بهرام شیردل
ظاهر
بهرام شیردل (متولد ۱۳۳۰) معمار برجستهٔ ایرانی است.
گفتاوردها
[ویرایش]- «اگر آدمی ۲۰ سال از سرزمین و کشور خودش دور باشد و بعد بازگردد، مثل یک آدم خارجی است، چون در عرض این مدت، بسیاری چیزها در این سرزمین عوض شده و از سوی دیگر، خود او هم عوض شدهاست.»[۱]
- «امروز چین و تا حدودی هند دارند سعی میکنند از زیر بار غربزدگی بیرون بیایند، اما ایران ۱۲۰ سال است که میخواهد توسعهیافته شود و از زیر بار غرب بیرون بیاید.»[۲]
- «در یک تنهایی حرفهای کامل دارم معماری ایران را جلو میبرم.»[۳]
- «اگرچه معماری کشور سازمانی ندارد! باید اینطور بگویم من لیدر معماری ایران هستم اما در سایه.»[۴]
دربارهٔ او
[ویرایش]- «او جهانی از ایده هاست که برای هر معماری حتی اگر اندک زمانی در دفتر او کار کرده باشد برای همیشه به کار آمدهاست. ادراک مدرن برای بهرام شیردل نه امری عارضی بلکه شناختی درونی و بنیادی است. از همین رو است که او به عنوان یک معمار مطلقاً مدرن حساسیت و شناختی گسترده نسبت به معنای معماری در سابقه کهن سرزمینش دارد. تمام پیچیدگی اندیشه و رفتار بهرام در سادگی او نهفتهاست.»
- بهرام دبیری، روزنامه شرق[۵]
- «آنچه بهرام شیردل را همواره به شخصی مطرح در معماری معاصر ایران تبدیل کرده، فقط اکتفای او به طراحی معماری نبودهاست. مراوداتش با فیلسوفان و دیگر دیسیپلینهای وابسته به معماری و مطالعات بینارشته ای او در جامعه معماری سر به لاک خود فرو کرده، امری متفاوت است. او همواره با همین برتری به موضوع معماری، از بالا نگریسته و به اندیشههای جامع و استراتژیک رجوع میکند.»
- بهزاد اتابکی، روزنامهٔ شرق[۶]
منابع
[ویرایش]- ↑ «من لیدر معماری ایران هستم اما در سایه!». روزنامه شرق، ۱۳ مهر ۱۳۹۲. بازبینیشده در ۲۹ خرداد ۱۳۹۵.
- ↑ «من لیدر معماری ایران هستم اما در سایه!». روزنامه شرق، ۱۳ مهر ۱۳۹۲. بازبینیشده در ۲۹ خرداد ۱۳۹۵.
- ↑ «من لیدر معماری ایران هستم اما در سایه!». روزنامه شرق، ۱۳ مهر ۱۳۹۲. بازبینیشده در ۲۹ خرداد ۱۳۹۵.
- ↑ «من لیدر معماری ایران هستم اما در سایه!». روزنامه شرق، ۱۳ مهر ۱۳۹۲.
- ↑ «بهرام دبیری در مراسم تجلیل از بهرام شیردل: شهرها جولانگاه ساختمانهای بیهویت است». روزنامه شرق، ۱۳ مهر ۱۳۹۲. بازبینیشده در ۲۸ تیر ۱۳۹۷.
- ↑ اتابکی، بهزاد. «ونیز، سوریه، بهرام شیردل». روزنامه شرق، ۱۲ تیر ۱۳۹۵. بازبینیشده در ۵ نوامبر ۲۰۱۷.