جورج ریتزر
ظاهر
جورج ریتزر (به انگلیسی: George Ritzer) (متولد ۱۹۴۰، نیویورک) جامعهشناس آمریکایی است. پژوهشهای او عمدتاً در حوزه الگوهای مصرف، جهانی شدن، فرانظریه و نظریه اجتماعی پستمدرن است. او استاد دانشگاه مریلند است. اصطلاح مک دونالدیزاسیون از اوست.
گفتاوردها
[ویرایش]- «در قضیهٔ مکدونالیزهشدن، تنها بر عقلانیت صوری و این واقعیت تأکید میشود که رستورانهای ارائه غذای سریع، انگارهٔ معاصری از عقلانیت صوری را نشان میدهند. میتوان چنین استدلال کرد که الگوی نظام عقلانیت صوری در روزگار وبر، دیوانسالاری بود، حال آن که امروزه رستورانهای غذای سریع انگارهٔ حتی بهتری از این عقلانیت را بازمینمایند. دیوانسالاری هنوز در کار است، اما این نوع رستورانها این گونه عقلانیت را بهتر نشان میدهند. این واقعیت بر این قضیه دلالت میکند که امروزه نه تنها عقلانیت صوری در کار است، بلکه جهان نوینی که این نوع عقلانیت عنصر اصلی آن است، نیز هنوز وجود دارد.»
- مکدونالیزهشدن جامعه ۱۹۹۳[۱]
- «دین هم در طول تاریخ و هم در عصر حاضر، یکی از مهمترین نیروهای جهانی سازی بوده و هست. مسیحیت، اسلام، آیین بودا، یهودیت و ادیان دیگر امروز جهانی شدهاند و تأثیر گستردهای روی جهان داشتهاند.» [۲]
منابع
[ویرایش]- ↑ به نقل از جورج ریتزر، نظریهٔ جامعهشناسی در دوران معاصر، ترجمهٔ محسن ثلاثی، تهران: انتشارات علمی، ۱۳۸۰، صفحهٔ ۷۸۱.
- ↑ «نقش آمریکا در عرصه جهانی کمتر میشود». خبرگزاری مهر. ۱۱ بهمن ۱. بازبینیشده در ۳۰-۰۱-۲۰۱۷.
این یک نوشتار ناتمام است. با گسترش آن به ویکیگفتاورد کمک کنید. |