پرش به محتوا

اسفندیار شهیدی

از ویکی‌گفتاورد

اسفندیار شهیدی (۱۹۴۵م) (۱۳۲۴ش) فیلمبردار ایرانی است. زادهٔ تهران، دانش‌آموختهٔ رشتهٔ مهندسی طراحی از دانشکدهٔ علم و صعنت و رشتهٔ فیلمبرداری از کالج ملی فیلم لندن؛ از سال ۱۹۷۹م/ ۱۳۵۸ش به عنوان مسئول بخش فیلم در دانشکدهٔ صدا و سیما حرفهٔ سینمایی خود را آغاز کرد. به شکل حرفه‌ای از سال ۱۹۸۶م/ ۱۳۶۵ش به فیلمبرداری روی آورد.[۱]

گفتاوردها

[ویرایش]
  • … رسیدیم به جایی که میدان مین بود و قرار بود رزمنده‌ها از این میدان عبور کنند؛ اما راه را گم کرده بودند و هرچه گشتند پیدا نکردند. بعد دیدم یکی‌شان رفت پای درخت ایستاد و گفت الله اکبر و خوابید زمین! یکی دیگر هم از آن راه رفت و گفت الله اکبر و یک مین دیگر زیرش منفجر شد، بعد نفر سوم و چهارم … فهمیدم این‌ها دارند روی این مین‌ها پل می‌زنند. باور نمی‌کردم که واقعاً این اتفاق بیفتد. آخر سر فرمانده گفت: شما نمی‌آیید؟ گفتم: از کجا بیایم؟ گفت: از روی این‌ها! و تردید مرا که دید، گفت: هر طور میل داری… و شروع کرد به رفتن. من دیدم در این شب تاریک تنها مانده‌ام. از ترس روی آنها راه رفتم و … از آن شب به بعد نگاه من به جنگ به شدت عوض شد.
    • ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱/ ۲۶ دی ۱۳۹۹؛ برنامه «خارج از کادر»، شبکهٔ «آی فیلم»[۲]
  • کارگردانی که بگوید من می‌خواهم فلان حرف را در فیلمم بگویم، باید پروانه او را باطل کرد! کارگردان باید بگوید می‌خواهم فلان مطلب یا موضوع را نشان بدهم… دیالوگ‌ها به‌طور متوالی پشت‌سرهم می‌آیند و می‌روند و هر کسی هرچه می‌خواهد می‌گوید… پر است از صحنه‌هایی که تکراری‌اند و چیزی به مخاطب اضافه نمی‌کند.
    • ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱/ ۱۰ دی ۱۴۰۰؛ چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر[۳]

منابع

[ویرایش]
  1. امید، جمال. فرهنگ سینمای ایران. تهران: نگاه، ۱۳۷۷ش-۱۹۹۸م. ۲۶۳. شابک ‎۹۶۴۶۱۷۴۸۹۲. 
  2. «شورانگیزترین کارم «پس از باران» بود/ عبور از روی جنازه شهدا دیدم را به جنگ تغییر داد/ رمز و راز موفقیت «روایت فتح»». خبرگزاری برنا، ۲۶ دی ۱۳۹۹. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۳ دسامبر ۲۰۲۱. 
  3. «اسفندیار شهیدی: فیلمسازی را از بیان بصری دور نکنیم». خبرگزاری پانا، ۱۰ دی ۱۴۰۰. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۱۷ مه ۲۰۲۲. 

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ