گتسبی بزرگ
ظاهر
گتسبی بزرگ(به انگلیسی: The Great Gatsby) رمانی از نویسنده آمریکایی اف. اسکات فیتزجرالد که برای اولین بار در ۱۰ آوریل ۱۹۲۵ منتشر گردید.
گفتاوردها
[ویرایش]- «بلافاصله از پرستار پرسیدم که پسره یا دختره. وقتی بهم گفت دختره سرم رو برگردوندم و زدم زیر گریه. گفتم خیلی خب، خوشحالم که دختره. امیدوارم که خُل باشه - واسه این که بهترین چیزی که یک دختر تو این دنیا می تونه باشه، همینه، یک خُلِ خوشگل.»[۱]
- «همیشه تماشای دوباره چیزهایی که آدم تمام قدرت تطابق خود را برای آنها مصرف کرده است کار غمگین کنندهای است.»
- «نمی تونم برات بگم وقتی فهمیدم دوستش دارم چقدر تعجب کردم. حتی مدتی امیدوار بودم ولم کنه، ولی این کار رو نکرد. چون اونم منو دوست داشت. فکر میکرد من خیلی چیز سرم می شه برای این که چیزهایی که من می دونستم با چیزهایی که اون می دونست تفاوت داشت … بله این وضع من بود، از نقشه هام دور افتاده بودم و هر دقیقه در این عشق فروتر و فروتر میرفتم، و یک دفعه متوجه شدم که هیچ چیز دیگری برام اهمیت نداره. وقتی صحبت کردن دربارهٔ کارهایی که آدم می خواد بکنه لذت بیشتری داره، پس فایده خود اون کارهای بزرگ چیه؟ "»
گفتگوها
[ویرایش]- در سالهایی که جوان تر و به ناچار آسیبپذیر تر بودم پدرم پندی به من داد که آن را تا به امروز در ذهن خود مزه مزه میکنم. وی گفت:
- " هر وقت دلت خواست عیب کسی رو بگیری، یادت باشه که تو این دنیا، همه مردم مزایای تو رو نداشته ن. "
- گفتم: " اگه من جای شما بودم، توقعاتم را از او بالا نمیبردم. گذشته رو نمی شه تکرار کرد. " با ناباوری فریاد کشید که " نمی شه تکرار کرد؟ البته که می شه! "
- مثل دیوانهها به اطراف خود نگریست، گویی گذشته در سایه خانه اش، همین دَمِ دست او، پنهان بود. " همه چیزها رو عیناً همان جور که قبلاً بودن درست میکنم. " و به نشان تصمیم خود سرش را تکان داد.
- " دی زی می بینه. "
- مقدار زیادی دربارهٔ گذشته صحبت کرد و من به این نتیجه رسیدم که میخواهد چیز از دست رفتهای را، مثلاً یک جور تصوری از خودش را که در کار عشق ورزی با دی زی گذاشته بود، دوباره به چنگ آورد. از آن تاریخ به بعد، زندگی اش مغشوش و بی نظم شده بود، اما اگر ممکن میشد به مبدأیی در گذشته برگردد و از آنجا راه را آهسته دوباره بپیماید، شاید میتوانست معمای مجهول گمشده را حل کند.
جستارهای وابسته
[ویرایش]منابع
[ویرایش]- ↑ اسکات فیتس جرالد، گتسبی بزرگ، ترجمهٔ کریم امامی،انتشارات نیلوفر، ۱۳۹۱.