فرانسه
ظاهر
فرانسه با نام رسمی جمهوری فرانسه، کشوری با دولتی مستقل در غرب اروپا و دیگر مناطق و سرزمینهای خارج از کشور است.
گفتاوردها
[ویرایش]- «فرانسه مسئولیتی ویژه دارد، چرا که فرانسه در قلب اروپاست، خواهان اروپاست، برای اینکه فرانسه اروپا را ساختهاست، برای اینکه کشوری است که میتواند راهبر دیگران باشد و آینده قاره ما را تضمین کند.»
- بیش از دو سه خاک روح مرا مجذوب نکردهاند.
اولین خاک، خاکِ هند است. به خاطر گاندی و عدم خشونتش، به خاطر ساتیا جیت رای غیر سانتی مانتالش. به خاطر آن که یک ملت است و هزاران دین و آئین و در عین حال با مسالمت و مدارای بسیار بالایی در کنار هم زندگی میکنند. سفر به هند اگر با نگاه سطحی یک توریست الکی خوش صورت نگیرد، سفر به هزار توی عمیق و پیچیدهٔ آدم شرقی است.
دومین خاک، خاک افغانستان است. به خاطر بَدَویتش. سفر به افغانستان اگر سفری سیاسیـنظامی نباشد… سفری است به تاریخ بشر و نه به پارهای از جغرافیای زمینی.
سومین خاکی که مرا مجذوب خود کرد، خاک فرانسه است. برای من فرانسه پایتخت فرهنگی دنیاست.- محسن مخملباف، ۹ فوریه ۲۰۰۳/ ۲۰ بهمن ۱۳۸۱؛ مصاحبه با «علی راضی»[۲]
درباره
[ویرایش]- «پرچم: «پرچم فرانسه از رنگهای آبی، سفید و قرمز تشکیلشده و تنها تفاوت آنها با پرچم هلند این است که در پرچم فرانسه رنگهای مذکور به صورت نوارهای عمودی قرار میگیرند نه افقی. رنگهای موجود در پرچم فرانسه از رنگ کلاههایی گرفته شده که در جریان انقلاب فرانسه مورد استفاده بود. این رنگها در سال ۱۷۸۹ پذیرفته شد و در سال ۱۷۹۰ در پرچم فرانسه بهکار رفتند.
لازم به یادآوری است که این پرچم جایگزین پرچم سلطنتی فرانسه شد و سمبل انقلاب و حقوق بشر به شمار میآید. در سال ۱۷۹۴م فرمانی رسمی منتشر شد که بر اساس آن اعلام گردید که پرچم فرانسه باید طوری ساخته شود که مربع باشد نه مستطیل. اما به خاطر بهتر دیده شدن پرچمهای مستطیل در دریاها، دریانوردان از پرچم مستطیل استفاده میکنند ولی پرچم رسمی کشور به شکل مربع است.
در سال ۱۹۴۶م نیز مربع بودن پرچم فرانسه مجدداً مورد تأکید قرار گرفت. در جریان جنگ دوم جهانی، کشتیهای فرانسوی که در خدمت نیروهای فرانسهٔ آزاد بودند از پرچم آبی و سفیدی استفاده میکردند که در زمینهٔ سفید آن علامت صلیبی به نام صلیب لورِن نقش شده بود.»- رسول خیراندیش در اثرش چاپ ۱۳۷۰/ ۱۹۹۱م[۳]
منابع
[ویرایش]- ↑ http://www.euronews.com/2016/06/24/merkel-and-hollande-deeply-regret-britain-s-vote-to-leave-the-eu/
- ↑ «گفتگو: بسیار سفر باید تا پخته شود خامی». وبسایت رسمی خانه فیلم مخملباف، ۹ فوریه ۲۰۰۳. بایگانیشده از نسخهٔ اصلی در ۶ ژوئن ۲۰۲۲.
- ↑ خیراندیش، رسول و سیاوش شایان. ریشهیابی نام و پرچم کشورها. انتشارات کویر، تابستان ۱۳۷۰. ص۱۵۹.