پرش به محتوا

فرانسیس فوکویاما

از ویکی‌گفتاورد

یوشی‌هیرو فرنسیس فوکویاما (به انگلیسی: Yoshihiro Francis Fukuyama)، (متولد ۲۷ اکتبر ۱۹۵۲)، فیلسوف و متخصص اقتصاد سیاسی آمریکایی است.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • «ما در دموکراسی‌های مدرن لیبرال هم که مقید به قانون و انتخابات هستند ظهور رهبران نه چندان خوب و ضعیف را می‌توانیم ببینیم. گاهی حتی نظام‌های دموکراتیک هیولاهایی نظیر آدولف هیتلر را نیز انتخاب می‌کنند. اما حداقل در این نظام‌ها پروسه‌های رسمی ایجاد محدودیت در برابر قدرت که از طریق قانون و انتخابات اعمال می‌شود ایست بازرسی‌های بزرگی در راه یک امپراتور بد می‌گذارد.»
    • «چین و مشکل تاریخی امپراتور بد»[۱]

دربارهٔ او

[ویرایش]
  • «فرانسیس فوکویاما در مقاله برانگیزاننده «پایان تاریخ» که به گرمی از آن استقبال شد، با لحنی کما بیش غیب گویانه اعلام می‌کند که شکست سوسیالیسم یعنی «پیروزی ای راحت و بی دغدغه برای لیبرالیسم اقتصادی و سیاسی [و نوید می‌دهد از] پایان تکامل ایدئولوژیکی بشر و جهانی شدن لیبرال دموکراسی غربی به عنوان آخرین شکل دولت انسانی.»... لااقل این قدر می‌دانیم که تاریخ همچنانکه با سقوط کمونیسم تمام نخواهد شد، با پایان لیبرالیسم هم به آخر نخواهد رسید. دومین چیزی که بی هیچ تردیدی می‌دانیم، این است که دلیلی نداریم که انتظار داشته باشیم آینده مان تفاوت چشمگیری با گذشته مان داشته باشد. چنان‌که فهمیده‌ایم، تاریخ بشر، سلسله اتفاقات، فجایع و انحراف‌های گهگاه به صلح و تمدن است. اگر چنین است، لااقل یک بد بیاری هست که بی شک باقی خواهد ماند: اندوه و ملالی که دور نمای پایان تاریخ در پی می‌آورد.»

منابع

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
  1. نقل از فرانسیس فوکویاما، «چین و مشکل تاریخی امپراتور بد»، ترجمهٔ ایرج جودت، برگرفته از فایننشیال تایمز، روزنامه دنیای اقتصاد، شمارهٔ ۲۶۵۸، ۱۷ خرداد ۱۳۹۱، صفحهٔ ۲۹.
  2. نقل از جان گری، «دربارهٔ لیبرالیسم: پایان تاریخ یا پایان لیبرالیسم؟»، ترجمهٔ محسن رنجبر، روزنامه دنیای اقتصاد، شمارهٔ ۲۷۴۴، ۴ مهر ۱۳۹۱، صفحهٔ ۲۸.