پرش به محتوا

دوازده گام به سوی زندگانی با مهربانی

از ویکی‌گفتاورد

کتاب دوازده گام به سوی زندگانی با مهربانی از تألیفات کارن آرمسترانگ نویسنده و محقق انگلیسی تألیفات شده‌است.[۱]

گفتاوردها

[ویرایش]
  • هنگامی که متوجه شویم علت اصلی درد و رنج در درون خودمان است، انگیزه پیدا می‌کنیم تا آن را تغییر دهیم. ما متوجه خواهیم شد که اگر به جای خشم و پریشانی با خود در صلح و صفا باشیم، خوشحال‌تر خواهیم بود. … به جای آنکه نگران آنچه فردا رخ خواهد داد باشیم یا حسرت بخوریم که ای کاش در موقعیت هفتهٔ گذشته بودیم، باید یاد بگیریم که چگونه در زمان حال زندگی کنیم و همین لحظه از عمرمان را به بهترین شیوهٔ ممکن بگذرانیم. به جای آنکه اجازه دهیم خاطره‌ای از گذشته همچون ابر تاریکی، حالت روانی کنونی‌مان را بپوشاند، باید یاد بگیریم، از خوشی‌های کوچک و ساده که در دسترسمان است لذت ببریم. … اما این هدف نهایی نیست.
  • هنگام عمل به جنبه‌های گوناگون عشق غیرقابل سنجش، بالاخره از نمادهای بی‌شمار خودخواهی آگاهی خواهیم یافت. نمادهایی که ما را از تمایل به رفتار محبت‌آمیز و دوستانه بازمی‌دارد و افکاری مانند محبت به دشمن را مورد تمسخر قرار می‌دهد. این گونه وسوسه‌ها مانع می‌شوند دریابیم که «من» نه وجودی استثنایی هستم و نه از مشکلات زندگی مصون می‌باشم. هدف از ذهن‌آگاهی – یکی از طیف‌های رفتاری که بودا را به سوی روشنایی و بصیرت رهنمون کرد – آنست که با توجه به شیوهٔ کارکرد ذهنمان بتوانیم خود را از بروزات ناشایست ایگو دور نگهداریم.
  • همان‌طور که با رفتن به یک باشگاه ورزشی و انجام تمرین‌های لازم می‌توانید سلامت جسمانی‌تان را بهبود بخشید، می‌توانید روی فرایند عملکرد ذهنی‌تان کار کنید.
  • ذهن‌آگاهی، در واقع نوعی مدیتیشن است که به طور طبیعی و همزمان با انجام امور عادی روزمره انجام می‌دهیم. این فرایند به ما امکان می‌دهد که کنترل بیشتری روی ذهنمان داشته باشیم و بتوانیم از وسوسه‌های دیرینه اجتناب کرده و آنها را با روش‌های رفتاری پسندیده جایگزین نماییم.
  • درست همانگونه که یک موسیقیدان می‌بایست یاد بگیرد که چگونه وسیلهٔ موسیقی‌اش را کوک کند، یا یک سوارکار باید بداند چگونه اسب خود را تعلیم دهد، ما هم باید بیاموزیم که چگونه انرژی ذهنی‌مان را به نحو سازنده‌تر و با محبت و مهربانی بیشتر به کار ببریم.
  • منظور از ذهن‌آگاهی آن نیست که دچار وسواس، احتیاط یا احساس گناه مفرط بشویم، حتی منظورمان آن نیست که به شیوه‌ای تهاجمی با احساسات منفی و ناپسندی که از ذهنمان می‌گذرد برخورد نماییم. منظور از ذهن‌آگاهی آنست که ما را کمک نماید تا بتوانیم آنها را به شیوه‌ای ابتکاری در مسیر مناسبی بیندازیم.

منابع

[ویرایش]
  • دوازده گام به سوی زندگانی با مهربانی، کارن آمسترانگ، مترجم محمود دانایی.