بهروز به‌نژاد

از ویکی‌گفتاورد

بهروز به‌نژاد (۲۶ مه ۱۹۴۹) (۵ خرداد ۱۳۲۸) بازیگر ایرانی است. زادهٔ تهران، دانش‌آموختهٔ دانشکدهٔ هنرهای دراماتیک؛ از سال ۱۹۷۰م/۱۳۴۹ش به تئاتر، از ۱۹۷۱م/ ۱۳۵۰ش به سینما و از ۱۹۷۴م/ ۱۳۵۳ش به تلویزیون درآمد و نقش‌های بسیاری آفرید.[۱]

گفتاوردها[ویرایش]

  • من از اول هنرپیشه آماتوری نبودم و از آغاز خودم را در کارهای حرفه‌ای انداختم و پیش رفتی که داشتم به خاطر روشی بود که انتخاب کرده بودم ولی واقعاً نمی‌دانم تحصیلات دانشگاهی غیر از آشنایی با کتاب‌های تئاتری و تاریخ تئاتر و شاید تکنیک، چیز دیگری می‌تواند به انسان بدهد؟ آیا اصولاً تحصیلات تاتری به یک هنرپیشه چقدر کمک می‌کند؟!
  • من سعی می‌کنم از هر تماس و برخوردی که با افراد مختلف دارم استفاده ببرم و یاد بگیرم بعد این حس، یعنی آنچه را که یادگرفته‌ام، مرور می‌کنم و آن را به ذهن می‌سپارم و اگر بتوانم این توجه را پربارتر و پربارتر کنم شاید بیست سال بعد بتوانم از زندگی یک بچه گرفته تا پیرمرد را در سنین مختلف با حالات مختلف و طرز فکرهای مختلف برای تماشاگر تئاتر بازگو کنم.
  • من دلم می‌خواهد همیشه جستجوگر باقی بمانم و هرگز احساس نکنم دیگر احتیاجی به فراگیری ندارم چون آن روز روز بدبختی یک هنرمند است. من هرگز نمی‌خواهم خودم را مقایسه کنم چون معیار بازیگری را هر هنرپیشه‌ای برای خودش می‌داند که چیست.
  • هر کس در زندگی یک دوره سرگردانی دارد، شاید همه ما هم داشتیم که نمی‌دانستیم واقعاً چه می‌خواهیم ولی روزی می‌رسد که تکلیف آدم روشن می‌شود و کارش را انتخاب می‌کند.
  • خیلی‌ها نمی‌دانند چرا تئاتر را انتخاب کرده‌اند چون این کار را شروع کرده‌اند ادامه‌اش می‌دهند و اینها هستند که نمی‌دانند دوستی و اتحاد در این کار یعنی چه. من کوچکتر از آنم که در مقابل هنرمندان جبهه بگیرم، فقط به عنوان آدمی که در این راه زحمت می‌کشم و باین کار عشق می‌ورزم می‌گویم: بیایید با هم دوست باشیم تا کارمان را بهتر ارائه دهیم. رقابت بکنید ولی معنی رقابت دشمنی نیست. دو رقیب می‌توانند با هم دوست باشند، چرا اینقدر در حرفه ما آدمها از هم دورند؟
    • مصاحبهٔ شهلا لطیفی در سال۱۹۷۳م/ ۱۳۵۲ش، مجلهٔ تماشا (تلویزیون ملی ایران)[۲]

نوشتارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. امید، جمال. فرهنگ سینمای ایران. تهران: نگاه، ۱۳۷۷ش-۱۹۹۸م. ۸۰. شابک ‎۹۶۴۶۱۷۴۸۹۲. 
  2. «آشنایی با دو بازیگر هنرمند: فرزانه تأئیدی - بهروز به‌نژآد». farzanehtaidi.uk، ۱۲ نوامبر ۲۰۰۶. 

پیوند به بیرون[ویرایش]

ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ