پرش به محتوا

ماهواره امید

از ویکی‌گفتاورد

ماهوارهٔ اُمید، نخستین ماهواره ساخت کشور ایران است که بنا به ادعای مقامات جمهوری اسلامی تمام تجهیزاتش در سازمان فضایی ایران طراحی و تولید شده‌است.[۱][۲]ساخت ماهواره تحقیقاتی «امید» از ۱۵ اسفند ۱۳۸۴ آغاز گردید و طی ۲ سال آماده انجام تست‌های مشترک شد.[۳] با ساخت این ماهواره، ایران نهمین کشوری در دنیا است که توانمندی ارسال ماهواره به فضا را پیدا کرد.[۴]

ماهواره «امید» بامداد ۳ فوریه ۲۰۰۹ میلادی (۱۵ بهمن ۱۳۸۷) و در سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ در مدار فضا قرار گرفت.[۵]

دارای منبع

[ویرایش]
  • «بسمه تعالی
جناب آقای دکتر احمدی‌نژاد
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
از تلاش مدیران و دانشمندان ارجمندی که این اقدام شایسته به همت و کوشش آنان ممکن گشت صمیمانه تشکر و قدردانی می‌کنم. این نشانه دیگری است بر درستی امیدهای صادقی که انقلاب شکوهمند ملت ایران در دلها پدیدآورده است. خداوند همه شما را محفوظ و مؤید بدارد.
والسّلام علیکم
سیّدعلی خامنه‌ای
پانزدهم بهمن ماه ۱۳۸۷»
    • منبع:[۶]
    • در پاسخ به نامه رئیس جمهور دربارهٔ موفقیت دانشمندان ایرانی در پرتاب ماهواره ملی امید به فضا.
  • «ولی اجازه بدهید آنچه را من از این مراسم برداشت کردم و برایم مهم بود، خدمت‌تان عرض کنم؛ مهم‌تر از ساخت ماهواره که دارای پیچیدگی‌های زیادی است و دستگاه پرتاب‌کنندهٔ آن نیز که پیچیدگی‌های زیادی دارد و ساخت آن از ویژگی‌های ممتازی برخوردار است، اما آنچه برای من جالب‌تر از این‌ها بود، مشاهدهٔ نشاط و خودباوری و بالندگی نسل جوان این سرزمین است. این متخصصان جوان با اعتماد به نفس مثال‌زدنی که ناشی از شناخت و ایمان به خدای متعال و پایبندی به آرمان‌های انقلاب اسلامی است، برای ما سرمایه‌اند؛ این‌ها بالاترین سرمایهٔ یک ملت هستند و با این سرمایه‌ها همهٔ قله‌ها و هدف‌ها فراروی پای ملت ماست و من از این بابت خدا را شکر می‌کنم، خدا را شکر می‌کنم که امروز ده‌ها، صدها و هزاران متخصص جوان و مؤمن با نگاه الهی، انسانی و آرمانی در این صحنه‌های پیچیده حضور پیدا کرده و کارهای ممتازی انجام داده‌اند و پیشتاز و خط شکن هستند و این‌ها یعنی ما آیندهٔ زیبا و درخشانی را پیش‌روی خود داریم و این آیندهٔ زیبا و درخشان نه فقط برای ملت ما بلکه برای تمام بشریت است. من صمیمانه از تمام دست‌اندرکاران و وزارتخانه‌های گوناگون به‌ویژه وزارت دفاع، کارگروه‌های تخصصی تشکیل شده در این ارتباط، وزارت ارتباطات و ستاد کل نیروهای مسلح و آقای فیروزآبادی تشکر و قدردانی می‌کنم.»
    • منبع:[۷]
    • سخنان احمدی‌نژاد در این رابطه.
  • «ما باید حضور فعالی در فضا داشته باشیم. ما امروز شاهدیم که ایران اولین گام خود را در فضا به محکمی، با دقت و هوشیاری برداشته است.»
    • منبع:[۸]
    • سخنان احمدی‌نژاد در این رابطه.
  • «بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آیت الله خامنه‌ای (مدظلّه‌العالی)
رهبر عزیز انقلاب اسلامی
سلام علیکم
در ایام بزرگداشت دهه فجر و در آستانه دهه چهارم انقلاب اسلامی، دهه پیشرفت و عدالت با کمال افتخار به عرض می‌رسانم که فرزندان انقلابی شما در صنعت هوا و فضا پس از یک دوره تلاش مستمر و شبانه‌روزی موفق به ساخت پرتابگر، ماهواره و ایستگاه‌های زمینی کنترل و مدیریت به صورت بومی شدند و در شب میلاد حضرت امام موسی کاظم (علیه السّلام) اولین ماهواره ساخت جمهوری اسلامی ایران در مدار قرار گرفت و پیام خداپرستی، عدالت، صلح و دوستی را به جهان مخابره کرد.
بدون تردید این اقدام سرآغاز جهش‌های بزرگ علمی و موجب ارتقاء تراز ملت ایران در سطح بین‌الملل و تقویت خودباوری جوانان و شکوفایی بیش از پیش استعدادهای الهی آنان و همچنین تقویت روحیه همه ملتهای آزاده جهان خواهد شد.
اینک ضمن عرض تبریک این موفقیت بزرگ به حضرت ولی عصر (عج)، حضرتعالی، و ملت بزرگ ایران، تقدیر و تشکر صمیمانه مجموعه دست اندرکاران را از حمایت‌ها و ارشادات امید بخش و راهگشای حضرتعالی به استحضار می‌رساند و امیدوار است که جوانان مؤمن و آرمانی را از عنایات و رهنمودهای خود برخوردار فرمایید.
از خداوند بزرگ سلامتی و عزت جنابعالی و پیشرفت روزافزون ملت ایران را مسئلت دارم.
محمود احمدی‌نژاد»
    • منابع:[۹][۱۰]
    • نامه رئیس جمهور دربارهٔ موفقیت دانشمندان ایرانی در پرتاب ماهواره ملی امید به فضا.

سایر مسئولین ایرانی

[ویرایش]
  • «دقت بالای ماهواره امید دور از انتظار بود.»

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ

منابع

[ویرایش]