پرش به محتوا

فابیولا جیانوتی

از ویکی‌گفتاورد

فابیولا جیانوتی (۲۹ اکتبر ۱۹۶۰، رُم) فیزیکدان ذرات ایتالیایی است. از ۲۰۱۶ مدیر کل سرن است.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • «برخورددهندهٔ هادرونی بزرگ قویترین شتاب‌دهنده‌ای است که انسان تا اکنون ساخته است. این دستگاه پرتوهای پروتون را با سرعت ۲۷ کیلومتر در جهات مختلف پرتاب می‌کند. چهار ردیاب بزرگ این ذرات را در چهار نقطه بهم برخورد می‌دهند. به‌واسطه برخورد ذرات است که دانشمندان می‌توانند دربارهٔ عناصر بنیادی ماده، عناصر بنیادی هر چیزی که در طبیعت وجود دارد و به‌علاوه دربارهٔ ساختار و تکامل جهانی هستی پژوهش کنند.»
  • «هدف ما شناخت سویهٔ تاریک جهان هستی و عناصر سازنده آن است. در حقیقت وقتی به ستاره‌ها، سیاره‌ها و کهکشان نگاه می‌کنیم، تنها پنج درصد آن‌ها برای ما قابل مشاهده است. ۹۵ درصد دیگر نامرئی ولی از ماده و انرژی تشکیل شده است، ناشناخته بودن آن سؤال بزرگی است. دلیل اینکه به آن ماده و انرژی سیاه می‌گوییم اشاره به نادانی ما در شناخت آن است و البته دلیل دیگر این است که با ابزارهای ما از جمله تلسکوپ ارتباط برقرار نمی‌کنند یا قابل ردیابی نیستند. ما وجود آن‌ها را با رصد و شواهد غیر مستقیم مانند اثرات جاذبه استباط می‌کنیم.»
  • «هر روز چیز جدیدی یادمی‌گیرم. به نظر من هیچ رضایتمندی بالاتر از این نیست که هر روز که به خانه بر می‌گردی بگویی امروز چقدر یاد رفتم.»
  • «پژوهش و علم بر ایده، تخیل و خلاقیت بنا گذاشته می‌شود. ایده، خلاقیت و تخیل اساسی هستند ولی باید با پیگیری جدی همراه شوند تا صورت واقعیت بخود بگیرند.»
  • «وقتی کودک بودم رویاهای عجیبی داشتم که احتمالاً به آسانی متحقق نمی‌شدند. زمانی درس رقص کلاسیک را در دبیرستان می‌گذراندم و می‌خواستم رقصنده بشوم. بعدها پیانو یادمی‌گرفتم و می‌خواستم در صنعت موسقی کار کنم باید بگویم که موسیقی هنوز عنصر مهمی در زندگی من است، کودک کنجکاوی بودم و سوالهای زیادی می‌پرسیدم. یادم می‌آید دوره دبیرستان با فیزیک و ریاضی احساس کردم که با کار کردن در حوزه فیزیک که شاید بنیادی‌ترین علم است، بتوانم برای سوالات همیشگی و همچنین کنجکاوی دورنی ام پاسخی پیدا کنم.»
  • «من هم مانند همه از فناوری به عنوان ابزاری برای راحت کردن زندگی استفاده می‌کنم؛ ولی می‌خواهم به تأثیر منفی آن اشاره کنم. گاهی تکنولوژی ما را به برده خودش تبدیل می‌کند. به عنوان مثال امرزه همه باید با تلفن همراه، ایمیل یا اس ام اس در دسترس باشیم. من می‌گویم تلاش کنیم همه فضای زندگیمان را به این چیزها اختصاص ندهیم زیرا این نوآوریها اعتیادآور هستند.»
    • در مصاحبه با یورنیوز؛ ۳۰ مه ۲۰۱۷/ ۹ خرداد ۱۳۹۶ [۱]

منابع

[ویرایش]