محمود فلکی
محمود فلکی شاعر، داستاننویس، منتقد و پژوهشگر مقیم آلمان. دکتر محمود فلکی متولد اول خرداد 1330(1951) رامسر، فعالیت ادبیاش را در 1351 با چاپ شعر در مجلهی "فردوسی" و سپس "نگین" آغاز کرد. در ایران، در رشتههای شیمی و کتابداری تحصیل کرد و ویراستار دانشگاه آزاد در تهران و کتابدار بود. در سال 1362(1983) به آلمان مهاجرت کرد. در آلمان، در رشتههای "زبان و ادبیات آلمانی" ( Germanistik ) و ایرانشناسی ( Iranistik ) تحصیل کرده است. او دکترایش را در همین رشته ها در دانشگاه هامبورگ گرفت. موضوع رساله ی دکترا: "گوته و حافظ: درک یا کژفهمی متقابل فرهنگ آلمانی و ایرانی" فعالیتِ ادبی فلکی پهنههای شعر، داستان و نقد و پژوهش را دربرمیگیرد، که تاکنون 22 کتاب از او منتشر شده است. چند مجموعه شعر و داستان های کوتاه و رُمان های اوبه زبان آلمانی و پارهای از شعرهایش به انگلیسی و سوئدی و کردی منتشر شدهاند. ترجمهی رُمان "سایهها" در آلمان با استقبال خوبی مواجه شده و در مدت کوتاه چند ماهه به چاپ دوم رسیده است.
فلکی بین سالهای 1376 و 1378 سردبیر "سنجش" (گاهنامه ی نقد و تئوری ادبی و بررسی کتاب در آلمان) بوده است.
محمود فلکی اکنون زبان و ادبیات تدریس میکند. او با همکاری زبانشناسِ آلمانی، خانم دکتر کارین افشار، دو جلد کتابِ درسی فارسی نیز برای آلمانیزبانها تألیف کرده است.
منبع: www.m-falaki.com
- «به گمانم در ایران، پست مدرن عمدتاٌ بد فهمیده شده یا اصلاٌ فهمیده نشدهاست. معمولاٌ پست مدرن را پدیدهای ضد مدرنیته و ضد خرد میدانند؛ در حالی که تمام تلاش پست مدرن رسیدن به هدفهای آغازین و پایهای مدرنیتهاست. [...] و بدتر این که حتا عدهای در پست مدرن نشانههای عرفان میجویند، که باوری پیش مدرن و خردستیز است.»
- «پست مدرن، یعنی بازیابی یا احیای ایدههای پایهایی مدرنیته. پست مدرن جهشی نوین برای حصول به هستهٔ اندیشهٔ سیاسی- اجتماعیی مدرنیته، یعنی اصل آزادیی فردیت است.» (گفتاورد از پیتر انگلمن) در واقع اساس انتقاد پست مدرن بر مدرنیته این است که مدرنیته نتوانست به طور کامل به هدفش، یعنی آزادیی فردیت، که جنبش نوزایی (رنسانس) بر پایهٔ آن شکل میگیرد، دست یابد؛ چیزی که لیوتار آن را ناتمامیت تراژیک مدرنیته مینامد.
![]() |