پرش به محتوا

الیزابت رودینسکو

از ویکی‌گفتاورد

الیزابت رودینسکو (رومانیایی: Rudinescu؛ زادهٔ ۱۰ سپتامبر ۱۹۴۴) یک دانشمند در زمینه روان‌کاوی اهل فرانسه است.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • «وقتی من عضو حزب کمونیست فرانسه شدم، فرایند استالین زدایی از قبل شروع شده بود. برای مثال لویی آراگون پیش تر از درون حزب نقدی همه‌جانبه را آغاز کرده بود و بااین حال عضو حزب مانده بود - درست شبیه آلتوسر. اهمیت حزب کمونیست برای من به میراث انقلاب اکتبر، جبهه مردمی، انقلاب فرانسه و تمام رخدادهای تاریخی ای برمی‌گشت که برایم عزیز بودند.»
  • «تفکر هرچه قوی تر باشد، جزمیات بیشتری تولید می‌کند و باید هرچه بیشتر این جزمیات را به نقد کشید.»
  • «ریدا می‌گفت بهترین راه وفادارماندن به یک میراث خیانت به آن است. من همیشه احساس می‌کنم که یک خائن ام و همیشه یک خائن خواهم ماند. اصلاقبول نمی‌کنم که کسی جزمیات تحویلم دهد، به خصوص جزمیات لکانی.»
  • «نسل من به پرسش‌های مربوط به رهایی فردی توجه زیادی داشت؛ به همین دلیل بود که پرسش همجنس‌گرایی واجد اهمیت بسیار زیادی بود. این مسئله به ما کمک می‌کرد تا به خانواده و نحوه تکامل و شکل گیری‌اش بیندیشیم.»
  • «تظاهراتی که علیه ازدواج برابر می‌شود و تمامی شرکت کنندگان سلطنت‌طلب آن و شعارهای بعضاً نژادپرستانه‌شان هیچ شباهتی به تظاهرات مه ۶۸ ندارد. هیچ وقت ندیده بودم که در تظاهرات، کودکان در کالسکه بچه پرچم‌هایی را در دست داشته باشند. از خودم می‌پرسم وقتی این بچه‌ها بزرگ شوند و متوجه شوند که این چنین آلت دست عده‌ای دیگر قرار گرفته‌اند، چه فکری خواهند کرد.»
  • «سر و کارداشتن با تاریخ باعث می‌شود آدم معقول و منطقی تر بشود، اما آن آتشی که از مه ۶۸ در سینه‌ام شعله کشیده هنوز نمرده است.»
  • «وقتی جنبشی به یکباره آغاز می‌شود، به نظرم همگی باید در آن رخداد مشارکت کنیم. ما در عصر سرمایه داری افسارگسیخته‌ای زندگی می‌کنیم که کارش به جنون کشیده و تنها افق آن اعداد و ارقام است. باید زندگی سیاسی را از نو سیاسی کنیم و مدام در مورد اقتصاد حرف نزنیم؛ اقتصاد که تنها عامل تأثیرگذار نیست.»
  • «حالم از اصطلاحات متخصصان به هم می‌خورد، اصطلاحاتی که حالاهمه جا تثبیت شده است.»

منابع

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ ۱٫۳ ۱٫۴ ۱٫۵ ۱٫۶ ۱٫۷ «تفکر ۶۸ و میراث آن: گفت وگوی الیزابت رودینسکو و مارسل گوشه دربارهٔ نسبت امروز با دهه ۱۹۶۰»، ترجمهٔ نیما پرژام و محسن ملکی، برگرفته از سایت ورسو، روزنامه شرق، شمارهٔ ۲۶۱۱، ۳۰ خرداد ۱۳۹۵، صفحهٔ ۱۰.