لویی فردینان سلین

از ویکی‌گفتاورد
پرش به: ناوبری, جستجو
لویی فردینان سلین

لویی فردینان دتوش (۱۸۹۴ - ۱۹۶۱) با نام مستعار «سلین»، نویسندهٔ فرانسوی است.

فهرست مندرجات

[ویرایش] منبع‌دار

  • «...من همان طوری می‌نویسم که حرف می‌زنم، بدون هیچ شگرد و ادا اصولی...همهٔ تقلایی که می‌کنم برای این است که به همان زبانی بنویسم که با آن حرف می‌زنیم، چون‌که کاغذ کلام را بد ضبط می‌کند. همهٔ مسأله این است...رسیدن به عصارهٔ زبان... به نظر من این تنها شیوهٔ بیان حس و عاطفه است. چیزی که من می‌خواهم روایت‌گری نیست. انتقال احساس است.»
    • سلین، نامه به آندره روسو از مجموعهٔ رمان‌های سلین. جلد اول. پلیاد
  • «...من همان‌طوری می‌نویسم که حس می‌کنم...ازم خرده می‌گیرند که بددهنم، زبان بی‌ادبانه دارم. از بیرحمی و خشونت دائمی [کتاب‌هایم] انتقاد می‌کنند...چه کنم، این دنیا ذاتش را عوض کند، من هم سبکم را عوض می‌کنم...»
    • سلین، نامه به لئون دوده از مجموعهٔ رمان‌های سلین. جلد اول. پلیاد
  • «احساس و شور اگر با مقدار زیادی آنارشی همراه نباشد چندان ارزشی ندارد، نه به خاطر اصول، بلکه به این خاطر که در دنیای فاسدی زندگی می‌کنیم. متأسفانه همهٔ روشنایی مال جاهای ممنوع است.»
    • لویی فردینان سلین. دیوید هیمن. ترجمهٔ مهدی سحابی. نشر ماهی.

[ویرایش] درباره سلین

  • «آنچه که سلین ترسیم می‌کند واقعیت نیست، وهم و هذیانی است که واقعیت برمی‌انگیزد.»
    • آندره ژید، نوول روو فرانسز، شمارهٔ آوریل ۱۹۳۸

[ویرایش] جستارهای وابسته

[ویرایش] پیوند به بیرون

Wikipedia-logo-fa.png
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
ابزارهای شخصی

گویش‌ها
فضاهای نام
عملکردها
گشتن
پیوندهای ویکی‌گفتاورد
جعبه‌ابزار
زبان‌های دیگر