پرش به محتوا

سوزان سانتاگ

از ویکی‌گفتاورد
رمان بسیار برجسته تر است. البته می‌توان عناصر مقاله را در یک رمان قرار داد، اما عناصر رمان را نمی‌شود در مقاله جا داد.

سوزان سانتاگ (به انگلیسی: Susan Sontag)، /ˈsɒntæɡ/ ‏(۱۶ ژانویه ۱۹۳۳–۲۸ دسامبر ۲۰۰۴) نویسنده، نظریه‌پرداز ادبی و فعال سیاسی آمریکایی بود.

گفتاوردها

[ویرایش]
  • «با عکاسی بسیاری از مسائل سیاسی، اخلاقی و مسائل مدرنیته را می‌توان نشان داد. عکس، به نوعی تاریخ مختصر تحولات و رویدادهاست. «ویلیام کی. ایونس» دوربین را بعد از صنعت چاپ، مهمترین اختراع بشر نامیده است. به عقیده من اختراع دوربین حتی مهمتر است. دوربین در فرهنگ و زندگی اجتماعی روزمره ما وارد شده به همین دلیل وسیله‌ای جالب با پتانسیل بالاست. چینی‌ها مانند ما از یکدیگر و آثار تاریخی مهم عکس و فیلم می‌گیرند. وقتی ما به عنوان خارجی از خانه روستایی یک چینی عکس بگیریم، ممکن است معترض شود و اجازه این کار را به ما ندهد. زیرا آنها نگاه ما به عکاسی را ندارند. آنها عکاسی را به عنوان شیوه‌ای برای رسیدن به حقیقت و انتقال آن درک نمی‌کنند. دوربین برای هر کس کاربرد خاص خود را دارد.»
  • «عکس، آثار هنری را به ابزار ارتباطی تبدیل می‌کند. وقتی من در اورویتو بودم، می‌توانستم با ایستادن مقابل کلیسا، تمام نمای بیرونی آن را تماشا کنم، اما قادر به دیدن جزییات آن نبودم. بعد جلو رفتم و برخی جزییات را که در پایین و روبه رویم بود، دیدم؛ اما ارتفاع بالاتر از ۲متر در برابر چشمانم نبود. اما عکسها همه جزییات را برایم روشن کردند.»
  • «رمان بسیار برجسته تر است. البته می‌توان عناصر مقاله را در یک رمان قرار داد، اما عناصر رمان را نمی‌شود در مقاله جا داد.»

منابع

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ گفتگو با «سوزان سانتاگ»، جام جم آنلاین، ۱۷ دی ۱۳۸۳، شماره خبر: ۱۰۰۰۰۴۱۷۴۳۴۳.