پرش به محتوا

بحث رده:امامان جمعه ایرانی

محتوای صفحه در زبان‌های دیگر پشتیبانی نمی‌شود
افزودن مبحث
از ویکی‌گفتاورد
@فرهنگ2016 این رده هم به نظر من مانند رده:برگزیدگان همایش چهره‌های ماندگار است؛ همیشه نیاز به به‌روزرسانی دارد، جدا از نظریات حاشیه‌ای. در واقع، این رده همان اعضای مجلس خبرگان رهبری است. اگر هم به نظرتان حذف نباید بشود، آن را به رده:خطیبان ایرانی انتقال دهید؛ Khatib می‌تواند شغلی دینی در نظر گرفته شود و شمولیت‌ آن هم فراتر از نظام سیاسی کنونی است. --Ruwaym (بحث) ‏۹ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۱۷ (UTC)
@Ruwaym سلام. راستش من این رده را شبیه برگزیدگان همایش های ماندگار نمی بینم. برداشت خودم این است که این رده افراد را بر پایه پیشه و مکان رده بندی می کند. بنظرم با توجه به اینکه ما در ویکیگفتاورد رده تخصصی افراد داریم من شخصا دلیل کافی برای حذف این رده نمی بینم. امامان جمعه روی چه حسابی حاشیه ای است؟ چنین پیشه ای حتی به شکل رسمی و تشکیلاتی وجود دارد و حداقل از گذشته در ایران رایج بوده است و من متوجه حاشیه ای بودنش نمی شوم. باز هم چون امام جمعه یک پیشه است و عضویت در مجلس خبرگان پیشه دیگر، بنظرم ساختن رده بر پایه هر پیشه مشکلی از نظر روال این نوع رده بندی ها ندارد. خطیب البته در فارسی کاربردش گسترده تر است اما امام جمعه در ایران کنونی یک پیشه رسمی است و چون مربوط به رده بر پایه مکان یعنی ایران است بنظرم باید بطور دقیق بر همین عنوان رسمی اش باشد. مثلا برای دیگر فرقه های اسلامی در دیگر مکانها از مصر تا عربستان می توان رده دقیقی بر اساس خطیب ساخت. نیاز نیست در رده بندی پیشه افراد همه را به یک شکل ساخت و هر چقدر پیشه و مکان جزئی تر می شود رده هم باید بر اساس آن جزئی تر و دقیق تر باشد. فرهنگ2016 (بحث) ‏۹ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۱۶ (UTC)
@فرهنگ2016 مشکل همین جزئی بودنش است، آن قدر جزئی شده که به درد ویکی‌گفتاورد نمی‌خورد. به روز رسانی‌ نمی‌شود، خیلی دقیق است و ممکن است دهه‌ها بگذرد و فردی به آن اضافه نشود، یک ردۀ کلّی می‌توان داشت که همۀ امامان جمعه ایرانی را از گذشته تا کنون در آن گرد آورد، یعنی رده:خطیبان ایرانی. دوم آنکه افراد این رده همان اعضای مجلس خبرگان رهبری‌اند؛ امامان جمعه در شهرهای بزرگ عمومًا همان اعضای آن مجلس‌اند، در شهرهای کوچک، البته کم پیش می‌آید که امام جمعه‌اش سرشناس باشد. سوم آنکه، امام جمعه بودن شغل/ پیشه نیست، منصب رسمی است (سابقًا عرفی بوده). شغل یک امام جمعه، «خطیب» بودن است. و در ویکی‌گفتاورد معمولًا شغل‌ها مهم‌تر از منصب‌ها هستند. Ruwaym (بحث) ‏۹ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۱۳ (UTC)
@Ruwaym حقیقتش بهتر بود درباره اصل رده این موضوعات را در ویکی پدیا مطرح می کردید که مشارکت بیشتر است با این حال پیشنهاد من این است که برای این دست اختلافات در {{اعلانات ویکی‌گفتاورد}} درخواست مشارکت در بحث کنید تا کاربران فعال اجتماع هم مشارکت کنند تا ببینیم نظر دیگر کاربران چیست. فرهنگ2016 (بحث) ‏۹ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۵۳ (UTC)
@فرهنگ2016 وجود این رده برای ویکی‌پدیا مشکلی ندارد و آنجا لازم است؛ اما اینجا نه. فکر نمی‌کنم که نیاز به نظرخواهی باشد، چرا که با وجود کاربران کم، امکانش هست که کاربران ویکی‌پدیا در آن شرکت کنند و نظریات حاشیه‌ای بیشتر شود. من فقط خواستم به شما یادآوری کنم که این رده به شغل خاصی اشاره نمی‌کند و چندان مناسب ویکی‌گفتاورد نیست.
از گشتن تو ویکی‌گفتاورد انگلیسی هم چیز عاید من نشد، نهایتش رده‌های مربوط به منصب‌های سیاسی مثل Mayors یا آکادمیک Fellows of the British Academy را دیدم؛ از همه جالب‌تر Category:Shia Imams from Iran با زیرردۀ Mahmoud Ahmadinejad!
می‌توانید فعلًا این رده را به «امامان جمعه ایرانی» منتقل کنید، دست کم شامل‌تر باشد؛ تهران شهر مقدسی نیست. Ruwaym (بحث) ‏۱۰ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۴۳ (UTC)
@Ruwaym بالاخره باید یک اجماعی باشد تا ما رده ای را که شرایط مشخصی برای حذف ندارد را حذف کنیم. حقیقتش من با شیوه استدلال شما موافق نیستم. امامان جمعه در وپ فارسی رده دارد. از نظر کاربرد هم که چه رسمی در حکومت ایران و چه عرفی در گذشته منصب و پیشه امام جمعه وجود داشته و در منابع فارسی به اشخاص مختلفی نسبت داده شده است. همین دلایل برای من کافی است که حذف این رده صحیح نیست. پس بین من و شما می ماند مشارکت بیشتر کاربران و بحث بیشتر که اجماع شود وجود این رده برای وگ فارسی ضرورتی ندارد. حالا یک استدلالی هم شما کرده اید که تهران شهر مقدسی نیست و من متوجه این استدلال نمی شوم چون مگر برای ساختن رده ما معیاری به اسم مقدسات داریم؟ تهران هم مثل بقیه مکانها یک مکان است برای تعیین رده بر پایه مکان. با این حال چون فعلا می توان همه را در مکان کلی تر مثل ایران قرار داد آنرا منتقل می کنم اما برای تغییر عنوان رده یا حذف رده باید مشارکت و بحث بیشتری باشد تا اجماع را مشخص کند. فرهنگ2016 (بحث) ‏۱۱ مه ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۴۵ (UTC)
خب، هم‌اکنون ما داریم همین کار را انجام می‌دهیم، در حال گفتگو و بحث هستیم؛ کافی است چند کاربر فعال را هم پینگ کنید، نیاز نیست مثل ویکی‌پدیاها نظرخواهی و اجماع و بحث‌های بی‌پایان راه بندازیم که معمولا نظریات‌ حاشیه‌ای زیاد می‌شود. اجماع لزومًا صفحۀ جداگانه و بحث‌های فراوان لازم ندارد.
اینکه تهران شهر مقدسی نیست در جواب آن اشارۀ شما به دیگر کشورهای اسلامی بود؛ والّا خطبه‌های جمعه و امامان جمعه شهرهای مقدس، مهم‌اند؛ حالا پایتخت‌های کشورهای اسلامی هم همینطور، مشکلی در اصل رده نیست. من دربارۀ «امامان جمعه» بحث نمی‌کنم، موضوع من این است: آیا برای ویکی‌گفتاورد لازم است چنین رده‌ای برپایۀ منصبی جزئی داشته باشیم یا نه؟
تمام حرف من این است که این رده دربارۀ یک منصب است نه شغل. و بسیار هم جزئی است؛ به همین دو دلیل چندان مناسب ویکی‌گفتاورد نیست. Ruwaym (بحث) ‏۱۱ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۵۲ (UTC)
«رده:امامان جمعه ایرانی» بهتر است. سپاس. Ruwaym (بحث) ‏۱۱ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۵۴ (UTC)
با پینگ کردن کاربران وسط بحث ها موافق نیستم مگر اینکه دو طرف بحث توافق داشته باشند کاربر سومی وارد بحث شود. اما اگر شما در اعلانات اعلام کنید حداقل بحث تبدیل به نظرخواهی می شود و کاربران علاقه مند می توانند مشارکت کنند. فعلا مشخص است که من و شما برای حذف یا تغییرنام رده توافق نداریم. فرهنگ2016 (بحث) ‏۱۲ مه ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۳۷ (UTC)
@فرهنگ2016 همین نام کنونی مناسب است، بر سر همین توافق داریم. برای بحث ممنونم. Ruwaym (بحث) ‏۱۲ مه ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۰۸ (UTC)

آغاز یک گفتگو دربارهٔ رده:امامان جمعه ایرانی

آغاز گفتگو