قمار
ظاهر
قماربه شرطبندی با پول یا چیزی که ارزش مادی دارد در رویدادی با نتیجه نامشخص با هدف اولیهٔ برنده شدن پول اضافی و یا محصولات مادی گفته میشود. معمولاً، نتیجهٔ شرطبندی در یک دوره کوتاه مشهود است.
گفتاوردها
[ویرایش]- ای مؤمنان شراب و قمار و انصاب و ازلام [که یکنوع بخت آزمائی بوده] پلید و عمل شیطانی است، از آن پرهیز کنید.
- قرآن سوره ۵: المائدة ۹۰
- همانا شیطان میخواهد در پرداختن به شراب و قمار، بین شما دشمنی و کینه بیندازد، و شما را از یاد خداوند و از نماز بازدارد، آیا (با اینهمه زیان و فساد و با این نهی اکید) خودداری خواهید کرد
- قرآن سوره ۵: المائدة ۹۰
- از تو دربارهٔ شراب و قمار میپرسند، بگو در آنها گناهی بزرگ و نیز سودهایی برای مردم هست، ولی گناهشان از سودشان بزرگتر است.
- قرآن سوره ۲: البقرة ۲۱۹
- از قمار دوری کن؛ زیرا قماربازی کارِ شیطان، فرزند آز، برادر بیداد و پدر فرومایگی است.
- جرج واشینگتن letter to Bushrod Washington, Jan. 15, 1783
- هیچ سیمایی نگرانتر و جدّیتر از سیمای قمارباز نیست، در لحظهای که بخت او به آستانهٔ آزمودن رسیده و این حالت را سزان، نقاش فرانسوی، در تابلوی قمارباز خود خوب مجسم کردهاست. گویا در قمار تنها مسئلهٔ امید بُرد نیست که آن همه علاقه را جذب میکند، موضوع اصلیتر طلب هیجان و کشف نامنتظر و مجهول است؛ آزمایش بخت خود و هیجانی Thrill که بر اثر آن ایجاد میشود، زیرا هستند کسانی که همواره بازنده بودهاند و باز دستبردار نیستند و تا آستانهٔ افلاس و حتّی انتحار جلو میروند، و نوابغی چون داستایوسکی که پولپرست هم نبودند، دیوانهوار به آن دل سپردهاند.
- محمدعلی اسلامی ندوشن، «بازتابها»، «گذاری دیگر به آمریکا و کانادا»، بهار ۱۹۹۵م/ ۱۳۷۴ش[۱]
منابع
[ویرایش]- ↑ اسلامی ندوشن، محمدعلی. بازتابها. تهران: آرمان، ۱۳۸۲ش. ۳۰. شابک ۹۶۴۷۶۲۴۰۲۶.