیازدهی می‌کند و برای نمایش ویرایش آن کاربران بر پایهٔ میزان اطمینان از عملکر ویرایشگر آنها را در فهرست برای بررسی قرار می‌دهد مثلاً اگر چند کاربر هاگل ویرایش‌های متفاوت کاربر:A را به عنوان حسن نیت برچسب بزنند کاربر:A بعد از مدتی که در ویکی‌گفتاورد فعالیت کند دیگر برای کاربران هاگل ویرایش‌هایش برای بررسی نشان داده نمی‌شود.
  3. به کمک پالایهٔ موجود در هاگل می‌توانید فهرست مواردی را که قصد بازبینی دارید را کوچک‌تر و تخصصی‌تر کنید مثلاً ویرایش‌های ربات یا ویرایش‌های خودتان یا ویرایش‌های فضاهای نام دیگر را از فهرست بازبینی حذف کنید تا موارد کمتری نیاز به بررسی باشد.
  4. هاگل نرم‌افزار هوشمندی‌ست در نتیجه همهٔ ویرایش‌های تازه‌واردها و یا ویرایش‌هیا کاربران را به شما نشان نمی‌دهد و فقط مواردی که امکان خطا در ویرایش زیاد باشد را برای بازبینی نشان می‌دهد. (به کمک سامانه‌های ORES، کلمات فحاشی و غیر دانشنامه‌ای، امتیازدهی ویرایشگران و... ویرایش‌ها توسط هاگل امتیازبندی می‌شوند و هر ویرایش‌هایی که امتیاز بالایی داشته باشند را گزارش می‌دهد)
  5. پیشنهاد می‌شود برای مدت چند دقیقه هاگل را باز رها کنید بعد از مدتی مشاهده می‌کنید که تعدادی ویرایش را برای بازبینی به شما ارائه می‌دهد. همان‌طور که گفته شد ممکن است در تغییرات اخیر کاربران ویرایش کنند ولی هاگل هیچ موردی را ارائه ندهد و این از هوشمندی نرم‌افزار ست که فقط موارد نیازمند بازبینی را ارائه می‌دهد.
  6. در پنجرهٔ سمت چپ بالا (صف) با کلیک بر روی پنجرهٔ پائین رونده می‌توانید ویرایش‌هایی که برای بازبینی به شما ارائه می‌دهد را فیلتر کنید و حتی می‌توانید فیلتر سفارشی و مختص به خودتان را طراحی کنید. مسلما گزینهٔ All edits ویرایش‌های بیشتری را برای بازبینی به شما ارائه می‌دهد.

پیوندهای بیرونی

[ویرایش]