پرش به محتوا

کامران قدکچیان

از ویکی‌گفتاورد

کامران قَدَکچیان (۴ ژانویه ۱۹۴۸) (۱۳ دی ۱۳۲۶) کارگردان فیلم ایرانی است. زادهٔ تهران، پسر احمد قدکچیان و برادرش حمید است؛ از سال ۱۹۶۹م/ ۱۳۴۸ش به عنوان دستیار کارگردان و از ۱۹۷۲م/ ۱۳۵۱ش به عنوان کارگردان به سینما درآمد. به تدوینگری و فیلمنامه‌نویسی نیز پرداخت.[۱]

گفتاوردها

[ویرایش]
  • من در این ۶۰–۷۰ سالی که عمر کرده‌ام هیچ‌وقت مردم خودم را تا این اندازه بی‌ادب ندیده‌ام. جملاتی که در بین جوانان ما رایج شده‌اند اسف‌انگیز است. جامعه و جوانان ما خشن شده‌اند و رحم و مروّت از بین ما رخت بسته‌است. آن ارتقای درجهٔ عشق، مهر و محبتی که در بین ایرانیان جذاب بود، در حال حاضر تنزل پیدا کرده و به قعر این ماجرا سقوط کرده‌است. در حال حاضر همه چیز مهم‌تر از آن عشق و علاقه شده‌است… در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین معضلات جامعهٔ ما، بی‌وفایی و خشونت جوانان است.
  • وقتی جامعه چیزهایی را از دست می‌دهد و گرفتار می‌شود، یک سری شادی‌های مصنوعی به جامعه تزریق می‌شود…
  • هنوز سر حرف خودم هستم و معتقدم که جامعه به ما خط می‌دهد تا ما چه نوع فیلمی بسازیم.
  • اگر بازیگری معتقد است که فیلم‌ها به خاطر حضور او فروش می‌کنند پس بیاید درصدی کار کند و بهره آن را هم ببرد. ما با این قضیه هیچ مشکلی نداریم ولی بازیگر این کار را نمی‌کند. بازیگر پولش را از قبل به‌صورت نقد می‌گیرد و بعد به سر تمرین می‌آید. حتی بازیگران روحوضی ما که در مجالس روحوضی اجرا می‌رفتند هم این کار را در گذشته نمی‌کردند که الآن بازیگران ما می‌کنند.
  • این اوباشی‌گری و لات‌بازی‌ها از طریق جامعه وارد سینما شده‌است. ممکن است که کاره‌ای نباشند ولی اثرگذار هستند. من وقتی می‌بینیم در سینما این‌قدر اروتیک و شفاف حرف می‌زنند ناراحت می‌شوم. شما اگر با بچه‌های خودتان به سینما بروید خجالت می‌کشید.
  • ما دو نوع فیلم داریم؛ قهرمان و ضدقهرمان؛ یعنی ما یا قهرمان داریم یا ضدقهرمان. ضدقهرمان کسی است که خودش هر طور که بخواهد عمل می‌کند و حتی اگر شده کار خلاف هم انجام می‌دهد تا یک نفر را نجات بدهد، اما قهرمان کسی است که موضوع را از راه‌های قانونی به سرانجام می‌رساند.
    • ۲۴ اوت ۲۰۱۹/ ۲ شهریور ۱۳۹۸، مصاحبه با «هنرآنلاین»[۲]


منابع

[ویرایش]

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ