آذرمیدخت صفوی

از ویکی‌گفتاورد
شما می‌توانید در موضوعاتی مانند طب، جغرافیا، زمین‌شناسی، فلسفه، عرفان، زبان‌شناسی و... که حتی فکرش را نمی‌کنید، کتابی در هند به زبان فارسی پیدا کنید.

آذرمیدخت صفوی بنیانگذار و رئیس مرکز تحقیقات زبان فارسی هند، استاد دانشگاه علیگر و رئیس انجمن استادان زبان فارسی هند است.

گفتاوردها[ویرایش]

  • «زبان فارسی، با هند ارتباط مخصوص و ویژه‌ای دارد. چون از صدها سال قبل، ایران و هند دو همسایه به لحاظ فرهنگ و تمدن بودند و روابط فرهنگی و زبانی و ادبی و فکری و عرفانی با هم داشتند، پس وقتی که غزنوی‌ها به هند آمدند و سپس دوره شاهان گورکانی در هند آغاز شد و همزمان سلطنت صفویان در ایران شکل گرفت و در دوره نادرشاه افشار، به هند هجرت کردند، دوران زرین و طلایی فارسی در هند بود. چراکه شاهان گورکانی به زبان و ادب و شعر فارسی خیلی علاقه داشتند.»
    • مصاحبه با روزنامه ایران، ۱۳۹۴[۱]
  • «زبان فارسی، نه فقط زبان علمی و ادبی برای ۸۰۰ سال بود و بعد به زبان اداری هند هم تبدیل شد، بلکه زبان مردم عامی هم شد. چون صوفی‌ها که به هند آمدند، خانقاه هایشان به مدرسه‌هایی برای ترویج و اشاعه زبان فارسی، تقریباً در تمام موضوعات بدل شدند. شما می‌توانید در موضوعاتی مانند طب، جغرافیا، زمین‌شناسی، فلسفه، عرفان، زبان‌شناسی و... که حتی فکرش را نمی‌کنید، کتابی در هند به زبان فارسی پیدا کنید.»
    • مصاحبه با روزنامه ایران، ۱۳۹۴[۱]

منابع[ویرایش]

ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ حمیدرضا محمدی، «آذرمیدخت صفوی؛ رئیس مرکز تحقیقات فارسی هند در گفت و گو با ایران:زبان فارسی، بخشی از هویت زبانی مردم هند است»، روزنامه ایران، شمارهٔ ۶۰۸۳، ۳۰ آبان ۱۳۹۴، صفحهٔ ۷.